#10
Sally Potter

Sally Potter

szül. 1949. 09. 19. (74 éves)
London, Egyesült Királyság
Művészcsalád háttérrel rendelkezik: édesanyja zenetanárként, édesapja belső építészként dolgozott, valamint költő is volt. Tizennégy évesen kapott egy 80 mm-es kamerát a nagybácsikájától, amivel számos amatőr felvételt készített. Tizenhat évesen otthagyta az iskolát, hogy filmezéssel foglalkozzon. Hogy el tudja tartani... több»
#9
Lynne Ramsay

Lynne Ramsay

szül. 1969. 12. 05. (54 éves)
Glasgow, Egyesült Királyság
Fotóművészetet tanult az Edinburgh-i Napier College-ben, majd 1995-ben végzett a Beaconsfieldben található National Film and Television Schoolban. Karrierje kezdetén rövidfilmeket készített, első alkotásának, a Kis haláloknak egy személyben volt rendezője, írója és operatőre is. Ezt követte az 1998-as Gázos című rövidfilmje, majd... több»
#8
Penelope Spheeris

Penelope Spheeris

szül. 1945. 12. 02. (78 éves)
New Orleans, Louisiana, Amerikai Egyesült Államok
Penelope Spheeris (1945. vagy 1946. december 2-án született; a források különböznek) amerikai filmrendező, producer és forgatókönyvíró. Dokumentumfilmeket és forgatókönyveket is készített. Legismertebb munkái között szerepel a The Decline of Western Civilization és a Wayne's World. A Louisiana állambeli New Orleans-ben született... több»
#6
Kimberly Peirce

Kimberly Peirce

szül. 1967. 09. 08. (56 éves)
Harrisburg, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
Kimberly Ane Peirce 1967. szeptember 8-án született a pennsylvaniai Harrisburgben, Sherry és Robert. A Peirce lányaként. Édesapja egy építőipari cég tulajdonosa volt. 3 éves korában a családja New Yorkba, 11 évesen pedig Miamiba költözött, s Kimberly a floridai városban végezte el a középiskolát. Tanulmányait a University of... több»
#5
Nancy Meyers

Nancy Meyers

szül. 1949. 12. 08. (74 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, U.S.
Nancy Jane Meyers, amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró 1949-ben született Philadelphiában. Miután lediplomázott a washingtoni American University újságíró szakán, Los Angelesbe költözött. A CBS csatornánál egy televíziós játékműsor gyártásvezető-asszisztensként kapott munkát, majd két év után felmondott, hogy... több»
#4
Jodie Foster

Jodie Foster

szül. 1962. 11. 19. (61 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alicia Christian Foster 1962. november 19-én született Los Angelesben. Három testvére közül ő a legfiatalabb. Apja, aki még megszületése előtt elhagyta a családot Jodie-nak becézte, innen jött a név, mellyel később világhírnévre tett szert. Három évesen egy televíziós reklámban tűnt fel a kamerák előtt. Két évvel később... több»
#3
Amy Heckerling

Amy Heckerling

szül. 1954. 05. 07. (69 éves)
The Bronx, New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Amy Heckerling 1954. május 7-én született New York Bronx nevű városnegyedében. Szülei főállású könyvelőként dolgoztak, ezért szabadideje nagy részét a nagymamájánál töltötte és a televíziót nézte. Miután apja letette a könyvvizsgálói vizsgát, a család Queensbe költözött, s Amy Manhattanben, a High School of Art and... több»
#2
Andrea Arnold

Andrea Arnold

szül. 1961. 04. 05. (63 éves)
Dartford, Egyesült Királyság
Andrea Arnold 1961. április 5-én született az angliai Dartfordban, az Egyesült Királyságban. Édesanyja tizenhét, míg édesapja tizenhat éves volt, amikor Arnold megszületett. Szülei még kisgyermekkorában elváltak egymástól, édesanyja a testvéreivel együtt egyedül nevelte fel. Egy tanácsi lakótelepen nőtt fel, gyermekkorát azzal... több»
#1
Patty Jenkins

Patty Jenkins

szül. 1971. 07. 24. (52 éves)
Victorville, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Patricia Lea „Patty” Jenkins 1971. július 23-án látta meg a napvilágot egy légierő bázison, Victorville-ben, Kaliforniában. Édesapja, William T. Jenkins pilótaként szolgált az amerikai légierőnél, édesanyja, Emily Roth tudós volt. Két lánytestvére van. Édesapja hivatásából kifolyólag számos országban élt, a középiskola... több»