Sztárok, aki hatalmas összegeket adományoztak jótékony célokra

Az elmúlt évek folyamán számos sztár tett tanúságot arról, hogy a hírnév ellenére is fontos megsegíteni az embertársainkat. Alábbi listánkon olyan sztárok kaptak helyet, akik jelentős összeget ajánlottak fel adományként.

#9
Mila Kunis

Mila Kunis

szül. 1983. 08. 14. (40 éves)
Chernovtsy - Ukrajna
Milena Markovna Kunis 1983.08.14-én született az akkori Szovjetunióban, a mai Ukrajna területén található Chernivtsiben. Édesanyja, Elvira fizikatanár, édesapja, Mark gépészmérnök, van egy bátyja, Michael. A család 1991-ben költözött Los Angelesbe, ahol Milának gyorsan meg kellett tanulnia angolul, hogy be tudjon illeszkedni, de a... több»
A színésznő és férje, Ashton Kutcher 3 millió dollárt ajánlottak fel a 2022-ben kitört ukrajnai háborús konfliktus érintettjeinek megsegítésére. A továbbiakban másokat is felajánlásokra buzdítottak, így néhány nap alatt 15 millió dollár gyűlt össze.
#8
Blake Lively

Blake Lively

szül. 1987. 08. 25. (36 éves)
Tarzana, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Blake Christina Lively 1987-ben született Tarzanában, Kaliforniában. Édesapja színész, édesanyja ügynök, korábban modellkedett. Összes testvére színész. Ennek ellenére kezdetben nem érdeklődött a színészi hivatás iránt. A Burbank Gimnáziumba járt, pompomlány és diákelnök, valamint egy nemzetközileg is elismert kórus tagja... több»
Blake Lively és férje, Ryan Reynolds 2021. augusztusában 10 000 dollárt adományozott a Hope for Haiti alapítvány számára, miután a hónap elején 7,2-es erősségű földrengés és hatalmas árvíz pusztított a térségben.  
#7
Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

szül. 1972. 05. 02. (52 éves)
Hayward, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Dwayne Douglas Johnson 1972. május 2-án  született a kaliforniai Hayward városában. A középiskolában atletizált és amerikai focizott. Ennek köszönhetően sportösztöndíjat kapott, és lehetősége lett volna bemutatkozni az amerikai futball ligába (NFL) is, de egy súlyos hátsérülés miatt fel kellett adnia karrierjét. Miután... több»
Johnson az Under Armourral közös Project Rock akció keretében a volt középiskolai csapattársaival közösen Pennsylvaniában és Hawaiin új sportfelszereléseket adományoztak a helyi focicsapatoknak. "A családomat kilakoltatták Hawaiiról, és arra kényszerítették, hogy a pennsylvaniai Bethlehembe költözzenek. Akkoriban keményebb idők jártak, de mindig hálás leszek a McKinley High & Freedom High-nak a felbecsülhetetlen értékű leckékért, amelyeket az életről tanítottak nekem. Öröm visszaadni" - írta a színész 2021. októberében a Twitteren.
#6
Kanye West

Kanye West

szül. 1977. 06. 08. (46 éves)
Atlanta, Grúzia, Egyesült Államok
Kanye West egy Grammy-díjas amerikai származású rapper,producer, filmrendező és divattervező. Teljes nevén Kanye Omari West 1977. június 8.-án látta meg a napvilágot Atlantában. Hároméves korában, miután a szülei elváltak, az édesanyjával Chicagóba költöztek, ahol elkezdte tanulmányait. Tízéves korában az édesanyjával... több»
A rapper adományozta annak a közel 4000 játéknak a nagy részét a 4K Giveaway Toy Drive játékgyűjtő akcióhoz, amelyet 2021. decemberében, Chicagóban, Englewood városrészben rendeztek meg.
#5
Ludacris

Ludacris

szül. 1977. 09. 11. (46 éves)
Champaign, Illinois, Egyesült Államok
Ludacris egy amerikai származású rapper, zenei producer és színész. Édesapja Wayne Brian Bridges, édesanyja pedig Roberta Shields volt. Egyetlen gyermek volt a családban. Az édesapját 2007-ben vesztette el, ugyanis apja diabéteszes volt. Az első lemeze nagyot bukott, de mégsem hagyta abba zenélést. Második albuma, amit még 1998-ban... több»
A rapper 2021. decemberében elárulta, hogy időnként álruhában járja az utcákat, hogy ajándékkártyákat osszon a rászorulóknak. "Apukám mindig azt mondta: 'Ha pénzt adsz egy hajléktalannak, akkor csak piát fog venni belőle. Mindig is ellent akartam meg akartam ezt cáfolni, mert gyerekként a szívem mélyén mindig úgy éreztem, hogy ez nem lehet teljesen igaz" - írta az közösségi médiában.
#4
Bella Hadid

Bella Hadid

szül. 1996. 10. 09. (27 éves)
Washington, Egyesült Államok
Bella Hadid 1996. október 9-én született az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban. Yolanda van den Herik és Mohamed Hadid második lányaként látta meg a napvilágot. Édesanyja egykori holland modell volt, míg édesapa palesztin ingatlanfejlesztő. A kaliforniai Santa Barbarában nőtt fel, gyermekkora óta díjugrat. Az volt az álma,... több»
2021. decemberében a szupermodell a karácsony utáni napot önkéntes munkával töltötte egy New York-i élelmiszerbankban. "Az én tökéletes karácsonyom" - írta az Instagramon keresztül azok mellé a fotók mellé, amelyeken a rászoruló családoknak élelmiszerekkel teli zsákokat osztott.
#3
Keanu Reeves

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
A színész az 1999-es Mátrix című filmből származó fizetésének megközelítőleg 70 százalékát a leukémia elleni gyógymód keresésének támogatására ajánlotta fel. Minderre Reeves azután szánta el magát, hogy kisebbik nővére, Kim akkor már több mint nyolc éve küzdött a kórral.
#2
Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

szül. 1976. 10. 23. (47 éves)
Vancouver, British Columbia, Kanada
Ryan Rodney Reynolds 1976. október 23-án született Kanadában, Vancouverben. Édesapja, Jim nyugdíjazott rendőr, édesanyja, Tammy eladó. Kettő vér szerinti, és egy örökbe fogadott bátyja van. A színész viszonylag hosszú utat járt be a sikerig, holott már 15 éves korában játszott a Hillside című Nickelodeon-sorozatban, és kisebb... több»
Ryan Reynold és felesége, Blake Lively adománygyűjtést szerveztek a 2022. február végén kitört ukrajnai háborús konfliktus érintettjeinek megsegítésére. Amellett, hogy mindenkit adományozásra buzdítottak, további 2 millió dollárt ajánlottak fel, amellyel kiegészítették a befolyt összeget.
#1
Gigi Hadid

Gigi Hadid

szül. 1995. 04. 23. (29 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Gigi Hadid egy Los angelesi modell és színész. Jelena Noura Hadid néven látta mega napvilágot a kaliforniai Los Angeles-ben 1995. április 23-án. Van egy öccse, Anwar és egy húga, Bella. Bella is modell. Malibuban érettségizett tizenhét évesen. A karrierje kétéves korában kezdődött, amikor a Guess Paul Marcianója felfedezte. Ezután a... több»
A népszerű modell és színésznő nem értett azzal egyet, hogy az ukrajnai háborús konfliktus és palesztin zavargások idején kellett a párizsi divathéten megjelennie. Úgy döntött, hogy a divatbemutatókból származó fizetését a háború áldozatainak ajánlja fel. “A szemünknek és a szívünknek nyitottnak kell lennie minden emberi igazságtalanságra” - írta Hadid az Instagramon.