Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72521

dokumentum

Az Izzadós csajok című sorozat olyan nőket mutat be, akik életét nagyban megnehezíti betegségük. A kóros verejtékezésben, azaz hiperhidrózisban szenvedők karrierjét, magánéletét,... több»

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#72522

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Rekonstrukció
#72523

dokumentum

Az 1956-os forradalmat leverő szovjet csapatok, közel hetven egyetemi hallgatót és oktatót hurcoltak el Veszprémből Ukrajnába. Az egykori diáktársak emlékezései alapján próbálják... több»

Rendező: Oláh Gábor

Megtagadva
#72524

NA Megtagadva  (2009)

dokumentum | életrajzi

A 70-es években a gyámhivatal családsegítés helyett gyakran kiragadta a gyermekeket a hátrányos helyzetű családokból. Sok száz fős intézetekben helyezték el őket, közösségi... több»

Túlélni a túlélhetetlent
#72525

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»

Se künn, se benn
#72526

dokumentum

A Csiki havasok eldugott kis telepei nagy kultúrkörök határán jöttek létre az utóbbi két évszázad folyamán: katolicizmus és ortodoxia, Erdély és Moldva, a magyar és román nyelv a... több»

Rendező: Mohi Sándor

Simon vagyok
#72527

animáció

Simon minden idejét barátaival tölti, míg egy nap egyikőjük megsérül...

Rendező: Molnár Tünde

A náci aranyvonat
#72528

dokumentum

A II. világháború után évtizedekig keringett egy legenda, miszerint Délnyugat-Lengyelország hegyei drága kincset rejtenek: egy arannyal, ékszerritkaságokkal és felbecsülhetetlen... több»

A titok
#72529

NA A titok  (1993)

családi

Mese egy nyusziról, aki szeretné meggyógyítani barátját.

Rendező: Cs. Szabó István

Udvardi Erzsébet (Udvardi Erzsébet)
#72530

életrajzi

A portréfilm a festés öröméről, az alkotás teremtő erejéből és csodájáról szól. A Magyar Örökség díjas Udvardi Erzsébet badacsonytomaji műterem-lakásában mesél fél... több»

Valakinek a valamije
#72531

dráma | rövidfilm

Vincent, a nemtörődöm francia fiú Magyarországra utazik, hogy felszámolja soha nem látott rokonának otthonát. A porlepte tárgyakkal és bútorokkal zsúfolt lakásban nem csak mások... több»

Rendező: Reisz Gábor

Visegrádi négyek
#72532

dokumentum

A V4-ként emlegetett Visegrádi Együttműködés 25 évvel ezelőtt, 1991. február 15-én jött létre Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és Magyarország részvételével. A hazánk... több»

Kiss Vakond
#72533

NA Kiss Vakond  (1993)

vígjáték

Irén és Béla lakótelepi lakásban élnek, hétvégén a telekre mennek. Itt él a föld alatt a Vakond, akinek egyetlen társasága a családi fotóalbuma. Amikor Béla felássa a kertet, a... több»

1 és a Semmi
#72534

dráma | rövidfilm

Világunkban eluralkodott a Van és a Nincs - a digitalizáció segítségével. Ezeken kívül nem ismerünk más lehetőségeket. Talán ezért nem értékeljük a köztük lévő utat. Lehet,... több»

#72535

akció | dokumentum | dráma | kaland | sportfilm | vígjáték

A hegymászás minden más sportágnál jobban meghatározza a szabályokat és a határokat. A tegnapi "lehetetlen" a mai bemelegítéssé válik a mentális és fizikai fejlődéssel... több»

Deprivation
#72536

NA Deprivation  (2019)

horror | sci-fi | thriller

A Deprivations egy scifi-horror, melynek történetének alapjául a 70-es évek orosz alvásmegvonás-kísérletei szolgáltak. A Z világháború és a 28 nappal később ötvözete, a helyszín... több»

Bad Boys II. - Már megint a rossz fiúk
#72537

akció

A rosszfiúk Miami legjobb rendőrei. Ők a legjobbak, ha veszélyes helyzetet kell megoldani, és ők a legrosszabbak, ha csendben, feltűnés nélkül kell végrehajtani a parancsot. Mert... több»

Rendező: Michael Bay

Bette Midler show
#72538

Bette Midler az egyik legnépszerûbb amerikai táncos-énekes komika. 1980-ban a Pasadena Civic Auditoriumban lépett fel Kaliforniában, óriási sikert aratott a fergeteges showmûsorával. A... több»

Márai Sándor két egyfelvonásosa: Szerep
#72539

dráma

Don Casello, Piccolo Donna Maria Teresia Mayo grófnőnek udvariasan elújságolja, hogy védencei megmenekültek, majd "csendőr-pertura" vált, megparancsolja, kezdje meg a munkát! A "grófnő"... több»

Gadó Gábor Septet - Trafó, 2008. január 26.
#72540

dokumentum

Gadó Gábor zenei tanulmányait hegedűn kezdte, majd klasszikus gitárra váltott. A Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium Jazz Tanszakán Babos Gyula növendékeként végzett 1983-ban,... több»

Rendező: Sebők György