Elpattantak az idegek: A 9 legnagyobb dühkitörés Hollywood sztárjaitól

Tom Cruise COVID-19-es dühkitörésétől Reese Witherspoon letartóztatásáig íme a 9 legdurvább és legnagyobb híresség-összeomlás...

1. Tom Cruise

Tom Cruise akaratlanul újfajta népi hőssé vált 2020 végén azok számára, akik úgy érezték, hogy ők az egyetlenek, akik komolyan veszik a koronavírus elleni óvintézkedéseket, amikor előkerült egy felvétel, amelyen egy káromkodással teli szónoklatot intézett a Mission: Impossible stábjának tagjaihoz, akik megszegték a COVID-19 biztonsági óvintézkedéseket a forgatáson.

Az ellenvéleményt megfogalmazók között volt öt Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész munkatárs, akik állítólag Cruise újabb forgatási szónoklatát követően léptek ki.

akció | kaland | thriller

SkyShowtime (2024.02.09.)

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

2. Christian Bale

Jóval Cruise ordibálása előtt Christian Bale kirohanása Shane Hurlbut operatőrrel szemben a Terminátor - Megváltás című film forgatásán.

Hurlbut szarkasztikus utánzása, amelyet gyakran fonetikusan "ah-da-da-dah"-ként adtak vissza; az "oh, goooooooood for you"; és a minden idők legjobb lekicsinylése, a "F-k'sake man, you're amateur" mind-mind rögzítésre került.

Bale bőségesen bocsánatot kért, azzal magyarázta, hogy éppen egy nagyon intenzív jelenet közepén volt, és azt mondta: "Elképesztő módon nem voltam rendben. Nem keresek mentséget ezért".

akció | kaland | sci-fi

A világvége után az emberiség maradéka küzd a túlélésért. John Connor tudja, hogy ő lesz az emberi lázadók vezetője, de nem ilyen jövőre számított. Nem váltak valóra... több»

3. Mel Gibson

A dolgok sokkal kevésbé vicces oldalán Mel Gibson hírhedt szónoklatsorozata áll. Először 2006 júliusában, egy malibui ittas vezetés közbeni ellenőrzés során tűnt fel, hogy többről van szó, amikor a megállító rendőrnek azt mondta, hogy "a zsidók felelősek az összes háborúért", amit akkor a színész az alkohol számlájára írt.

Végül 2010 júliusában egy felvétel is rögzítette, amint káromkodva és rasszista szavakkal illette exét, Oksana Grigorievát, mondván neki: "Úgy nézel ki, mint egy tüzes disznó, és ha megerőszakol egy csapat n--rs, az a te hibád lesz".

Aztán 2012-ben Randall Wallace és Joe Eszterhas forgatókönyvírókra rontott, és egy kitérővel ismét sértegette Grigorievát.

4. Vanilla Ice

Vanilla Ice az 1990-es évek nagy részét az "Ice Ice Baby" sztratoszférikus sikere után bohócként töltötte, és 1999-re láthatóan készen állt arra, hogy a dühét az MTV "25 Lame" című műsorának forgatásán is kiélje, amely a csatorna leghíresebb rossz videóit mutatta be.

A műsor vendégeként Ice-nak csak az "Ice Ice Ice Baby" kazettáját kellett volna összetörnie egy baseballütővel, amit kapott, de egy kicsit túl messzire ment, és teljesen tönkretette a műsor teljes díszletét. Legalább katartikus volt számára, még akkor is, ha a műsorvezetők, Janeane Garofalo, Chris Kattan, Dennis Leary és Jon Stewart úgy tűnt, valóban rettegnek attól, hogy egy zárt térben legyenek vele.

5. Russell Crowe

Russell Crowe-t 2005 júniusában New Yorkban letartóztatták, mert állítólag egy telefont - majd egy vázát - dobott a Mercer Hotel alkalmazottjára, Nestor Estradára, miután feldühödött azon, hogy nem tudott kapcsolatot létesíteni Ausztráliával, hogy beszélhessen a fiával.

Hogy elkerülje a büntetőjogi vádakat és biztosítsa, hogy továbbra is az Államokban dolgozhasson, Crowe állítólag 11 millió dollár csillagászati összegben állapodott meg Estradával. "A biztonsági kamera felvétele elítélő, és nyilvánosságra kerülne, ha [az ügy] a bíróság elé kerülne" - idézte akkoriban a brit Daily Mail egy Crowe-hoz közel álló forrást.

6. Michael Richards

Richards hírnevét a Seinfeld közkedvelt fura Kramereként 2006-ban súlyosan megrontotta, amikor a Los Angeles-i Laugh Factory nevű komédiaklubban két fekete férfinak, akik a műsorát heccelték, nekitámadt.

"Ötven évvel ezelőtt fejjel lefelé állítottunk volna téged, egy kibaszott villával a seggedben" - mondta, mielőtt egyszerűen faji szidalmakat kiabált volna, és elviharzott a színpadról. A helyzetet súlyosbították azok a vádak, miszerint ugyanezt tette két zsidó vendéggel egy másik komédiaklubban, és Richards egy időre eltűnt, 2012-ben pedig azt mondta Jerry Seinfeldnek, hogy az eset még mindig zavarja.

82 Seinfeld  (1989)

vígjáték

A nagysikerű, szókimondó komédia főszereplői Jerry Seinfeld és barátai, George, Elaine valamint Kramer. A sorozatban a New Yorkban élő felnőttek mulatságos hétköznapjaiban... több»

7. Alec Baldwin

Alec Baldwin reneszánsza 2007-ben megakadt, amikor felbukkant egy hangüzenet, amelyen szidta lányát, Irelandet, miután az nem válaszolt egy telefonhívására. A hívásból származó húzós idézet - Baldwin az akkor 11 éves Irelandet "bunkó, meggondolatlan, kis disznónak" nevezte - gyorsan elterjedt, és Baldwinnak ideiglenesen a láthatási jogába került. Ireland a Page Sixnek 2012-ben így ecsetelte az incidenst: "Az emberek sokkal nagyobb ügyet csináltak belőle, mint amekkora volt", majd hozzátette: "Korábban is mondott már ilyeneket, csak mert frusztrált volt. Számomra ez olyan volt, hogy 'Oké, mindegy'. Visszahívtam, és azt mondtam neki: 'Bocs, apa, nem volt nálam a telefonom.' Ennyi volt."

8. Reese Witherspoon

Witherspoon-t és férjét, Jim Toth-ot 2013-ban letartóztatták, miután megállították őket, és a sztár részegen elővette a hírnév kártyáját a letartóztató rendőrnél. "Mindjárt megtudja, ki vagyok" - mondta, és szemtelenül fenyegetőzött: "Benne lesz az országos hírekben".

"Amerikai állampolgár vagyok, és amerikai földön állhatok" - tette hozzá bizarr módon, és egy ponton azt is elmondta a rendőrnek, hogy terhes.

"Ez egy olyan este volt, tudod, elmentünk vacsorázni Atlantában, és túl sok bort ittunk, és azt hittük, hogy vezethetünk, pedig egyáltalán nem" - mondta Witherspoon egy héttel később a "Good Morning America"-ban.

9. David O. Russell

Mielőtt a Napos oldal és az Amerikai botrány bebetonozta volna a művészi sikerek készítőjeként szerzett hírnevét, úgy tűnt, hogy David O. Russell rendező hírneve talán romba dőlt, amikor 2003-ban kiszivárgott a sajtóhoz egy felvétel, amelyen a Multik haza! sztárját, Lily Tomlint szidalmazza.

Tomlin legalább jó társaságban van: A Page Six 2008-ban arról számolt be, hogy a néhai James Caan színész kisétált egy Russell-film forgatásáról, Jennifer Lawrence pedig a Facebookon cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint 2015-ben összevesztek Russellel a Joy forgatásán.