N/A
Érdekességek

Sikoly 7.

Scream 7

Ez lesz az első film a sorozatban, amelyet Kevin Williamson rendez, aki a Sikoly (1996), a Sikoly 2. (1997) és a Sikoly 4. (2011) forgatókönyvét írta. Szerző: Szarka Károly

A film 2026-ban jelenik meg, a Sikoly (1996) megjelenésének 30. évfordulóján.Szerző: Szarka Károly

Ez Kevin Williamson első filmje, amelyet 25 év után rendezett, a Bosszúból jeles (1999) óta, összességében pedig a második. Williamson író, és a sorozat első, második és negyedik filmjének forgatókönyvét is ő írta.Szerző: Szarka Károly

Courteney Cox, aki Gale Weatherst alakítja, az egyetlen, aki a sorozat összes filmjében szerepel.Szerző: Szarka Károly

Neve Campbell ebben a filmben is Sidney Prescott szerepét játssza. Az előző részben fizetési viták miatt nem szerepelt. Szerző: Szarka Károly

A Sikoly VII. forgatásának első napja 2025. január 7-én volt Atlantában, Georgia államban. Az első jelenet egy bárban játszódik. Szerző: Szarka Károly

Mind a Sikoly (2022), mind a Sikoly VI. (2023) megemlíti, hogy Sidney Prescottnak van egy Mark nevű férje, akiről sokan azt feltételezték, hogy Mark Kincaid nyomozó, akit Patrick Dempsey alakított a Sikoly 3.-ban. (2000). Dempsey egy Today-interjúban még azt is kijelentette, hogy tárgyalások folynak a hetedik filmben való visszatéréséről, és csak a forgatókönyvre vár. 2025 januárjában bejelentették, hogy Sidney férje egy új karakter, Mark Evans lesz, akit Joel McHale alakít. Dempsey a Varietynek elmondta, hogy ütemtervi ütközések és a malibui otthonához közeli kaliforniai tűzvészek miatt nem tud visszatérni. Szerző: Szarka Károly

Skeet Ulrich szerint az ötlet az volt, hogy Sam a trilógia fináléjában végre elfogadja belső sötétségét. „Pontosan így van. Pontosan erre számítottam, és ezt az ötletet vetették fel nekem pár évvel ezelőtt” – mondja a színész. „Hogy ez egy háromrészes film lesz, ezt tartották szem előtt. Nos, soha nem láttam a hetedik rész vázlatát vagy ilyesmit. Nem tudom, lehetséges, hogy az sem tartalmazta ezt. De igen, az volt a reményem, hogy ha ez jelent valamit, akkor közvetlenül hatással lesz a cselekményre.” Szerző: Szarka Károly

Kevin Williamson meggyőzte Neve Campbellt, hogy fontolja meg a visszatérést, Neve Campbell pedig meggyőzte Kevin Williamsont, hogy rendezze meg a filmet. Szerző: Szarka Károly

Isabel May a 24. születésnapján kapta meg Sidney lányának szerepét.Szerző: Szarka Károly

Ez lesz a harmadik Sikoly-film, amelyet nem Wes Craven rendez. Craven 2015-ben hunyt el. Szerző: Szarka Károly

Eredetileg Christopher Landon lett volna a rendező, de kilépett, miután halálos fenyegetéseket kapott Melissa Barrera elbocsátása miatt, ami Landon állítása szerint nem az ő döntése volt. Szerző: Szarka Károly

A Sikoly VII. után a sorozat a címét tekintve visszatér az arab számokhoz (az ötödik filmnek nem volt száma, a hatodik film pedig szintén római számot használt).Szerző: Szarka Károly