Netflix: Ezek a legjobb vígjáték sorozatok, amiket MOST streamelhetsz

Vígjátékból és komédiából sosem elég, hiszen ezek képesek akár egy fárasztóan hosszú nap után is mosolyt csalni az arcunkra, márpedig erre mindenkinek szüksége van. Szerencsére a streaming világában százával találunk remek vígjátékokat, de aki nem csak egy estés vigyorgásra vágyik, annak sem kell aggódnia. Lássuk a Netflix legjobbjait.

A Netflixen is bőven találni nagyon jó vígjáték sorozatokat, amelyek akár hetekre-hónapokra is nagyszerű szórakozást nyújtanak az álmos estékre. Ahogy tettük azt már több más műfajban is, megpróbálunk egy picit segíteni a választásban.

Ha vígjáték szériákról van szó, a Netflix egyik legerősebb húzócíme az időhurkos Végtelen matrjoska, melyben azért keményebb pillanatokból is kijut, de az önfeledt humoros pillanatokért a Szexoktatásnak sem kell a szomszédba mennie, BoJack Horsemanről már nem is beszélve. 

Az alábbi tizenhatos listát úgy állítottuk össze, hogy azon a Netflix saját gyártású sorozatai közül lehetőleg eléggé eltérű stílusúak szerepeljenek, így mindenki találhat köztük olyat, ami az ő ízlésének megfelelő. És, ha megtaláltad (és van élő Netflix-előfizetésed), az adatlapról egyetlen kattintással már indíthatod is a kiszemelt sorozatot! Az alábbi listán minden hasznos információt megtalász a rövid ajánlótól, a szinopszison és a stáblistán át az előzetesekig, és azt is láthatod, hány százalékra értékelte az adott műsort a hazai közönség.

(legutóbbi frissítés: 2022. 06.28. - A férfi a méh ellen)

#16

71 A férfi a méh ellen  (2022)

(13) (2)

családi | vígjáték

Netflix

Egy férfi háborúban találja magát egy méhhel, miközben egy luxusbirtokot felügyel. Ki fog győzni, és milyen helyrehozhatatlan károkat okoz a folyamat? több»

A férfi a méh ellen brit vígjáték sorozat, amelyet Rowan Atkinson és William Davies készített. A tíz perces epizódok egyetlen történetet dolgoznak fel: egy Trevor nevű házfelügyelő egy méhekkel folytatott ádáz küzdelembe keveredik egy luxusházban, melyre vigyáznia kéne, amíg a tulajok távol vannak. A szériát vegyese fogadták a kritikusok, Atkinson alakítását ellenben méltatták. Mondjuk úgy, hogy ha bejött a Mr. Bean, ezt a szériát imádni fogod.
#15

dráma | vígjáték

Netflix

15 év szektatagság után egy lányt és négy társát kiszabadítják a társaság kezei közül. A lány története egy csapásra szenzációvá válik, azonban ahelyett, hogy... több»

Kimmyt még gyerekkorában rabolta el egy világvége-szekta. Tizenöt évvel később kiszabadul a földalatti bunkerből és új életet kezd, de ez nem olyan egyszerű. A világ megváltozott, amíg odalent volt és minden teljesen másképp működik. Márpedig ő ki akarja hozni a maximumot a visszanyert szabadságából.
#14

dráma | kaland | krimi | road movie | romantikus | thriller | vígjáték

Netflix

A tizenhét éves James alighanem egy pszichopata, aki Alyssaval, az új lánnyal remek párost alkot a suliban. Rövidesen útrakelnek, hogy megkeressék a lány valódi apját. több»

Van egy kamaszfiú, aki már gyerekként is csak azért nyúlt a forrásban lévő vízbe, hogy érezzen valamit. Most épp arra készül, hogy csak úgy megöl valakit. Ekkor találkozik a lánnyal, aki más mint a többiek, egy lázadó. Nála jobb áldozatot nem is találhatna, ezért barátkozni kezd vele... és szép lassan bele is szeret.
#13

88 BoJack Horseman  (2014)

(3)

animáció | dráma | szatíra | vígjáték

Netflix

Az animációs filmsorozat főszereplői nem csupán emberek, de emberként viselkedő állatokat is láthatunk. A főhős egy ló, BoJack Horseman, aki korábban egy sikeres sitcom... több»

A Netflix animációs sorozata egy olyan világban játszódik, amit antropomorf állatok népesítenek be. A főhős egy félig ember, félig ló (nem, nem egy kentaúr), aki egykor közkedvelt sorozatsztár volt. Mára viszont szinte senki sem emlékszik rá, ezért úgy dönt, hogy megírja önéletrajzát. Csakhogy nem tud írni...
#12

dráma | misztikus | vígjáték

Netflix

Egy fiatal nő kétségbeesetten szeretne elszabadulni abból a buliból, amit a tiszteletére rendeztek.  több»

Nadia időhurokba kerül: állandóan meghal a saját születésnapi buliján vagy az azt követő egy-két napon belül. És mindig a bulin tér magához. De ahogy megpróbálja megfejteni az időhurok okát és célját, apránként kezd széthullani körülötte a világ. Aztán találkozik valakivel, aki ugyanebben a hurokban rekedt...
#11

87 Szexoktatás  (2019)

(34) (4)

dráma | vígjáték

Netflix

Egy tinédzser fiú, akinek az édesanyja szexterapeutaként dolgozik, szövetkezik egy középiskolai osztálytársával, hogy együtt szervezzenek meg egy underground szexterápiás... több»

Adott egy kamaszfiú, akinek az anyja szexuál terapeuta. Otthon állandóan a szexről kapja az okítást, ami rettentő fárasztó... lenne, ha közben az így felszedett tudást nem kamatoztatná az iskolában egy titkos gyűlésen, ahol már ő maga a szexoktató.
#10

84 A Jó Hely  (2016)

(8)

dráma | fantasy | romantikus | vígjáték

Netflix

Eleanor a halála után véletlenül a Jók számára fenntartott helyre kerül. Itt ismerkedik meg lelki társával, aki előtt nem tudja titkolni, hogy valójában keveredés... több»

Mi történik, ha valaki a halála után tévedésből kerül a mennybe? Ott találkozik a lelki társával és hamarosan rájön, hogy neki valójában a pokolban lenne a helye, mert a neki tulajdonított jó tettekhez semmi köze. De ki akarná önként feladni a mennyet a pokolért?
#9

87 GLOW  (2017)

(2) (5)

dráma | sportfilm | vígjáték

Netflix

A sorozat eseméyneinek helyszíne Los Angeles. Olyan erős nőket ismerhetünk meg, akik profi wrestlingből élnek. több»

Teljesen különböző hátterű nők csatlakoznak egy kezdő pankrátor társulathoz, hogy ott váljanak híressé. A sorozat nem feltétlenül akar minden percében megnevettetni, így a picit komolyabb stílus kedvelőinek ajánlott. A sztori egyébként valós eseményeken alapul.
#8

animáció | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy mulatságos animáció Nick Kroll-tól és Andrew Goldberg-től, amelyben a tinédzserkor kalandjait elevenítik fel. több»

A Netflix animációs sorozata egy csapat hetedikesről szól, akik épp pubertálnak. Mindezt kendőzetlenül, a maga nyersségében, obszcénságában mutatja be, ami természetesen nagyon vicces tud lenni annak, aki fogékony erre a humorra.
#7

94 A Kominsky-módszer  (2018)

(1) (4)

vígjáték

Netflix

Egy idősödő, egykor híres színész azzal keresi a kenyerét, hogy fiatal színészeket mentorál. több»

Michael Douglas a főhőse ennek a sorozatnak, aki egy idős, igazán soha be nem futott színészt alakít. Mivel neki nem jött össze, másoknak próbál segítetni amolyan színészképzőként az álmaik beteljesítésében. A sorozat az ő kalandjait követi nyomon.
#6

76 Űrhadosztály  (2020)

(5) (8)

vígjáték

Netflix

Egy négy csillagos tábornokot azzal bíznak meg, hogy állítsa fel az Egyesült Államok katonaságának legújabb hivatalát, az Űrhadosztályt. A férfi külön tudósokkal az oldalán... több»

Amerika újra embert küldene a Holdra, ezért létrehoz egy új hadosztályt, az űrhadosztályt. Ennek élére egy sokat megélt tábornokot állítanak, aki épp családi válságban van: feleségét életfogytiglani börtönre ítélték, lánya lázadó kamasz, a küldetése pedig finoman szólva is ingatag lábakon áll.
#5

85 Grace és Frankie  (2015)

(1) (4)

vígjáték

Netflix

Grace és Frankie, a két egymással hadilábon álló feleség egy napon rájön, hogy férjeik az elmúlt húsz év során nem csupán munkakapcsolatuk révén álltak nagyon közel... több»

Adott két nő, akik nem is különbözhetnének egymástól ennél jobban. Egyikük egy nemtörődöm üzletasszony kezdődő alkoholizmussal, a másik pedig egy laza, füvezős szabadszellem. A páros kénytelen összeköltözni, miután férjeik bejelentik, hogy melegek, elválnak tőlük és összeházasodnak...
#4

100 Dolgozó anyák  (2017)

(5)

vígjáték

Netflix

A Dolgozó anyák című sorozatban négy nő életét követhetjük figyelemmel, a mindennapi harcaikat a karrierjük, a magánéletük és a családjuk tekintetében. Miközben az élet... több»

Négy nő életét követhetjük nyomon, akik megpróbálják megtalálni az ideális egyensúlyt a család és a karrier között. Ez már önmagában is rengeteg bonyodalmat jelent, amire nem nehéz felépíteni egy komédia sorozatot. Ráadásul a téma miatt sokan fogják magukénak érezni a történetet.
#3

74 Szeplőtelen Jane  (2014)

(4) (4)

vígjáték

A történet középpontjában a Miamiban élő Jane Villanueva áll, aki egy hagyományos értékrenddel rendelkező, keményen dolgozó fiatal lány áll. Jane családjának fontos, hogy... több»

Jane mélyen vallásos katolikus, aki szigorúan tartja magát ahhoz, hogy a házasságig megőrzi ártatlanságát. Igen ám, csakhogy egy rutin nőgyógyászati vizsgálaton véletlenül mesterségesen teherbe ejtik. Egy ilyen felütéssel indul a sorozat, amely öt évadon keresztül követi Jane valószerűtlen útját.
#2

vígjáték

Netflix

Egy 16 éves lány és barátai kisvárosi kalandjai a 90-es évek hajnalán. több»

Egy katolikus iskola diákjairól szól ez a '90-es évek Írországában játszódó vígjáték sorozat. A diáklányok állandóan bajba keverednek: jóképű papokat tréfálnak meg, halott apácák rúzsát csenik el és hasonlók. A sorozat három évadot ért meg.
#1

86 American Vandal  (2017)

(1)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Egy igazi krimi-szatíra, amely egy iskolai rongálás rejtélyes ügyét deríti fel.

Ki rajzolt fütyiket a tanárok autóira? Erre a kérdésre keresik a választ a diákok ebben a két évadot megért komédia sorozatban. Sajnos a Netflix a második évad után elkaszálta a sorozatot, de ettől még nagyon is megéri megnézni.