Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Örömkoncert 2006.
#72621

zenés

A negyedik Örömkoncert méltó folytatása a korábbi évek koncertjeinek: egy rendkívüli és egyedülálló művész kreativitásának összegzése. Lajkó Félix vendégeivel bemutatja zenei... több»

Meglepetés
#72622

NA Meglepetés  (2004)

rövidfilm

Egy család talál egy ingyen belépőjegyet a vidámparkba. Csoda történt! Vagy mégsem?

Egy kis esti mozi avagy Választás 2006
#72623

játékfilm

A film látszólag két, - egyaránt apa nélkül felnőtt - ember szerelméről, annak örömeiről, buktatóiról, nehézségeiről szól.Arról, hogy képesek, mernek-e másképpen élni, mint... több»

Békéltető expedíció a Mars bolygóra
#72624

animáció

Verne Gyula romantikus regényhősei 2895-ben rakétán indulnak útnak, hogy pacifikálják a háborús Mars bolygót.

Salzburg és a Chiemsee
#72625

road movie

Ausztria nyugati részén, a német határhoz közel fekszik a sós tavak vidéke, Salzkammergut. Ide vezető utunk során először Mariazellben, a híres búcsújáróhelyen állunk meg, és... több»

Rendező: Meronka Péter

Ólublói körkép
#72626

dokumentum

A néhai határőrhely Ólubló, noha történelmünk során számtalanszor gazdát cserélt, mégis kiemelkedő szerepet játszott a középkori Magyarország illetve a lengyelek viszonyában. A... több»

Rendező: Nagy Imre

Closed Visit
#72627

animáció | rövidfilm

A fikciós animációs film egyedülálló brit apukák valós élettapasztalatait dolgozza fel. több»

Hany Istók legendája
#72628

játékfilm

Hany Istók legendája évszázadok óta száll szájról szájra. Ma már bizonyítékok támasztják alá, hogy a vízi ember valóban élt, mint ahogy Mauglik és Tarzanok is felbukkannak... több»

Titkolt történetek 1956-ból - Baktay és Nehru
#72629

dokumentum

Mohammad Ataur Rahman indiai ügyvivő 1956 szeptemberében érkezett Budapestre. Rövid idő alatt közeli kapcsolatba került Kodály Zoltánnal, Baktay Ervin orientológussal,... több»

Rendező: Bonta Zoltán

A Nap iskolája...
#72630

dokumentum

Buenos Aires Argentína hatalmas, nyüzsgő fővárosa, jóval több lakossal, mint egész Magyarország. A sok-sok helyi gond mellett az egyik legfontosabb, az oktatásügy. A számos útkeresés... több»

Rendező: Kővári Tamás

Szerencsés ember
#72631

kísérleti film

A puszta nem változott évszázadok óta. A nap ugyanolyan kíméletlenül süt. A nyáj ugyanolyan közönyösen legel. A kutyák ugyanolyan haragosan ugatnak. És az emberi élet is ugyanannyit... több»

Juditok
#72632

NA Juditok  (2008)

játékfilm

Egy rivalizáló hajlamú HR menedzsernő Judit1, találkozik egy másik nővel az anya Judit2-vel. Véletlen találkozásuk mindkét nő személyiségét, illetve annak torzulásait emberközelbe... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

7 év
#72633

NA 7 év  (2006)

dokumentum | dráma

A 7 év egy szokatlan családtörténet: a kilencvenes évek közepén, a csömöri rehabilitációs központban értelmi sérült fiatalok szabadon létesíthettek párkapcsolatot, házasságot... több»

Rendező: Nordin Eszter

#72634

dokumentum

Mit tehetsz akkor, ha úgy érzed, hogy az állam nem szolgálja egyenlően a polgárok érdekeit? Hogyha az egyenlőtlenség elfogadottá válik, és a leginkább kiszolgáltatottakat magukra... több»

Rendező: Bihari László

#72635

NA Adam en Eva  (2021)

dráma | vígjáték

Adam egy depressziós professzor, akinek megjön az életkedve, miután beleszeret Evába, a helyi szépségbe.

A bolond gránátalmafa
#72636

dráma | játékfilm

Úgy száz évnek előtte Niko elaludt. Mellette Vano állt. Egyszerre csak látni kezdték a világot. Látták a tegnapi bánatot itt, a másnap szomorúságát amott, míg a távolban magányuk... több»

Önálarckép (Önálarckép)
#72637

Csontváry Panaszfalának vizuális analízise.

A szemtanú
#72638

NA A szemtanú  (2002)

dokumentum

"A legfontosabbak számomra az emberek voltak, akik körülvettek." - vallja Vattay Elemér a róla készült portréfilmben. Olyan embereket mondhatott benső barátainak mint: Pilinszky János,... több»

Műtőben
#72639

NA Műtőben  (2008)

dokumentum

Olyan korszerű műtéti eljárásokat mutat be a film, amelyek kiválthatják a régebben megszokott, hagyományos nyitott hasi műtéteket. Betekinthetünk az epeutak endoszkópos... több»

Rendező: Dránovits János

A színész és a háború
#72640

dokumentum

A második világháború idején megosztottá vált a magyar színésztársadalom. A film elsősorban Jávor Pál, Karády Katalin és Szeleczky Zita életével foglalkozik, de Kiss Ferencről... több»

Rendező: Tényi István