Sztárok, akik bizarr okból nem vállaltak el egy filmszerepet

Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor színészek szerepeket utasítanak vissza, akár olyan szerepeket is, amelyek gyakran ikonikussá váltak valaki másnak köszönhetően. A legtöbbször azonban jó okuk van arra, hogy nem vállalnak valamilyen munkát, de előfordul az is, hogy valami igazán abszurd indoklás áll a visszautasítás mögött.

#10
Charlize Theron

Charlize Theron

szül. 1975. 08. 07. (48 éves)
Benoni, Gauteng, Dél-Afrika
A francia, holland és német felmenőkkel rendelkező Oscar-díjas színésznő 1975. augusztus 7-én született egy dél-afrikai farmon, Benonitól nem messze, Gerda és Charles Theron egyetlen gyermekeként. Az afrikaansul és angolul is folyékonyan beszélő Charlize 15 éves korában szemtanúja volt, amikor anyja önvédelemből lelőtte... több»
Charlize Theron nem vállalta Hyppolita szerepét a Wonder Womanben, méghozzá azért, mert túl fiatalnak érezte magát hozzá. Annak idején felhívták rá a színésznő figyelmét, hogy ez egy akciódús produkció lesz, amire ő úgy reagált, hogy nem igazán ismeri Wonder Womant - mégis mit csinál? A válasz: "Jaj, nem őt játszanád, hanem az anyját..." Végül Connie Nielsen kapta a szerepet, aki mégiscsak 10 évvel idősebb Theronnál.
#9
Jack Nicholson

Jack Nicholson

szül. 1937. 04. 22. (87 éves)
Manhattan, New York, Amerikai Egyesült Államok
John Joseph "Jack" Nicholson 1937-ben született, New Yorkban. (Anyai nagyszülei nevelték fel, és közel negyven éven át hitte azt, hogy ők a vér szerinti szülei, s anyját a nővérének gondolta, míg végül egy újságíró fedte fel az igazságot.) A család a New Yersey állam béli Neptune-ból Spring Lake-be költözött. Középiskolája... több»
A színész lemondott arról, hogy eljátssza A Moszkító-part főszerepét, amit végül Harrison Ford kapott. A forgatás során több, mint fél évre el kellett volna utaznia Belize-re, és ez egyszerűen nem fért bele. Nicholson elmondása szerint lemaradt volna a Los Angeles Lakers meccséről, és ezt nem tudta volna elviselni.
#8
Anne Hathaway

Anne Hathaway

szül. 1982. 11. 12. (41 éves)
Brooklyn, New York, Amerikai Egyesült Államok
Anne Jacqueline 1982. november 12-én született Brooklynban, New Yorkban, az Egyesült Államokban. Édesapja, Gerald Thomas ügyvéd, édesanyja, Kathleen Ann színésznő. Egy bátyja van, Michael, és egy öccse, Thomas. Az ír, francia, német és indián felmenőkkel is rendelkező színésznő New Jerseyben nőtt fel. A szigorú katolikus elvek... több»
A színésznő eljátszhatta volna a Felkoppintva női főszerepét, de lemondta, mert szerinte a szülős jelenet túlságosan explicit volt. "Nem volt még tapasztalatom az anyaságban és a szülésben sem annak idején" - nyilatkozta a színésznő. Végül Katherine Heigl érkezett a helyére és vitte a pálmát alakításával.
#7
Laurence Fishburne

Laurence Fishburne

szül. 1961. 07. 30. (62 éves)
Augusta, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok
Laurence Fishburne 1961. július 30-án született Augustában, az Egyesült Államokban, tanárnő és javítóintézeti alkalmazott fiaként. Szülei válását követően a New York-i Brooklyn negyedben nőtt fel, diplomáját is New Yorkban szerezte. Első szerepét az ABC One Life to Live című szappanoperájában kapta 1973-ban, 12 évesen,... több»
Quentin Tarantino felkérte a színészt, hogy játssza el Jules Winnfield karakterét a Ponyvaregényben. Viszont Fishburne nem vállalta, mert szerinte túlságosan romantikusan mutatja be a film a heroinfüggőséget. Nem tetszett neki, hogy szinte menőnek mutatta be a drog használatát és az adrenalin-injekciós jelenet is kiverte nála a biztosítékot. Helyette érkezett végül Samuel L. Jackson, akinek sikerült egy ikonikus alakítást hoznia.
#6
Ewan McGregor

Ewan McGregor

szül. 1971. 03. 31. (53 éves)
Perth, Skócia, Egyesült Királyság
Ewan Gordon McGregor 1971. márciusában született Crieff városában, Skóciában. A Crieffi Morrisons's Akadémia után a Kirkcaldy Főiskola drámatagozatára járt, majd csatlakozott a Perth Repertory Theatre társulatához. Onnan Londonba vitte az útja, a Guildhall művészeti iskolába, ahol Daniel Craiggel és Alistair McGowannal is együtt... több»
Az Amerikai pszichó készítői szerették volna, ha McGregor játssza el a főszerepet, de nem így alakult. A színész lemondott róla, mivel Christian Bale egész egyszerűen megkérte rá. Annak idején Bale teljesen ráfeszült a szerepre, és mindenáron szerette volna megkapni. Nem csak McGregort hívta fel ilyen módon, sokan mások is megtudhatták, hogy ha nem hagyják békén a szerepet, problémák lesznek. Végül Bale örülhetett, mert eljátszhatta Batemant.
#5
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

szül. 1953. 05. 16. (70 éves)
Navan - Co. Meath - Írország
Pierce Brosnan 1953. május 16-án született Írországban. Szülei válása után 1964-ben anyjához, valamint annak új férjéhez, William Carmichaelhez költözött egy skót faluba, Longniddry-be, East Lothianba. Ezt követően Londonba ment, és 16 évesen úgy döntött, hogy festő lesz, de csakhamar a színészkedés iránt kezdett... több»
Tim Burton Batman-feldolgozásában játszhatott volna, de saját elmondása szerint nem tudta komolyan venni. Brosnan találkozott Burtonnel a főszerepet illetően, azonban a következőképpen fogalmazott: "Egy férfit, aki kívül hordja az alsóneműjét, nem tudok komolyan venni." Viccnek gondolta, de később megbánta, hogy nem ment bele a dologba. Hozzátette egyébként, hogy nagyon szerette Batman karakterét, gyermekkorában imádta a képregényeket.
#4
Al Pacino

Al Pacino

szül. 1940. 04. 25. (84 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Al Pacino 1940-ben született New York-i Bronxban, és már gyermekkorában élénk érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Fiatalon szerepelt Csehov Sirály című darabjában, majd nagy nehézségek árán bekerült Lee Strasberg híres Actors Stúdiójába, ahol kitanulta a szakmát (James Dean és Marilyn Monroe szintén ott tanult).  Első... több»
El tudnánk képzelni mást Han Solo szerepében, mint Harrison Fordot? Nos, a Star Wars eredeti készítői bizony el tudtak. Al Pacino garantáltan megkapta volna a szerepet, ha elvállalja, azonban a színész szerényen bevallotta, hogy egyszerűen nem érti a forgatókönyvet.
#3
Sean Connery

Sean Connery

szül. 1930. 08. 25. - elhunyt 2020. 10. 31.
Fountainbridge, Edinburgh
Sean Connery 1930. augusztus 25-én született a skóciai Edinburgh-ben. Szülei munkások voltak, Connery apai ágon ír származású. Tejesemberként dolgozott mielőtt a besorozták volna tengerészethez, ekkor készült a „Scotland Forever” tetoválása is, a legutóbbi népszavazáson is Skócia függetlensége mellett kampányolt. 23 évesen... több»
A színész nem kisebb szerepet dobott vissza, mint Szürke Gandalf karakterének megformálását Peter Jackson trilógiájában. Az ok? Nem igazán értette a forgatókönyvet. "Elolvastam a könyvet, majd a forgatókönyvet is. Még mindig nem értem" - mondta Connery. Végül Ian McKellen ölében landolt a szerep.
#2
Tom Cruise

Tom Cruise

szül. 1962. 07. 03. (61 éves)
Syracuse, New York, U.S
Thomas Cruise Mapother 1962. július 3-án született a New York állam béli Syracuse-ban. Egy testvére van, Lee Ann. Gyerekkorában sokat költöztek, ezért többször kellett iskolát váltania, és nehezen ment neki a tanulás is. 1974-ben szülei elváltak, Tom és testvére anyjánál maradt. A legtöbb színészhez hasonlóan karrierjét... több»
Tom Cruise játszhatta volna Ollókezű Edwardot Tim Burton klasszikussá vált filmjében, de végül kihagyta a szerepet, mivel túlságosan racionalizálni próbálta a karaktert, és ez nem igazán fért bele a rendező eredeti elképzelésébe. Cruise olyan kérdéseket tett fel, mint például: "Hogyan megy WC-re? Hogyan élte túl a hosszú éveket a házban úgy, hogy nem evett?" Úgy döntött, addig nem vállalja a szerepet, amíg választ nem kap rájuk. Végül Johnny Depp volt a válasz.
#1
Liam Neeson

Liam Neeson

szül. 1952. 06. 07. (71 éves)
Ballymena, County Antrim, Northern Írország
Liam Neeson 1952. június 7-én született Észak-Írországban. Három lánytestvére van, Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Kilenc éves korában kezdett el boxolni, a középiskola végéig aktívan küzdősportolt. Az érettségi után a Belfasti Queen's Egyetem hallgatója lett, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, azonban hamar... több»
A színészt kérték fel annak idején, hogy játssza el James Bond szerepét a James Bond: Aranyszem című filmben. A visszautasítás oka a következő volt: Liam menyasszonya kijelentette, hogy ha elvállalja a szerepet, nem lesz esküvő. Neeson pedig beleegyezett, mivel szerette volna elvenni a hölgyet.