Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Jó boroknak szép hazája a Délvidék - Drávaszög (Horvátország)
#22581

dokumentum

A drávaszögi borvidék lényegében Villány délre hosszabbított része, amely jeles, de a magyarsággal egyre pusztuló borkultúráról tanúskodik. Batina, Kiskőszeg – a régiek úgy... több»

Rendező: Erdélyi János

A lascaux-i barlangrajzok megmentése
#22582

dokumentum

Amikor a tudósok észrevették, hogy a csodálatos módon felfedezett Lascaux-barlangba tóduló embertömeg által kilélegzett szén-dioxid tönkreteszi a falfestményeket, lezárták a... több»

#22583

horror

Rosszindulatú szellemek tartanak rettegésben egy családot, akik paranormális tevékenységekkel foglalkozó szakértőkhöz és egy elfásult paphoz fordulnak segítségért.

#22584

dokumentum

A Citizen Soldier egy alapvetően drámai hangvételű film. Egy csapat katona, akiket a 2. világháború óta csak "Thunderbird" osztagként ismerünk, szemszögén keresztül nézzük meg a... több»

Rendező: Dale Stevens

Határozottan állíthatom, hogy érdemes megnézni. A dokumentarista jelleg is jól átjött amellett, hogy bepillantást engedett a háborúba és ez igazán elvitte a drámába.
Így készült az Afrika c. sorozat
#22585

dokumentum

Az Így készült az Afrika c. sorozatban a BBC által készített lenyűgöző képkockákkal illusztrált népszerű természetfilm-sorozat elkészülésének fázisait és kulisszatitkait... több»

Az élő örökség
#22586

dokumentum

TV-ben (LifeTv, csütörtök 01:33)

Évszázadok óta minden hónaphoz kapcsolódik népi és egyházi hagyomány, amely egy-egy ünnepet, munkafolyamatot vagy magatartásformát jelölt annak az időszaknak a jellegzetességeire... több»

Rendező: Széles Tamás

Szereplők: Nagy Garay Tamás

A természeti világ: rozmár, a kéttonnás agyaras
#22587

dokumentum

Sivuqaq egy 18 éves extra méretű rozmár; mostanra apának kellene lennie, de nem jöttek össze a dolgok. A tudós Holley Muraco megpróbál segíteni neki szülővé válni. több»

#22588

dráma

Mit tennél, ha esélyt kapnál megváltoztatni a múltat? Ha lehetőséged adódna újraírni a saját történetedet? David lehetőséget kap arra, hogy újraírja a múltat és megmentse Megant. több»

#22589

dokumentum

A dokumentumfilm bepillantást nyújt a francia stand-uposok világába.

#22590

NA Hot Like Hell  (2019)

(1)

kaland

Egy emigráns limuzinsofőr megpróbálja elkészíteni a saját játékfilmjét, de ez sehogyan sem akar összejönni neki.

#22591

NA Wrath of the Dead  (2017)

(1)

akció | horror

Mikor a pokol felemelkedik, egy ember feladata lesz, hogy harcba szálljon az emberiség megmentéséért. több»

#22592

dráma

A Time in Between című filmdráma története megtörtént eseményekre épül. Főhőse Sergio Marquez (Julien Cesario), aki zilált családi háttérrel rendelkezik, s akit kelet-Los Angeles... több»

Far Bright Star
#22593

kaland | western

A történet 1916-ban játszódik, amikor egy idősödő lovas tiszt egy csapatnyi embert vezet Pancho Villa levadászására. Pancho Villa a mexikó lázadás vezéreként vonult be a... több»

Rendező: Casey Affleck

Szereplők: Joaquin Phoenix

Stage Fright
#22594

dráma | horror | rövidfilm

Mariah Campbell egy feltörekvő színész, akinek sikerült bekerülnie néhány népszerű tévésorozatba. Mariah-nak nem szállt a fejébe a dicsőség, továbbra is jár a drámaórákra,... több»

#22595

NA Abandoned  (2017)

horror

Egy csapatnyi fiatalnak elege lesz az unalmas hétvégékből, így új szórakozás után néznek: a tervük, hogy betörjenek egy elmegyógyintézetbe... több»

#22596

dokumentum

A film az LGBTQ+ közösségen belüli testképzeteket vizsgálja.

Lövészek
#22597

NA Lövészek  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm Amerikában egy egyáltalán nem átlagos amerikai-magyar emigrációs szervezetről: a Lövész mozgalomról szól. Az 1960-as évektől egészen a rendszerváltásig, egyedül a... több»

Rendező: Pigniczky Réka

A Szilícium-völgy forradalma
#22598

Napjainkban a Szilikon-völgy multimilliárd dolláros informatikai cégeknek ad otthont. Mindez amatőrök – hippik, ezermesterek és okos üzletemberek – próbálkozásaiból nőtt ki, akik... több»

Szétszakítva – Egy család története
#22599

dráma

Berlin 1938. Richard Kornitzer sikeres bíró, a felesége, Claire pedig saját reklámcéget vezet. Sosem számított, hogy Richard zsidó - mostanáig. Amikor Richardot elfogják, úgy... több»

#22600

dráma

Miranda egy francia prostituált, aki napról napra él Phnom Penh külvárosában. Miután találkozik Pannával, egy árva kislánnyal, reményt és bátorságot merít belőle, hogy élete... több»