Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
195
Vélemények
16
Képek
2
Videók

Vélemények: Vuk (1981)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
diumiu   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Mint ahogy sokaknak, természetesen nekem is az egyik legmeghatározóbb mesém gyerekkoromból, amelyen felnőttem. A történet, a kivitelezés, a zene és természetesen a szinkronhangok szuper jól el vannak találva. Örök klasszikus, akár a könyv akár a film amely szerintem soha nem fog kimenni a divatból. Amit meg még pluszba szeretek benne, hogy gyerekként is mást jelentett ez a történet és felnőtt fejjel is.

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Fürge róka lábak, surranó kis árnyak.... ki ne emlékezne a dalra, mely címadója volt ennek az ízig-vérig magyar mesének. Egy róka élete nem mindennapi kalandokkal fűszerezve. Kedves mese.


 
Shelby07   2018. 01. 06.

Úgy gondolom a Vuk egy kötelezően megnézendő mese, gyerekkorunk meghatározó mesefilmje. Mindenkinek ajánlani tudom!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 06.

Imádom!!! Egyszerűen annyira aranyos , szívmelengető mese nem csak gyerekeknek, de a felnőtteknek is szóló kis rajzfilm, amit bármikor szívesen megnézek.

 
indingo   2019. 05. 21.

Szép és tartalmas mese és ráadásul még magyar is. A szinkron hangok nagyon jól eltaláltak. Van mondanivalója és a látványa is megkapó.

 
Deku   2017. 07. 07.

Szinte nincs olyan aki ne látta volna ezt a mesét és izgulta volna végig a kis Vuk kalandjait a simabőrű ellen. Humoros és egyben szomorú kis történet is. Nagyon szerettem.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

Egy nagyszerű, és sikeres magyar rajzfilm. Amelyik bármilyen amerikai siker rajzfilmmel vetélkedhetne. A fürge róka lába nálunk olyan mint az amerikaiknak a riszálom úgyis úgyis! :D Bár ez a jó mese Fekete István zsenialitása nélkül persze nem is jöhetett volna létre! :)

 
GedyPapa   2018. 06. 13.

"Buta vagyok Karak? Nem vagy buta kicsi Vuk, csak még keveset tudsz!" A kedvenc mondatom a meséből, de ezen kívül is vannak olyan részek, amiket bárki bármikor fel tud idézni annyira bevésődött ez a kult mesefilm. Nagyon remélem, hogy a ma gyermeke is megtapasztalhatja ennek mondanivalóját. Én mindenképpen ezen leszek, hogy ezt elősegítsem.

 
beero88   2016. 01. 17.

Az egyik legnagyobb magyar mese. Személy szerint ez az egyik kedvencem volt annak idején. Nagyon érzékletesen ábrázolja az embert és azt hogy milyen összetartás van a kis rókák között.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 04.

Egyik kedvenc kötelező olvasmányom volt általánosban. Már a könyv is tartalmazott képeket, így a filmbeli ábrázolás nem volt újdonság. Nagyon aranyos mese, aminek sokkal komolyabb értelme is van, mint amit elsőre be tud fogadni a néző. Persze gyermekszemmel erre nem jövünk rá, de ezért jó visszatérni a régi kedvenc meséinkhez újra.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Nagyon szeretem a régi magyar rajzfilmeket is és a Vukot is. Szerintem minden magyar gyerek annó látta már ezt a rajzfilmet. Igazi kultuszfilmünkké vált a Vuk. A zenéje szinte beleégett az agyamba annyit néztük a családommal gyerekként. Jó emlék. Ajánlom.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Az egyik legszebb mese amit valaha láttam. Őszinte, nyílt és természetes, minden felesleges cicomát kerül.Nem célja a hírnév és hogy sokan nézzék meg. Az ilyen mesék lesznek mindig a legjobbak.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Az egyik legjobb és talán legismertebb magyar mese a Vuk. az elején rendkívül szomorú de utána egyre vidámabb és érzelmesebb lesz a történet ahogy a nagybácsi a felneveli vukkot. A kisróka botlásait rendkívül vicces kívülállóként végignézni és felnőtt és gyermek számára rendkívül jó szórakozás a mese. Gyönyörű a látvány és a rajzolt mesefigurák látványa is.

 
Dodi   2015. 06. 17.

"Vadászom, Utamból, Kotródj!"Nagyon jó mese, tanulságos és szerethető karakterek találhatóak benne!

 
Norbert93   2018. 07. 23.

Lassan már 40 éves lesz, de a kor inkább csak még szebbé tette. A legjobb egész estés magyar animációsfilm!

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Kész kínlódás volt, mire a végére értem ennek a filmnek. Nagy nehezen sikerült egyszer végignézni, de nem okozott nagy meglepetést. Csalódás volt, nem ajánlom.

 
bgnz367   2017. 04. 18.

Nagyon szép mese. Tele van tanulsággal és igazán megható tud lenni egyben. Minden kicsinek és akár a nagyobbaknak is erősen ajánlott remekmű. Megunhatatlan még ilyen távlatokból is.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

Ezt nem lehet kihagyni. A Magyar animáció ékköve ! A történet is sikersztori de így animációban lenyűgöző. Minden kis lurkónak ezt a mesét látni kell. Talán moziban ezt a rajzfilmet láttam legelsőnek huu de rég volt :) Ettől függetlenül szívesen nézem újra és újra mert megunhatatlan egy klasszikus számomra.

 
Gigi   2017. 01. 17.

Remélem, hogy a mai kor gyermekei is legalább olyan csodálattal képesek nézni ezeket a klasszikus meséket, mint mi annak idején. Zseniális mesefilm volt a maga idejében, és azt gondolom, hogy máig nem veszített az értékeiből.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 19.

Nagyon kedves mesefilm, sokszor láttam és ha egyszer lesz gyerekem neki is meg fogom mutatni. Annyira bájos, ártatlan és az életre nevel. A Simabőrű...

 
Borga   2016. 11. 25.

Bájos magyar mesefilm a kis VUK-ról, a rókáról. Egy időtlen történet, ez a mese még most is megállja a helyét, ráadásul mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek számára tartogat meglepetéseket.

 
czerik   2018. 07. 30.

Nagyon aranyos, egyben szomorú mese. Humoros szereplőkkel. Nekem tetszett.

 
Bizsu82   2015. 04. 26.

Nagyon aranyos mese, az egyik legjobb a magyar mesék közül. Édesek a karakterek és nagyon megható, érzelmes mese is. Kedvenceim között volt gyerekkoromban, a zenéjét is imádtuk.

 
kevelin   2018. 03. 07.

Az egyik legjobb magyar mese, ami valaha létezett és a film sem lett semmivel rosszabb- Nagyon szerettem gyerekkoromba. Egy ideje nem néztem meg újra de abszolút minden gyereknek kötelező

 
petraszab   2019. 05. 21.

Bennem mély nyomot nem hagyott ez a mese. Sok állat, természet, meg egy kicsit idegesítő kis róka.

 
ZozArt89   2019. 07. 15.

Ebből a meséből sok minden ragadós volt, kezdve a zenétől az idézeteken keresztül szinte minden. Tanító jellegű és igazán okos kis mese. Minden kicsinek kötelező darab.

 
SzFa   2017. 10. 03.

Aranyos szeretni való mesefilm. A magyar rajzfilmipar egyik örök sikere. Minden korosztály számára felüdülés. Nagyon vicces, tele van jó poénokkal. Imádom a karaktereket. A történet is aranyos. Többször is megnéztem és még meg is fogom.

 
szabomarc   2019. 02. 16.

Aranyos mese, a Macskafogóval együtt a legjobb magyar rajzfilmek közé tartozik. Elsősorban gyerekmese, de felnőttként sem rossz visszanézni, gyerekkel ajánlom.

 
Timon   2019. 11. 29.

Gyerekkorom óta imádom,még könyvben is olvastam.A vidám és szomorú részek máig rendkívüliek,ez egy igazi magyar klasszikus. 10/10

 
hell.l   2016. 06. 10.

Fekete Istvántól ez az egyik kedvenc történetem. A rajzfilm is nagyon jól sikerült, nagyon szórakoztató, izgalmas kis mese, a legújabb feldolgozása viszont valami rettenet lett.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.