Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83
Filmadatlap
 
23
Szereplők
2
Vélemények
80
Képek
2
Videók
Superman II
 
Thibo84   2019. 04. 03.

legújabb vélemény

Míg a Richard Donner féle verzió inkább úgy tűnt nekem, mintha az érzelmekre alapozna, addig Richard Lester a látványra fektette a hangsúlyt. Több akció, több Superman. Ugyan nem hozza az első rész színvonalát, de a több – és az akkori kornak megfelelő – látványos akciónak hála, mégis jó filmet kaptam. Számomra ez is a klasszikusok közé tartozik.

 
erahurka   2018. 08. 21.

Egy nem túl erős darab teljesen átlagos folytatása. Állítólag ezek klasszikusok, de engem valahogy nem tudtak elkapni. A Man of Steelt szívesebben nézném újra mint ezt.

A film összbevétele 108 185 706 dollár volt (imdb.com).

 

Richard Lester azt állította, hogy sosem hallott Supermanről, mielőtt Richard Donner helyére felkérték. Azt mondta, hogy gyermekkorában a szülei nem engedélyezték neki a képregények olvasását.

(Thibo84)
 

Richard Donner eredetileg írt a filmbe egy jelenetet, melyben Superman az apjával beszél, de miután Marlon Brando beperelte Donnert és a stúdiót, a színész jeleneteit törölték, és Superman anyjával helyettesítették. Brando jeleneteit láthatjuk a Superman II: A Richard Donner-változatban(2006), valamint a Superman visszatérben (2006).

(Thibo84)
 

Eve Teschmacher teljesen eltűnt a történetből, miután Lex Luthorral elhagyta a Magány erődjét. Soha nem is említették többé. Ez annak köszönhető, hogy Valerie Perrine felvételeit Richard Donner filmezte, aki a befejezés előtt kirúgta.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.