2020.10.15   szerző: csd   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Szinte alig akad Stephen King életművéből olyan darab, amely ne kapott volna filmes adaptációt. Ezekből állítottunk össze egy listát!

A 10+1 legjobb Stephen King-adaptáció a hazai nézők szerint

King persze nem csupán a horror nagymesterének számít, hiszen összeállításunkban helyet kapott a Halálsoron, és persze a Remény rabjai, amely minden idők egyik legsikeresebb filmjének számít. A film 93 százalékos értékelést tudhat magának 3596 szavazat alapján a Mafabon.

A Ragyogás, a Kedvencek temetője eredeti 1990-es változata úgy tűnik továbbra is rajongók kedvencei közé tartozi, az Az 2017-es verziója viszont lesöpörte az asztalról az eredeti változatot, de nem is szeretnénk tovább húzni az időt, kellemes böngészést és jó filmezést kívánunk!.

#11

79 Az  (2017)

horror

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek... több»

#10

81 1408  (2007)

horror | misztikus

Mike Eslin (John Cusack) író paranormális, természetfeletti jelenségek után kutat, de könyveivel annak ellenére elégedetlen, hogy az olvasóközönség körében nagy... több»

#9

83 Christine  (1983)

horror | thriller

Minden valamire való autós tudja: a járgánynak lelke van. Persze nem mindegy, hogy az a lélek milyen. Mert legtöbben nyilván kedvesnek, segítőkésznek, ragaszkodónak szeretnék... több»

#8

horror | thriller

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek... több»

#7

85 Dolores Claiborne  (1995)

dráma | krimi | misztikus

Dolores Claiborne kemény munkával, házvezetőnőként keresi a kenyerét. Lánya, Selena, akit Dolores 15 éve nem látott, egy New York-i magazinnál dolgozik újságíróként. Egy... több»

#6

85 Tortúra  (1990)

dráma | thriller

Paul Sheldont (James Caan), a népszerű amerikai írót tragikus autóbaleset éri a coloradói havas országutak egyikén. A balesetet sikerül túlélnie, a biztos haláltól egy nő,... több»

#5

86 Állj mellém!  (1986)

dráma | kaland

Egy oregoni kisvárosban négy kiskamasz elválaszthatatlan barát. Mindent együtt csinálnak, akár jó, akár rossz dologról van szó, és minden helyzetben kiállnak egymásért, sőt:... több»

#4

fantasy | horror | vígjáték

A film három rémsztoriból áll. Az első, az Indiánbosszú egy poros kisváros boltocskájában játszódik, ami előtt egy fából faragott törzsfőnök álldogál. Mikor az indiánok... több»

#3

89 Ragyogás  (1980)

dráma | horror

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az... több»

#2

92 Halálsoron  (1999)

dráma | fantasy | krimi

A Halálsoron a harmincas években játszódik egy halálraítélteket örző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik élete, amikor bekerül hozzájuk John... több»

#1

93 A remény rabjai  (1994)

dráma

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie... több»