Üdvözlök mindenkit, kedves olvasók! Sokat gondolkodtam a minap, melyek legyenek azok a filmek, melyeket mindenképp meg szeretnék nézni az itthon töltött karanténban. Sok olyat találtam, melyek akár még a vírushoz is kapcsolódtak, de sokuk közülük egyáltalán nem tetszett, vagy csak kevésbé. Márpedig nálam csak az a film a film, amelyik nagyon tetszik. Rendesen elkalandoztunk, habár talán nem is annyira. Visszatérve a listára: megszületett a fejemben az a 12 film, melyeket én megnéztem a karanténban, és melyeket te is megnézhetsz. Van köztük vígjáték, animációs, misztikus és életrajzi is, szóval azt hiszem, mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusat. Mindenkinek kellemes filmnézést, kellemes otthon töltött időt kívánok!

#12

74 Fertőzés  (2011)

(29) (5)

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

Az igazi veszélyt az emberiségre nem a fegyverek jelentik, hanem a természet. Egy családanya visszatérve távol-keleti útjáról rosszul lesz. Kiderül, hogy betegségéért egy olyan... több»

Hát mivel is kezdhetnénk, mint a Fertőzés c. alkotással. Igazán időszerű most, nem igaz? Érdekesen indult a film, de később teljesen magába szippantott. Remek szereplők, remek sztori. Cimboráddal vagy akár egyedül is nagy élményt nyújthat. Fentebb írtam, hogy érdekes volt a film eleje és ezt a végéhez is ugyanúgy írhatom. Gyakorlatilag egy ilyen se eleje, se vége film, mármint szerintem. Ettől függetlenül persze nagyon is jó, a fentebbi most nem a rossz értelemben vett jelentés. Az elején, ahogy belecsapódunk a repülőtéren a történetbe, rögtön meg fogjátok érteni, hogy mire gondolok.
#11

76 Anyád napja  (2005)

(6) (5)

romantikus | vígjáték

Charlotte végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúlban ki nem rúgták.... több»

Másfél óra nevetés. Átutazunk kicsit a vígjátékok szigetére és megnézünk egy jóval vidámabb alkotást. Charlie és anyósának, meg persze párjának története gyakorlatilag lekötött a képernyő elé és nem a romantika miatt. Viola, az anyós ugyanis fenomenálisan viszi végig a filmet: újabb és újabb bosszúságokat okozva Charlienak. Nem lövöm le az összeset, de a horrorfilmes, vagy az ágyban csapkodós jeleneteknél viccesebbet nagyon nehéz találni. Azt, hogy mi a film vége, most direkt nem mondom el. Nézzétek meg, remek felüdülést nyújt ezekben a nehéz, sokaknak gondterhelt időben. Jó kacagást!
#10

87 L'ecsó  (2007)

(141) (22)

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | vígjáték

HBO Max | Disney+

Remy, a patkány másról sem álmodozik, mint hogy séfként dolgozhasson. Bár a környezete nem rajong az ötletért, mégis belevág a kalaldba, de szembesülnie kell azzal, hogy az... több»

Egy kis animáció. A főzni akaró patkány történetét szerintem senkinek nem kell bemutatnom. Érdekes, hogyan tud egy beszélő patkány az emberek világába beilleszkedni. Nem igaz? :) Ez a film megnevettet és másfél órára leköt. Csak ajánlani tudom.
#9

76 Oviapu  (2003)

(5)

családi | vígjáték

Netflix

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil (Jeff Garlin) új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik... több»

Egy családi film. A történet szerintem sokunk számára ismerős: a két apuka elveszti munkáját és kitalálják, hogy óvodát nyitnak. A kalandok pedig innentől csak úgy peregnek. A konkurens óvoda vezetője nem nézi jó szemmel az Apuovit, de vajon mi lesz a vége? Szombat estére remek választás. A második részét még nem láttam, a jövőben tervezem, hogy megnézem.
#8

80 Apafej  (1999)

(36) (7)

dráma | vígjáték

TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda,... több»

Hasonló az előzőhöz, bár talán annyira mégsem. Egy felnőtt, aki gyerek. Gyerekesen viselkedik és gyakorlatilag nincs munkája. A barátja elutazik, a haver exe viszont addig is az ajtó előtt hagy egy 5 éves gyereket. A cimbora nincs otthon, tehát a csemete a mi gyerekes felnőttünk kezébe kerül. Innentől pedig szerintem nem kell magyaráznom. Pörögnek a kalandok, a férfi másnak adja ki magát és úgy néz ki, hogy még becsajoznia is sikerül. Hétvége délutáni hangulatával ilyen időszakhoz ajánlom.
#7

89 Shrek  (2001)

(231) (27)

animáció | családi | fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

HBO Max | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Egyszer, egy távoli mocsárban élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek... több»

Evickélünk tovább, az animáció szigetére. Gyakorlatilag mind a négy filmet felrakhattam volna. Szóval egyszerűbb lesz, ha, mint Shrek-filmekről írok róluk. Ezek azok a filmek, amiket ha láttál, akkor azért, ha nem, akkor meg azért kell megnézned. Shrek ogre, Fiona, Szamár és persze Kandúr kalandjai legalább másfél órára ki tudnak kapcsolni. Mind a négyet szívemből ajánlom, remek filmek lettek.
#6

családi | fantasy | kaland

HBO Max

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»

Egy kis varázslás. Itt is hasonló a helyzet, mint a Shrek-filmeknél: mind a 8 jogosan foglalna helyet a listán. A HP-filmek kicsit hosszabb alkotások, mint az eddig taglaltak. Viszont heti 1, mondjuk hétvégén jó ideig el tud szórakoztatni. Pláne úgy, hogy fogalmunk sincs, meddig tart még ez a helyzet. Baráttal pedig külön élmény a film. Harry, Ron és Hermione: a jól ismert hármas, akiket talán senkinek nem is kell bemutatnom. A filmekben pörgő cselekmény és persze kalandok sokasága vár téged. Aki szereti a misztikus filmeket, annak szinte kötelező! :)
#5

91 Vissza a jövőbe  (1985)

(217) (49)

kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime | TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

A fiatal Marty McFlynak, mint minden átlagos tinédzsernek, átlagos gondjai vannak a mindennakpokban. Egyvalami azonban megkülönbözteti őt a többiektől. Egyik legjobb barátja, Doki... több»

Egy igazi klasszikus. Itt is mind a három filmnek gyakorlatilag megérdemelt helye van a listán. A jó időutazós történet és persze a jó öreg doki. Igaz? Ajánlom egy nyugodt hétköznap délutánhoz.
#4

63 10 nap anyu nélkül  (2020)

(5) (5)

vígjáték

Telekom TVGO

Antoine sikeres karriernek örvendhet, biztos állása van egy jól menő cégnél, ahol HR-esként dolgozik, és magabiztosan várja, hogy magasabb pozíciót, és ezzel együtt jobb... több»

Egy idei alkotás a vígjáték kategóriából. Ez az a családi film, melyben egyszerre kap helyet a nevetés és a tanulság is. A férj, Antoine az anyukához vágja, hogy bármikor szívesen cserélne vele. Az anya ezt megjegyzi és másnap be is jelenti, hogy testvérével 10 napra elutazik, a gyerekeket az eddig szinte csak dolgozó apukára hagyva. Innentől pedig a kalandok sorozata indul el. Ám többet nem is mondanék, nézzétek és szórakozzátok végig egy kellemes péntek estén!
#3

akció | vígjáték

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes... több»

Némileg visszább tekerjük azt a bizonyos kereket. A film, amin sokunk édesanyja és édesapja nőtt fel. Remek választás nosztalgiázáshoz, ugyanakkor véleményem szerint az új generációnak is vicces és nézhető lehet. Azt, hogy kettővel vagy néggyel jobb-e, döntsétek el ti, de egy kellemes estén mindenképp csak ajánlani tudom!
#2

45 Dumapárbaj  (2015)

(24) (6)

szatíra | vígjáték

Filmio | Netflix

Egy kiégett humorista, akinek menedzsere, próbálja meg egyengetni az útját. Azonban nincs egyszerű dolguk, ugyanis színre lép egy fiatal trónkövetelő (Kiss Ádám), aki... több»

A listán először egy magyar film. Tamás és Tóbiás, a két humorista rivalizálása az, amely ezt a filmet élvezhetővé teszi. Csodálatos alakítás és persze repkedő poénok. Ezek várnak rád, ha erre a filmre esik választásod.
#1

dráma | életrajzi

Steve Jobsot a Földön mindenütt zseniális elmeként ünneplik, akinek találmányai forradalmasították a világunkat. Jobs kétségkívül az egyik legkarizmatikusabb és... több»

Egy igazán jóra sikeredett életrajzi film. Steve Jobs, az Apple egyik alapítójának életét követhetjük a 80-as évektől egészen a haláláig, 2 órában. Egy kellemes vasárnap délutánhoz ajánlom.