2018.07.02   szerző: hp   hozzászólások: 0

Premierjének második hétvégjén is dominált a tengerentúli mozikban a Jurassic World folytatása. Már csak napok kérdése, és a Universal filmje átlépi az 1 milliárd dolláros összbevételt.

Milliárdos lesz a Jurassic World 2, a várakozások felett teljesített a Sicario folytatása

Hiába szállt versenybe három premierfilm is a hétvégén, a Bukott birodalom  ismét magabiztosan végzett az élen. A vegyes kritikai fogadtatású produkció újabb 60 milliót kaszált Észak-Amerikában, és bár ezzel jócskán elmarad az első rész bevételeitől, világszerte már így is 932 millió dollárnál jár, így már csak napok kérdése, hogy a Bukott birodalom is átlépje az 1 milliárd dolláros álomhatárt.

A dobogó második fokán minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkáló animációs filmje, a kritikuskedvenc A hihetetlen család 2. szerezte meg 45 millióval, összbevételei pedig megközelítik a 650 millió dollárt. A film múlt héten olyan szuperprodukciókat utasított maga mögé, mint az Amerika kapitány: Polgárháború vagy A szépség és a szörnyeteg, és elnézve a mostani szereplését, a következő hetekben sem várható jelentősebb visszaesés.

A harmadik helyen a várakozások felett teljesítő Sicario 2 - A zsoldos végzett. A Benicio Del Toro és Josh Brolin főszereplésével forgatott akció-thriller 19 millióval kezdte meg mozis szereplését, míg a nemzetközi piacokról további 8,4 millióval bővítette bevételeit. A negyedik helyre szintén egy premierfilm, a Lionsgate észige alatt bemutatott Uncle Drew című vígjáték ért fel, míg az ötödik helyet az Ocean's 8 - Az évszázad átverése szerezte meg.

A mezőny további részében nem történt jelentős változás, a frissen bemutatott Sanju a nyolcadik helyet csípte meg a  Solo: Egy Star Wars-történet történet előtt. Továbbra is jól tartja magát a Deadpool 2, mely 7 hete kirobbanthatatlan az élmezőnyből.

A top10-es listát és a pontos bevételeket idelent találjátok.

#10

dokumentum | életrajzi

Az ikonikus gyerekműsor-vezető Fred Rogers életének, tanításainak és hagyatékának felfedezését kínálja ez a dokumentumfilm.  több»

$2,290,000    
#9

akció | fantasy | kaland

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

$2,293,000    
#8

77 Sanju  (2018)

dráma | életrajzi

Sanjay Dutt színész ellentmondásos életéről készült életrajzi film, amelyben bepillantást nyerhetünk a színész magánéletébe, karrierjébe és börtönbüntetésébe.  több»

$2,550,000    
#7

80 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»

$3,450,000    
#6

71 Haverok harca  (2018)

vígjáték

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a... több»

$5,635,000    
#5

akció | krimi | thriller

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és... több»

$8,035,000    
#4

55 Uncle Drew  (2018)

sportfilm | vígjáték

Dax, miután összes pénzét egy streetball-csapatba ölte, hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Kétségbeesésében, hogy megnyerje a versenyt és a pénzes fődíjat, Dax összeáll... több»

$15,500,000    
#3

akció | dráma | krimi

Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok… Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh... több»

$19,015,000    
#2

akció | animáció | családi

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

$45,546,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

A filmtörténet egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozatának új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok –... több»

$60,000,000