Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Fargo (1996)

Fargo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
16
Képek
3
Videók
Fargo

Galéria (16)

Videók (3)

 
HE7EDIK   2023. 04. 03.

legújabb vélemény

0

Zseniális film a kapzsiságról, ostobaságról, hogy mi mindenre képesek az emberek a pénzért. Persze a hab a tortára Buscemi és Stormare párosa, minden jelenetük élmény. Kendőzetlen történet a rideg valóságról.

 
Gyorvik   2021. 03. 28.

a nap véleménye

3
Az amerikai (rém)álom

Az elvileg megtörtént eseményeken alapuló film felütését egy ször­nyen degenerált gondolkodású, számító családfő még betegebb gondolatfoszlánya indítja útjára, amely amolyan Coen módjára egy egészen elképesztő erőszakhullámot indít el. Sajnos mindhiá... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 03. 25.

1

Buscemi jól hozta a rábízott karaktert, de úgy nagyjából ennyi. Valahogy nem ütött akkorát, mint azt elvártam volna a két Coentől. Lehet, bennem van a hiba, de nem ez a kedvenc mozim.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 11.

1
Egyedi humorú film

A nagy Lebowski után nagyon kíváncsi voltam a Coen-fivérek másik nagyon híres, '90-es évekbeli filmjére, a Fargóra is. Arról, hogy maga a történet mindenféle valóságalapot mellőz, már korábban tudtam, ebből kifolyólag végig egy 100%-ban fikciós sztor... teljes kritika»

 
HercegPeter   2019. 03. 14.

1

Én kicsit komolyabb filmet vártam, legalábbis az értékelések és a történet alapján, de ez inkább olyan, mintha egy bohózatot néznék. Hiába mondták az elején, hogy megtörtént események alapján készült, én ezt egy percig sem tudtam elhinni. Az alakítás... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Frappáns módon dobták össze a filmet és nagyon egyedi lett a hangulata az egész filmnek. Nem mellékesen remekül játszottak a színészek. Steve Buscemi volt egyik kedvencem.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 11.

0

Egészében véve jó volt a film. Jól kibontotta a szereplőket és az őket hajtó akarat is egyértelmű volt. A történet szála is ki volt bontva viszont nem kaptuk meg készen az egészet hanem az orrunknál fogva vezetett minket a végkifejlethez. Morbiditása... több»

A film összbevétele 36 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ugyan a film elején láthatjuk a feliratot, hogy megtörtént eseményeken alapszik, valójában a Coen-testvérek agyszüleménye. Ezzel csak szerették volna megzavarni a nézőket, és nyomatékosítani, hogy a legabszurdabb történeteket az élet írja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay híres, "1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz" című listáján.

(phanzetomox)
 

A Coen-fivérek is Minnesotában születtek, ahol a film cselekménye játszódik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A színészekkel több dialektustréner is dolgozott, hogy minél jobban visszaadják a helyi, minnesotai akcentust.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jerry Lundegaard (William H. Macy) a vezetéknevét Bobby Lundegaardról kapta, aki a Minneapolis Star and Tribune újságnál dolgozott filmkritikusként 1973 és 1986 között.

(SódóGA)
 
A Coen testvérek szakítanak mindenfajta műfaji és történetmesélési szabállyal, ami igencsak merész húzás volt a részükről, és piszok jó munkát végeztek. A feszültség már-már elviselhetetlen, a környezet baromi kegyetlen, mint ahogyan a történések is váratlanok és durvák, mégis képesek arra, hogy ott bújkáljon a mosoly a szánk szélén köszönhetően a mindent átitató sötét humornak. több»