Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "transszexualitás" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

87 A síró játék  (1992)

(2) (3)

dráma | krimi | politikai | romantikus | thriller

A síró játék című krimiben Fergus, az IRA önkéntes katonája megbízást kap egy brit katona elrablását illetően. A két férfi idővel megkedveli egymást - Fergus meglátja az embert... több»

a film végén ki se akartam menni a moziból, legszívesebben kitapsoltam volna egy folytatást. még-még ilyen filmeket. Neil Jordan rendezőt megjegyzem magamnak, a színészek fantasztikus alkotásáról nem is beszélve
#2

76 A fiúk nem sírnak  (1999)

(9) (8)

dráma | életrajzi | krimi | romantikus

Disney+

Brandon Teena közkedvelt fiatalemberként érkezik meg a nebraskai kisvárosba, ahol azonnal elvegyül a helyi vagányok közt, és egymásba szeretnek a gyönyörű Lanával is. Brandon azonban... több»

Igazi torokszorító dráma. Hilary Swank legmeghatározóbb megrázó alakítása, elképesztő ez a nő a főszerepben. Nagyszerű rendezés, remekül szelektált ocsmány mellékszereplők, ocsmány környezet, hiteles cselekménymegformálás, ami miatt igazán bemászik az ember bőre alá.
#3

road movie | vígjáték | zenés

Egy csöpp kínai leány ártatlanul baktat a metropolisban. Ez a világ számára épp úgy felfedezendő, mint bármi más. A gyanútlan gyermek naiv természetességgel ismerkedik meg az... több»

Terence Stamp bár nem ilyen filmekben látható általában, de valami csoda ebben a korosodó, már kissé kiégett transzfesztita előadó művész szerepben. A zenék nagyon elvannak találva, a jelmezek, helyszínek, táncok, sminkek mind tökéletesek. Azóta több hasonló témájú filmet... több»
#4

79 Reggeli a Plútón  (2005)

(3) (5)

dráma | vígjáték

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Patrick Braden, egy árva kisfiú életét mutatja be a filmdráma. Már gyermekként szembesül az igazsággal, hogy más, mint a hozzá hasonlók. Az érzékeny gyermek nevelőanyja ruháiban... több»

Nagy csalódás volt ez a Neil Jordan film, mert a rendezőtől sokkal többet vártam. Transzvesztita történet szexjelenetek nélkül, Cillian Murphy remekbeszabott alakításával. Fantasztikus ez a fickó, már az általam látott első filmjében („Kényszerszünet”) is megjegyeztem,... több»
#5

76 3 Generations  (2015)

(4) (1)

dráma

Egy tinédzser fiúból nővé válik, családjának pedig meg kell birkóznia ezzel a ténnyel. több»

Nagyon érdekes film, amit viszont töredezetté tesz a vágás. Nem tudom, hogy ez volt-e a megegyezett tempó, vagy a vágó nem volt elég érzékeny a feladathoz, de sok esetben zavaró volt, hogy átugrálnak az olyan jelenetek, amit jobban át kellett volna érezni. Elle Fanning nagyon jó... több»
#6

73 Lány  (2018)

(5) (8)

dráma

Lara tizenöt éves és profil balett-táncosnak készül. Ráadásul nem elég a kamaszkor nyomasztó magánya és a hihetetlenül megterhelő fizikai és szakmai követelmények, Lara még egy... több»

Ez nem csak egy queer történet, aki csak ezt látja majd benne, az levehetné a szemellenzőjét. Ez az alkotás elsősorban az önidentitásról szól, és arról piszkosul erősen.
#7

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm eddig soha nem látott felvételeket mutat be és egyben Marsha P. Johnson, a transznemű aktivista rejtélyes halálára kísérel meg fényt deríteni.

#8

71 Soldier's Girl  (2003)

(1)

dráma | életrajzi | krimi | romantikus

A dráma főhőse egy szerelmespár, melynek tagjai közül az egyik férfi, a másik pedig szeretne nő lenni. Calpernia álnéven lép fel egy éjszaki bárban, melyet néha meglátogatnak a... több»

#9

dráma | életrajzi

Egy fiatal transznemű nő, Gwen Araujo története, akit 2002-ben négy férfi brutálisan meggyilkolt.     több»

#10

63 Hibátlanok  (1999)

(3)

dráma | krimi | vígjáték

Walt Koontz Robert De Niro előítéletekkel teli agglegény. Szerencsétlen agyvérzést szenved és nem képes jó ideig beszédben kommunikálni. Az orvosok által javasolt kezelésnek részét... több»

Amennyire zseniális színészekkel van tele, annyira gyenge az egész alapkoncepció. Ez egy nagyon fajsúlyos téma, illett volna sokkal jobban kidolgozni a karaktereket legalább. Így nálam nem igazán szólt akkorát a film.
#11

dráma | fantasy | musical

Egy tizennégy éves fiú egyre zavarosabban látja nemi identitását. Éppen ezért  fantáziáját használva elmenekül a valóság elől egy belső városba, ahol nyugalmat talál. több»

#12

romantikus

Amazon Prime Video

Egy Z generációs történet a felnőtté válásról. Kelsát, egy magabiztos középiskolás lányt követ nyomon, aki transzneműként éppen a végzős évét próbálja befejezni. több»

Ez egy nagyon szép kiegészítője a műfajnak, a középiskolai drámák tipikus legjobb barátnői szakításával, változó hűségekkel stb., a mai toleránsabb, de még mindig feszült nemi kérdéseken keresztül mutat be egy klasszikus történetet.