"A legnagyobb dimenziók közti áttörés a Tunguszkai meteor óta." Ez a mondat a Szellemirtókban hangzott el, ami tényleg egy zseniális film. És Arnold világváltó-világmegváltó filmje? Sajnos szerintem egyáltalán nem egy kiemelkedő film. Egyeseknek tetszett, mert nem volt más, mint oly sokszor a 80-90-es filmekkel kapcsolatban. Megérdemelten bukott. A Ki akarja megölni Jessie-t? c. csehszlovák filmvígjáték (1966) ugyanebben a témában hát, alig marad el Az utolsó akcióhőstől, pedig mennyivel szerényebb körülmények között készült.
Naná, hogy anno elbukott egy a világunkat és Hollywoodot kifigurázó film ebben a nyomorult világban. Charles Dance zseniális alakítása mindig képes mosolyra csalni, mikor a nyílt utcán üvöltözi, hogy megölt valakit, de a kutyát nem érdekli, ő pedig belenéz a kamerába, azt hiszem, mindent elmond a társadalmunkról.
Azért 4 csillag, mert Arnold S. – kilépve megszokott világából – itt inkább amolyan kamaszoknak való mozit csinált, akcióval és humorral. Máskülönben átlagos film. :) Egy akciósztár feltűnhet komikusként is. Noha Arnold a filmben csakis önmagát adta (mint minden filmjében), de úgy éreztem, hogy ez a film méltatlanul bukott meg Amerikában. Mert igenis ötletes film, valahol társadalom- és filmkritikai is egyben. Charles Dance alakítása pedig remek. Ez a film aranyos és jó szórakozás. Hiába a mozis bukás, a DVD-eladások világában hatalmasat ugrott, és bizony mára már kultfilmmé vált. De ne hallgass rám, nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!
Nem rossz az ötlet, és a nagy poén, a kreált rendőrkapitányság, élükön a főnökkel. Arni lánya is full poénos. Vicces, szórakoztató, nem is kell, és nem is lehet komolyan venni. Hátradőlni és nézni!
A filmben sok a sztár de ki kell emelni Arnold S. vagy A. Quinn szerepét. Nagyon jó film önnyed de mégis skciós. remek kikapcsolódás a család minden tagja számára. Szerintem jól sikerült a film és élvezhető nézhető :)
Arnold jó színész, ezt ebben a filmben is igazolja. Ami biztos, hogy egy laza történet mellett, vicces jelenetek, akció! A mai szemmel is simán nézhető film. Szuper jó film, érdemes megnézni.
Nagyon tetszett a film. Különleges az ötlet, a megvalósítás igazán látványos, izgalmas, fordulatos. Fontos kórkép ez a film a társadalomról, a filmezésről, mégis könnyed szórakozás is egyben. Az üzenetei átjöttek, értjük, köszönjük! Kb. 50-szer láttam már, de bármikor örömmel megnézem 51.-szer is. Nagyon jó az zene is. Látványos akció-vígjáték, komoly üzenetekkel. Schwarzeneggert szerintem beskatulyázták, én nem is nagyon szerettem az akciófilmjeit. Ezzel a filmmel megváltozott róla a véleményem, s meghajlok előtte. Csak annyit mondok: köszönöm az élményt.
A film tulajdonképpen önmaga és a zsáner paródiája, és mindez nagyon jól működik a vásznon. Arnold telitalálat volt a főszerepre, és bár nem ez a legjobb alakítása, mégis üde színfolt a filmográfiájában.
Sokan alulértékelik ezt a filmet, ami szerintem azért van, mert a célközönség nem képes felfogni az intelligens célzásokat és poénokat. Ez egy paródiába oltott vígjáték, úgy is kell kezelni és úgy kell nézni. Aki szereti Arnie akciófilmjeit, annak ez... Több
Schwarzenegger eljátssza saját maga paródiáját, nála jobban erre senki nem képes. A színész legemlékezetesebb alkotásait, de kortársait és magát az akció műfajt is görbe tükör elé állítja. Nem komoly ez a film, nem is legizgalmasabb, de teljesíti azt, amire vállalkozik, éppen ezért lehetetlen lenne negatívan értékelni.