Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Amikor az időjárás megőrül
#72461

dokumentum

Az Amikor az időjárás megőrül című dokumentumfilm az ENSZ 2015-ben összehívott, a klímaváltozás okait, ill. a problémára elkészült megoldási tervek ismertetését megcélzó... több»

Hétköznapi Trianon
#72462

történelmi

Két fiatal a trianoni békediktátum okai után kutat Versailles-ban és az erdélyi Bonchidán, bemutatva az 1920 utáni, mai tanulságokat is tartalmazó nemzetfejlődést, de a velünk élő... több»

#72463

NA Pepel  (2013)

dráma | thriller

Szovjetunió, 1938. Egy vonatfülkében találkozik a tolvaj Szenyka Pepel és a Vörös Hadsereg századosa, Igor Petrov, akit letartóztatás fenyeget. A vöröskatona előtt váratlan... több»

On the Spot: Esther, a törzs lánya
#72464

dokumentum

Egy kalandos, egzotikus és végtelenül emberi törzsi történet Afrikából, az Omo völgyéből, amit az emberiség bölcsőjének is neveznek és máig tradicionális törzsek lakják. Az On... több»

MüpArt - Béla Fleck & Abigail Washburn
#72465

zenés

A magyar közönségének érthetően szöget üt a fejébe, mért hívják a világ sokak szerint legjobb bendzsójátékosát éppen Bélának. Természetesen Bartók miatt, akit Béla Fleck... több»

Pompeii: A halottak titkai
#72466

dokumentum

A Római Birodalom fénykorára borzalmas természeti katasztrófa vetett árnyékot: a Vezúv kitörése több méter vastag izzó vulkáni hamuval borította be Pompeiit és annak több ezer... több»

A nagy hazudozók
#72467

dokumentum

Öreg pincérek emlékeznek fél évszázaddal ezelőtti vagy még régebbi, nagy történeteikre, pincérkedési eseteikre, határok nélküli kalandjaikra.

Harry herceg esküvője
#72468

dokumentum

2018. május 19-én kis túlzással az egész világ az angliai Windsorra figyel majd: akkor lesz ugyanis Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvője. Ám ami öröm és... több»

A lélek megindul - Kucsera Ferenc vértanúságának története
#72469

dokumentum

Dr. Kucsera Ferenc káplán egy nehéz történelmi időszak résztvevője volt és 27 évesen, akaratán kívül a Tanácsköztársaság terrorjának áldozata. Kucsera Ferenc Léván,... több»

A világ leghalálosabb krokodiljai
#72470

dokumentum

Melyik a világ leghalálosabb krokodilfaja? A film erre keres választ az egyes fajok viselkedését, vadászati szokásait és testfelépítését összehasonlítva, meghökkentő támadásokat... több»

Kutyakötelesség
#72471

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

A sarok
#72472

NA A sarok  (2000)

rövidfilm

Hősünk egyedül él egy szűk szobában. Egy szép napon úgy dönt, átalakítja a lakását. Illetve csak egy részét... A 2001-es Open Film Fesztivál fikciós fődíjas filmje.

Rendező: Lóth Balázs

Kisdumások
#72473

A Heti Hetes sztárja, Hajdu Steve teszi fel ügyeletes nagybácsiként a hét aktuális kérdéseit, amire négy 6 és 10 év közötti kisdumás válaszol. több»

Hitler szent kincse
#72474

dokumentum

1945: egy amerikai katona és a középkori szakrális művészet specialistájának feladata megtalálni a Német-Római Császárság hiányzó koronaékszereit, melyeket a nácik korábban egy... több»

#72475

krimi

Amikor az észak-dakotai Schafer városából rejtélyes módon eltűnik egy család, a gyanú egy farmon dolgozó szociopatára terelődik. Az 1931-es hírhedt Charles Bannon ügy igaz... több»

Cakó Ferenc
#72476

dokumentum

2000. november 18-án 50 éves volt a világhírű magyar animációs művész, Cakó Ferenc, akinek jellegzetes gyurmafiguráit szinte mindenki ismeri. Különleges homokanimációs filmjeivel... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Koncert a Schönbrunni kastélyból
#72477

zenés

Immár hagyománnyá vált, hogy minden év nyarán a Bécsi Filharmonikusok világhírű szólistákkal együtt nagyszabású szabadtéri hangversenyt adnak a Schönbrunni Kastély parkjából.... több»

A legenda
#72478

NA A legenda  (2005)

dokumentum

2004-ben először díjazta a Magyar Operatőrök Társasága a hazai operatőrök munkáját. A nemzetközi mintára meghonosított rendezvény díjátadójára 2005. október 29-én került sor... több»

Rendező: Novák Emil

Beatles vagy Stones?
#72479

dokumentum

A 60-as években a tömegkultúrába berobbanó két történelmi zenekart, a Beatlest és a Rolling Stonest már a kezdetektől fogva jófiúk-rosszfiúk kategóriába sorolták a zenekedvelők... több»

#72480

NA LoveSexHate  (2017)

(1)

dráma

Néha nagyon vékony a határ a szerelem, a szex és a gyűlölet között.