Filmek

Legjobb filmek 2009-től 2018-ig

Saját filmes lista készítése
Maria Theresia - Vermächtnis einer Herrscherin
#23641

dokumentum

A dokumentumfilm bemutatja Mária Terézia életútját, munkásságát, magánéletét, illetve azt az épített környezetet, amelyben élt és dolgozott.

Ízőrzők: Deszk
#23642

dokumentum

Szegedtől 10 kilométerre fekszik Deszk, ez a szerbek által is lakott nemzetiségi település. A hagyományos szerb ételek közül megismerhetjük a gibanicát, a cserépedényben, nyílt... több»

Rendező: Móczár István

Hiszek egy hazában
#23643

dokumentum

Dokumentumfilm az utolsó Ludovikás tisztről, vitéz békei Koós Ottó magyar királyi századosról “Sokszor kérdem magamtól, hogy az átélt borzalmak és megaláztatások alatt ki és... több»

Mátyás, Mátyás
#23644

animáció | dokumentum

„Mátyás király valamikor ’90 októberének végén halt meg Bécsben. Megmérgezték. Egy este fügét evett, és reggelre meghalt. Már éjszaka is már nagyon rosszul volt, és... több»

Showdown
#23645

NA Showdown  (2009)

dráma | rövidfilm

Két kislány ugyanakkor nyaral, ugyanazon a helyen, és ugyanabba a fiatalemberbe szeret bele. Az egyik találkozóra hívja a másikat, hogy elejét vegye a rivalizálásnak. A félelmetes... több»

Őskori kalandozások Andyvel
#23646

dokumentum

Andy a Nemzeti Múzeum őstörténeti kiállításon dolgozik Jenny-vel a segítőjével, Mrs. Pickles szigorú felügyelete alatt. Ebben a részben Andy és Jenny az argentinoszaurusz tárlón... több»

Élni muszáj
#23647

dokumentum

Az elhurcolt kismarosiak emlékére. Magyarországról több mint 800 ezer ember került a Szovjetunióba kényszermunkára a II. világháború után. Közülük sokan meghaltak, vagy betegen,... több»

Dukay Barnabás és Gadó Gábor - Szabad zene duó koncert
#23648

dokumentum

A két zenész közös improvizációinak tényét meglepővé teszi a különböző iskolázottság, elkerülhetetlenné az azonos muzsikusi-szellemi magatartás radikalitása. „Saját... több»

Sandy hurrikán: a vihar, amely megrengette Amerikát
#23649

dokumentum

A Sandy hurrikán minden idők egyik legnagyobb természeti csapásaként érte az Egyesült Államokat. Hogyan keletkeznek ilyen pusztító viharok, és mik a tanulságok? több»

Turiszt
#23650

NA Turiszt  (2013)

játékfilm

Míg Cicuka és Laci párkapcsolata hadilábakon áll, Xiuxiut és Leet 10.000 km távolságból vonzza egymáshoz valami megfoghatatlan erő. Egy poros kisváros vasárnap délutáni nyugalmát... több»

Rendező: Szabó Szonja

Szereplők: Petrik Andrea, Elek Ferenc

From Hans to Frozen: A Disney Documentary
#23651

dokumentum

Egy egész estés film a Disney egyik legsikeresebb animációs filmjéről, a Jégvarázsról. több»

Rendező: Bradley Bjornstad

#23652

dokumentum

1939-ben a brit titkosszolgálat egy London melletti kúriát börtönné alakított a fogságba ejtett német tisztek számára. A cellákat kivétel nélkül bepoloskázták, így ma, közel... több»

#23653

NA Ginette  (2017)

dokumentum

A film Ginette útját mutatja be szülőföljétől, Tunéziából egészen Marseille-ig, ahol végre újra otthonra talált. A nő történetét naplójának bejegyzéseiből és különböző... több»

Rendező: Nathan J. Minsberg

Szereplők: Ginette Yana

#23654

NA 010  (2016)

rövidfilm

A 010-hacker csoport tagjai egy különleges képeségekkel rendelkező személyt keresnek. Egyelőre nem tudják biztosra ki az illető. Még egymásra is gyanakodnak. Egy dologban viszont... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Kata Fodor, Mile Tibor

#23655

családi | dráma | rövidfilm

A film a rendező édesanyjának utolsó sétáját mutatja be fiktív módon, ugyanis senki sem volt szemtanúja a nő halálának.

Rendező: Manny Mahal

Szereplők: Manny Mahal

#23656

dokumentum | dráma | vígjáték

A dokumentumfilmet Carolie Ledgin rendezte, akik minden idők egyik legnagyobb Jackson 5 rajongója. A film azt kutatja, hogyan lett Michael Jackson-ból világra szóló szenzáció, örök... több»

#23657

NA Jae-kkot  (2016)

(1)

dráma

Ha-dam átlagos életet él egy nyugodt vidéki faluban. Rövidesen megérkezik egy 11 éves kislány, aki hasonlít a nőre, és megjelenésével felkavarja az egész környéket.

#23658

NA Zaire  (2016)

dráma | rövidfilm | sci-fi

Egy tudós azért küzd, hogy a szerves életet meghonosíthassa egy távoli bolygón, de a kísérletei rendre kudarcot vallanak.

Rendező: Joshua Benson

Szereplők: Eric Kole, Jeff Worden

Huntington
#23659

dráma | thriller | vígjáték

Egy fiatalember gyilkos tervet sző, hogy megörökölje családja vagyonát. több»

#23660

NA Graceling  (2017)

akció | dráma | fantasy | kaland

A film története szerint egy fiatal, eszes és gyönyörű nő egy olyan világban kénytelen élni, ahol néhány szerencsés kiválasztott kimagasló képeségekkel születik. több»