2019.06.24   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A Disney és a Pixar animációs filmje a franchise legjobb premierhétvégéjét produkálta. Tarolt a mozikban a Toy Story 4!

A Toy Story 4 a franchise legjobb nyitásával letarolta a mozikatA kép forrása: Screen Rant

118 millió dollárral nyitott Észak-Amerikában az animációs sikerfilm, a Toy Story 4, ami ugyan a széria legerősebb kezdése, mégis elmaradt a Disney 140 milliós becslésétől. A franchise eddigi legjobb premierhétvégéjét elkönyvelő része a Toy Story 3 volt a maga 110 milliójával, igaz, 2010-ben még lényegesen olcsóbbak voltak a mozijegyek a tengerentúlon. Mindenesetre a Disney-nek így sincs oka a panaszra, ugyanis a Toy Story 4-nél idén csak két film hozott többet egyetlen hétvége alatt, az év első négy legjobbja pedig egytől-egyik Disney-produkció. A filmért nem csak a közönség, de a kritikusok is rajongtak, 297 szemlézett cikket követően az animáció 98 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon. Ahogy az várható volt, a TY4 remekül teljesített a nemzetközi piacokon is, így egyetlen hétvége után közel negyed milliárd dollárt kaszált.

A dobogó második fokát a Chucky franchise rebootja, a Gyerekjáték szerezte meg 14 millióval, de akárcsak a Toy Story 4 esetében, a horrortól is jobb eredményre számítottak a UA Relasing berkeiben. A filmet a kritikusok kellemes csalódásként jellemezték, de a 10 milliós büdzsé mellé azért még így is termelnie kell, hogy anyagilag is sikeres lehessen, és megnyissa az utat az esetleges folytatások előtt. 

A harmadik helyre csúszott vissza az ötödik hete futó Aladdin, mely csak két millióval maradt le a horrortól. A Disney klasszikus élőszereplős adaptációja remekül tartja magát az elmúlt hetekben, és globálisan már 800 millió dollár felett termelt.

Ez sajnos nem mondható el a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körülről és az X-Men: Sötét Főnixről sem, míg előbbi a negyedik, utóbbi csak a kilencedik helyet szerezte meg, összbevételei tükrében pedig minden idők leggyengébb szuperhősfilmjei között kell emlegetnünk. 

Ami a premierfilmeket illeti, az említettek mellett egy országos premiernek sem sikerült bekerülnie a legjobb tízbe. Luc Besson új akciófilmje, az Anna éppen kicsúszott az élmezőnyből, 3,53 millió dollárjával csak a tizenegyedik helyet szerezte meg.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

75 Shaft  (2019)

akció | krimi | vígjáték

John Shaft Jr. egy cyber biztonsági szakértő, aki apja és nagyapja segítségével megpróbál utánajárni legjobb barátja rejtélyes halálának.  több»

$3,555,000    
#9

akció | kaland | sci-fi

Az X-ek vetélytársa ezúttal saját csapattársuk, Jean Grey, aki majdnem meghal, miután lesújt rá egy rejtélyes erő. Jean sokkal erősebb, ugyanakkor bizonytalanabb lesz, az eddig... több»

$3,600,000    
#8

akció | fantasy | kaland

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

$3,700,000    
#7

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

$4,075,000    
#6

79 Rocketman  (2019)

dráma | életrajzi | musical

A Rocketmanből megtudhatjuk, hogyan vált a visszahúzódó zongoristából, Reginald Dwightból világsztár, akit ma mindenki Elton Johnként ismer. A filmben az Eltont alakító Taron... több»

$5,650,000    
#5

animáció | családi | kaland

A 2016-os első rész hatalmas közönségsikert aratott világszerte, így végre itt a várt folytatás, amelyben ismét bepillanthatunk házi kedvenceink rejtett életébe, azaz abban,... több»

$10,290,000    
#4

akció | kaland | sci-fi

Miután K és J ügynök elhagyta az ügynökséget, H és M ügynökre vár a feladat, hogy megtalálják a bolygónkra érkező ismeretleneket, akik terveit homály fedi, elképzelhető,... több»

$10,750,000    
#3

77 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy tiszta szívű utcai suhanc Agrabah városából, aki arról álmodik, hogy egyszer kitörhet a nyomorból. Egy napon erre lehetősége is adódik, amikor a szultán gonosz... több»

$12,200,000    
#2

67 Gyerekjáték  (2019)

horror

A Kaslan Corporation Buddi babái igazi játszótársai lehetnek kis tulajdonosaiknak. Nagyszerű megfigyelők, gyorsan tanulnak, remekül kiegészítik a gyártó cég egyéb termékeit.... több»

$14,055,540    
#1

85 Toy Story 4  (2019)

animáció | családi | fantasy

Bár azt követően, hogy Andy egyetemre ment, és Woody Bonnie-hoz került, hősünk sosem felejtette el az első számú feladatát, mégpedig hogy megóvja szeretett gazdáját. Egy napon... több»

$118,000,000