Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72481

romantikus | rövidfilm

A film egy szerelmi történetet dolgoz fel.

Hazai történetek
#72482

játékfilm

Ebben a két korai elbeszélésben Kassák Lajost, a magyar avantgarde vezéralakját mint szolíd polgári írót ismerhetjük meg. A nagy nap című novella egy balul sikerült lánykérés... több»

Matyó örökség
#72483

dokumentum

A magyar népművészet egyik fellegvárában, Mezőkövesden a harmadik évezred elején is hangsúlyosan jelen lévő és megőrzött hagyományokat mutatja be a film.

Rendező: Pap Pál

André Le Notre kertjei
#72484

dokumentum

Bár kevés személyes emlék maradt róla, André Le Notre neve mégis emlékezetes marad mindörökre, hiszen ő alkotta meg - többek között - a Versailles-i Palota kertjét. A... több»

Rendező: Martin Fraudreau

Ragályi Elemér
#72485

életrajzi

A Kossuth-díjas operatőr életpályájával, ars poeticájával és számos nagy sikert aratott filmjével ismertet meg a portréfilm.

A muzsikás kismalac
#72486

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

Tékás
#72487

NA Tékás  (2001)

rövidfilm

Ha meg akarsz nézni egy filmet, legegyszerűbb, ha betérsz egy videotékába, és kiveszel egyet. Hogy hogyan jut filmhez néhány kuncsaft, egy amazon, egy pizzás, egy esztéta, maga Jézus... több»

Bóbita
#72488

NA Bóbita  (1998)

játékfilm

"Weöres Sándor gyerekversei életem legelső emlékei közül valók - anélkül tudtam őket kívülről, hogy akár egyszer is az értelmükbe belegondoltam volna, vagy akár felmerült volna... több»

#72489

NA Rest Miska  (1981)

játékfilm

Nincs a világnak még egy olyan lustája, mint Rest Miska. Ha éhen nem veszne, talán még enni is lusta lenne. Egyszer mozdul meg "fölöslegesen", de ez a kis munka - vagyis hogy Kiscsukát... több»

Ha ketten vagy hárman...
#72490

dokumentum

Látogatóban a Cziránku családnál

Rendező: Lehoczky László

Hans Christian Andersen: Életem története 2.
#72491

családi | kaland

A legendás dán meseíró, Hans Christian Andersen életének fordulatokkal teli története. A 19. századi Európában játszódó történet bemutatja Andersen életútját, aki egyszerű... több»

Mindenkinek van egy álma
#72492

zenés

Harangozó Teri slágereiből énekel. több»

Rendező: Tánczos Gábor

Szereplők: Teri Harangozó

Legyek én az ádozat
#72493

dokumentum

Ez a film Salkaházi Sárának állít emléket, akit 1945.-ben a Dunába lőttek, zsidók bújtatása miatt. 2006-ban szentté avatták.

Rendező: Hevér Zoltán

Sirakava
#72494

NA Sirakava  (1998)

dokumentum

Sirakava a neve annak a japán falunak, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Filmünk bemutatja Sirakava világviszonylatban is kivételes értékű építészeti... több»

Rendező: Kósa Ferenc

TiF
#72495

NA TiF  (2017)

thriller

Egy valóságshow arra specializálódott, hogy különböző fóbiákkal küszködő embereken segítsen. Az egyik jelentkező pedig már ötven éve él a házában, retteg ugyanis az utcára... több»

Zakariás Attila építész
#72497

dokumentum

A Sepsiszentgyörgyön élő Zakariás Attila építész néhány munkáját mutatja be a film, többek között az Illyefalvai Keresztény Központot és a Sepsiszentgyörgyi Református Templomot.

Rendező: Nagy T. Katalin

Mi hárman, a család és a jazz
#72498

dokumentum

Vidám, rokonszenves portré egy szenvedélyes jazz-zenész cigány családról.

Rendező: Ferenczi Gábor

#72499

vígjáték

Ethan Jonest, az alapiskolás angoltanárt azzal a feladattal bízzák meg, hogy intézze el, hogy az iskola új tornatermét  nagyapjáról, a nyugdíjas tornatanárról nevezzék el. Az ügy... több»

Repülőművészek
#72500

dokumentum

Díj:1963 - Budapest: IV. Magyar Rövidfilmszemle - III. díj

Rendező: Borsodi Ervin