Filmek

Legjobb filmek 2009-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
Utazás az idők kezdetére
#23621

dokumentum

Ez a kítűnő dokumentumfilm azoknak a tudósoknak a munkájára épül, akiknek sikerült új és hatalmas ablakot nyitni a világegyetemre. Csúcstechnológiával készült teleszkópjaikkal... több»

#23622

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

A Titanic kincsei
#23623

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

#23624

dokumentum

Hét történet a halálos bűnökről és az erényekről.

Rendező: Majda Sirca

A tobzoska – A világ legkeresettebb állata
#23625

dokumentum

A tobzoska a Föld egyetlen valódi pikkelyes emlőse. Szinte semmit nem tudunk az életükről, de ezek az állatok tartanak egy sajnálatos rekordot: ők a legkeresettebb emlősök a... több»

#23626

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

#23627

dráma | háborús | romantikus | rövidfilm

A történetben egy homoszexuális pár próbál együtt maradni, miközben a saját múltjukkal küzdenek. több»

Rendező: Johnny Chang

Szereplők: Daniyar, Amir Malaklou

Antall József 1315 napja
#23628

dokumentum

Antall József miniszterelnökként nem tudta teljesen megvalósítani elképzeléseit. Ennek objektív és szubjektív okai egyaránt voltak. Gazdasági, bel- és külpolitikai, valamint emberi... több»

Rendező: Dér András

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#23629

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

A nagymacskák titkai
#23630

dokumentum

Az úttörő felfedezéseket tevő tudósok új bepillantást engednek a nagymacskák viselkedésébe és fiziológiájába. A nagymacskák hősei fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megóvják... több»

Rostás Pál feltámadása
#23631

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#23632

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Ma Yan Chan: Waves of Transition
#23633

dokumentum

A dokumentumfilm a Mianmar egykori fővárosában, Mandalay-ban dolgozó dokkmunkások életét követi nyomon. Ezek az emberek nemzedékek óta ragaszkodtak a hagyományos életmódjukhoz, amit... több»

Rendező: Jonas Scheu

Hangjegyesek
#23634

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#23635

dráma | rövidfilm | vígjáték

Ryan egy olyan cég alkalmazottja, amely a legrosszabb esetekre próbál forgatókönyveket készíteni. Egy alkalommal ki kell szállnia egy nőhöz, ami teljesen megváltoztatja az életét. több»

#23636

dráma | rövidfilm

A szerelem újra bekopogtat Joo-Won életébe, de a férfi nem tudja, hogy ez igazi szerelem-e, vagy csak vonzalom.

Rendező: Sergio Zaciu

Szereplők: Monica Cho, William Jeon

A magyar Kalifornia
#23637

dokumentum

Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco, San Diego. Mindenhol hallani magyar szót, magyar dalt és magyar imát. Az Ontarioi Független Magyar Egyház vendégeiként, lenyűgöző tájakat és... több»

Bence meg a többi jómadár
#23638

dokumentum

Több éve annak, hogy Máté Bence biciklivel hordta a vizet első itatós madárleshelyére. A Pusztaszeren született és nevelkedett Bence azóta a legrangosabb nemzetközi természetfotós... több»

Francia utcabál a Bem rakparton
#23639

dokumentum

Képek, hangulatok, beszélgetések és beszámolók az évenként megrendezésre kerülő, ünnepi francia utcabálról és kirakodóvásárról, ahol ismert magyarok vallanak a francia, és... több»

#23640

akció

Egy erkölcsös rendőr megöli a feleségét. Miután kiengedik a börtönből, beül egy elátkozott taxiba, így különös kalandokat él át. több»