2019.05.07   szerző: hp   hozzászólások: 0

Májusban tovább folytatódik a blockbuster szezon: van élet a Bosszúállók: Végjáték után, máris mutatjuk, hogy milyen.

TOPLISTA: Erről a 10 filmről ne maradj le májusban! (2019)

Aligha érhette panasz a forgalmazókat az elmúlt hónapok premierfilmjeinek változatosságát illetően, és ez májusban sem lesz másként. Horrorok, akciófilmek, blockbuster várományosok hamarosan a hazai mozikban.

Már csak hetek kérdése, és hozzánk is megérkezik a 2014-es Godzilla folytatása, a Godzilla: A szörnyek királya, mely alapos vérfrissítésen esett át, Michael Dougherty rendező pedig az előzetesek alapján az év egyik, ha nem a leglátványosabb filmjét hozta össze. De ne feledkezzük meg a remek szereplőgárdáról sem, melyet olyan sztárok erősítenek, mint Vera FarmigaCharles DanceKen Watanabe és Millie Bobby Brown . Egy erős sztori esetén aligha lesz okunk a panaszra. Kíváncsian várjuk!

Ha a nagyköltségvetésű sikervárományos filmeknél tartunk, nem hagyhatjuk ki a Disney soron következő élőszereplős adaptációját, az Aladdint sem, melynek az első előzetese ugyan sokakban nem keltett éppenséggel pozitív benyomást (elsősorban a Will Smith-féle Dzsinn vitatható minőségű CGI megvalósítását illetően), de a második trailer alapján úgy tűnt, a stúdió bőven szánt még időt a látványra. A vegyes fogadtatású Dumbó után a Disney-nek valószínűleg megkönnyebbülés lenne egy siker.

Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a Ryan Reynolds-féle Pokémon: Pikachu, a detektív sikerre van ítélve, ráadásul az első kritikák is kimondottan bíztatóak. De hasonló a helyzet a John Wick franchise 3. felvonásával. Az első epizód váratlanul nagy sikerére könnyen kontrázott rá a második rész, és a trailerek alapján semmi okunk azt feltételezni, hogy a sor épp a Parabellummal érne véget.

A horror rajongók sem maradnak program nélkül májusban, érkezik ugyanis az anti-szuperhős eredettörténetet elmesélő BrightBurn – A lángoló fiú A galaxis őrzőinek rendezőjének (James Gunn) boszorkánykonyhájából, a Mami az Oscar-díjas Octavia Spencer főszereplésével és A gyermek is.

De jön még a fergetegesnek ígérkező vígjáték, a Csaló csajok Anne Hathaway és Rebel Wilson főszereplésével, a Zac Efron pályájának legerősebb alakítását ígérő Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány, Brian De Palma új akciófilmje, a Dominó valamint az Undipofik című animációs film.

Görgess, nézd meg a szóban forgó filmek előzeteseit, és tudj meg mindent a téged érdeklő produkciókról idelent! Ti melyiket fogjátok megnézni a mozikban?

#10

55 Undipofik  (2019)

animáció | családi | fantasy

Moxi egy varázslatos helyen él, Undifalván, ahol tökéletlennek lenni a legjobb dolog. Barátaival folyton az eget fürkészik, hogy vajon mikor érkezik közéjük ismét egy hibás... több»

#9

NA Dominó  (2019)

krimi | thriller

Egy koppenhágai nyomozó társa titokzatos gyilkosa után nyomoz.  több»

#8

NA Mami  (2019)

horror | thriller

Tate Taylor és a Blumhouse új pszichológiai horror-thrillerében egy idősebb, magányos asszony összeismerkedik egy csapat fiatallal, és megengedi nekik, hogy a házában bulizzanak.... több»

#7

dráma | életrajzi | krimi

A film az Egyesült Államok történetének talán legkegyetlenebb sorozatgyilkosának, Ted Bundy gaztetteit muttja be a barátnője szemszögéből. Elizabeth Kloepfer már régóta... több»

#6

dráma | horror | sci-fi

A gyermeketlen Breyer család befogad egy fiatal fiút az otthonukba, ekkor azonban még nem is sejtik, hogy a másik világból a Földre érkező gyermek miféle erővel bír... Mi lenne,... több»

#5

53 Csaló csajok  (2019)

vígjáték

Anne Hathaway és Rebel Wilson főszereplésével érkező vígjátékban összefog és a kis- és egy nagypályás csaló, hogy bosszút álljanak a férfiakon, akik mindkettőjüket... több»

#4

70 Aladdin  (2019)

családi | fantasy | kaland

Aladdin egy megnyerő utcai suhanc, aki első látásra beleszeret a dúsgazdag hercegnőbe, Jázminba. Közös jövőjük kulcsa egy egyszerú lámpás és az abban lakó Dzsinn lehet - ám... több»

#3

akció | krimi | thriller

John Wicknek két okból is menekülnie kell: egyrészt, mivel 14 millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, másrészt mivel megszegett egy alapszabályt: gyilkolt a Continental... több»

#2

akció | családi | kaland

A népszerű Nintendo játékon alapuló film.  több»

#1

akció | fantasy | kaland

Warner Bros. Pictures és Legendary Picture szörnyuniverzumának következő fejezetjében Godzillának az egész emberiséget fenyegető veszéllyel kell szembenéznie.    több»