Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
#36481

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Angyaldekameron
#36482

dokumentum

Csontos János József Attila-díjas író, költő, újságíró, televíziós szerkesztő, a Magyar Idők munkatársa fájdalmasan korán halt meg. A filmben az Írószövetség, az MMA, a... több»

#36483

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#36484

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Mary Berry karácsonyi partija
#36485

Mary Berry a karácsonyi időszakot kedveli a legjobban az év folyamán – amely a közös időtöltésről szól a családdal és a barátokkal, de leginkább arról, amiben Mary egész... több»

Rostás Pál feltámadása
#36486

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#36487

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#36488

vígjáték

Két végzős filmművészeti hallgatónak el kellene készítenie a vizsgafilmjét, de mivel teljesen eltérő személyiségek, ez nem is olyan egyszerű feladat.

Hangjegyesek
#36489

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#36490

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

#36492

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#36493

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Túlélni a túlélhetetlent
#36494

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»

A náci aranyvonat
#36495

dokumentum

A II. világháború után évtizedekig keringett egy legenda, miszerint Délnyugat-Lengyelország hegyei drága kincset rejtenek: egy arannyal, ékszerritkaságokkal és felbecsülhetetlen... több»

Visegrádi négyek
#36496

dokumentum

A V4-ként emlegetett Visegrádi Együttműködés 25 évvel ezelőtt, 1991. február 15-én jött létre Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és Magyarország részvételével. A hazánk... több»

Deprivation
#36497

NA Deprivation  (2019)

horror | sci-fi | thriller

A Deprivations egy scifi-horror, melynek történetének alapjául a 70-es évek orosz alvásmegvonás-kísérletei szolgáltak. A Z világháború és a 28 nappal később ötvözete, a helyszín... több»

Páviánok királynője
#36498

dokumentum

Mmasadit az erdő istene is uralkodásra teremtette: előkelő származása és személyes kvalitásai messze társai fölé emelik, így mindenki által tisztelt, megkérdőjelezhetetlen... több»

Rendező: Robyn Keene-Young

Man aan de overkant van de straat
#36499

rövidfilm | thriller

Janne egy visszatérő rémálom áldozata, mindig egy férfit lát, aki éjszaka az utcán járkál. A nő a rejtély megfejtésében szinte teljesen a külvilágra van utalva.

Rendező: Nathan Hermans

Szereplők: Kaat Somers, Maaike Somers

Vakáció a tengerparton
#36500

rövidfilm

Amália első menstruációja pont egy nappal a nyaralás előtt jön meg. Konzervatív, szigorú anyukája tudta nélkül úgy dönt, saját kezébe veszi az ügyet.