A Disney történelmi rekordot írt, de 2019-ben akár rögtön meg is döntheti

A Fekete Párduc, a Bosszúállók 3 és a Hihetetlen család 2 sikerei eddig sosem látott magasságokba repítették a stúdiót.

Soha korábban nem kaszált annyit a Disney az USÁ-ban, mint 2018-ban, ami számokra lefordítva 3,092 milliárd dollárt jelent. A stúdió világviszonylatban ennek több, mint a dupláját, 7,325 milliárdot termelt, alig elmaradva a 2016-os 7,6 milliárdos rekordjától.

Ezzel a Disney az egyedüli olyan stúdió, amely egy év alatt át tudta lépni a 7 milliárdos összbevételt. A mostani siker mögött olyan produkciók állnak, mint a Bosszúállók: Végtelen háború (2 milliárd), a Fekete Párduc (1,35 milliárd), A hihetetlen család 2. (1,24 milliárd), A Hangya és a Darázs (623 millió), de ne feledkezzünk meg a Mary Poppins visszatérről, az Időcsavarról vagy a gyenge számokat produkáló Solo: Egy Star Wars-történetről sem, melyek azért vastagon szállították a százmilliókat.

Ami pedig a 2019-es évet illeti, a stúdiónak minden oka megvan a bizakodásra. Jön ugyanis a Brie Larson főszereplésével forgatott Marvel Kapitány, a Bosszúállók: Végjáték, a Dumbó, az AladdinAz oroszlánkirály, az Artemis Fowl, a Toy Story 4, a Jégvarázs 2 és a Star Wars: Episode IX is. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy azt mondjuk, az idei év még a korábbiaknál is többet tartogat a Disney számára. A FOX bekebelezésével pedig a közeljövőben újabb távlatok nyílnak meg a stúdió előtt, de ezeket ma még megbecsülni sem lehet.