Filmek

Legjobb filmek 2009-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
#23661

animáció

Bebörtönzött rab, vagy féltve őrzött személy? Luther Márton nehezen viseli a szobafogságot. Magányában latin, görög és héber írások felhasználásával német nyelvre fordítja az... több»

Rendező: Richly Zsolt

#23662

animáció

Épp fél évszázada lépett Európa földjére az a híres rinocérosz, amely Dürer metszete révén a művészettörténet legnevezetesebb állata lett. A lisszaboni partraszállás (1515... több»

Sellők és rinocéroszok
#23663

animáció

A 8 éves Matilda emlékképei szürreális vízióként elevenednek meg. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy... több»

Rendező: Traub Viktória

#23664

családi | kaland | vígjáték

A nagyrészt improvizált film egy idős férfiról szól, aki rájön, hogy van egy lányunokája, aki eltűnt. A megtalálásához újra fel kell vennie a kapcsolatot rég nem látott... több»

Az óriás - Magyarok az orenburgi gáztávvezeték építésén 1975–1979.
#23665

dokumentum

Magyarország energiagazdálkodásában 1960 után jutnak jelentős szerephez a szénhidrogének. Az 1970-es évtized elején azonban már nyilvánvaló, hogy a hazai földgázkészletek hosszabb... több»

Rendező: Topits Judit, Kóthy Judit

Szereplők: Placskó József

Nyikita Hruscsov, a vörös cár
#23666

Nyikita Hruscsov sokáig elkötelezett sztálinista volt, végül mégis ő vetett véget elődje terrorjának. Minden erejével azon volt, hogy összebékítse a szembenálló feleket a... több»

Innováció az emberért - Az internet, mint önálló organizmus
#23667

dokumentum

A film az internet és az információtechnológia témakörét járja körül. Hogyan működik a számítógépes hálózat? Milyen jövője van a közösségi oldalaknak? Hol van az... több»

#23668

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Méhlegelők
#23669

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

Visszhangzó dinók
#23670

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Red Squad
#23671

NA Red Squad  (2018)

akció

A Kábítószer-ellenes Hivatal egy csapat zsoldost bíz meg azzal, hogy iktassanak ki egy mexikói drogkartellt.  több»

Rendező: Alexander Witt

Szereplők: Brian Presley, Patrice Cols

Alice
#23672

horror

A film története szerint egy kedves pár örökbe fogad egy kilenc éves kislányt, ám csakhamar rá kell jönniük, hogy a lány szörnyű titkot rejteget. több»

Don Carp Baits
#23673

dokumentum

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

Egy igazi horgászparadicsomot mutatunk be Önöknek Bicskén. Lenyűgöző természet, méretes halak. több»

#23674

dokumentum

Köztudott tény, hogy az életet adó édesvízkészlet eloszlása a Földön egyenetlen. És a klímaváltozással párhuzamosan egyre inkább rájövünk valós értékére. Nem csoda, hogy a... több»

Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála
#23675

dokumentum

Aribert Heim gúnyneve Dr. Halál volt, és a Mauthausen koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzója volt. A dokumentumfilm megvizsgálja a férfit, akinek erőszakosságát még... több»

#23676

dokumentum | rövidfilm

A film a haiti vudu szertartásokat vizsgálja, a felvételek mintegy negyedszázada készültek.

Rendező: Larry Gottheim

„Harangok zúgnak bennem”
#23677

dokumentum

Egy óra Csoóri Sándorral. Csoóri Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró,... több»

Alaszkai nyár
#23678

dokumentum

A lenyűgöző HDR-technológiának köszönhetően az Alaszkai nyár feltárja előttünk az Egyesült Államok legészakibb államának vibráló természetét. Ez az utazás a Baranof-sziget... több»

Lágy eső
#23679

NA Lágy eső  (2012)

rövidfilm

Dani egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiú, aki egy elmaradt kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, de képtelen szerelmét... több»

#23680

dráma | életrajzi

Lino Zani, egy fiatalos síoktató és hegymászó családjával egy hangulatos hüttét vezet egy hágónál. Az ellene elkövetett merényletet követően a 61 éves II. János Pál pápa... több»