Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
A titokzatos biológiai óra
#36521

dokumentum

A Nobel-díjat éppen most kapta meg az a három tudós, akik felfedezték, hogyan működik a belső biológiai óra. Ám három évtizeddel azután, hogy azonosították a géneket, melyek... több»

A Harmadik Birodalom asszonyai
#36522

dokumentum

A német nőkre régóta úgy tekintenek, mint a náci uralom passzív szemtanúira, de lényeges szerepet játszottak. A dokumentumfilm ledönti az ezekről a nőkről alkotott hagyományos képet. több»

#36523

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata

A völgy
#36524

NA A völgy  (2018)

krimi

Rijad és a barátja, Zaïd mindenüket hátrahagyva Lyonba, Svájcba mennek, hogy két luxusautót lopjanak a környéküket uraló gengszter, Chérif számára. Az utazás azonban nem egészen... több»

#36525

akció | fantasy | krimi

Egy évvel azután, hogy Eric Dravent és menyasszonyát meggyilkolták, Ericet egy különleges varjú életre kelti.

Rendező: Corin Hardy

Szereplők: Jason Momoa

MüpArt - Illényi Katica 80 nap alatt a föld körül
#36526

zenés

A Magyarországon és külföldön is egyaránt ismert és elismert, Liszt-díjas Illényi Katica újévi koncertjén ismét az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep. A klasszikus... több»

Rendező: Kovács Krisztián

Szereplők: Katica Illényi

#36527

dokumentum

A rendhagyó előadás a cigány kultúra sokszínűségét mutatja be több mint száz közreműködővel, a zene-, tánc-, színház-, ének-, film- és képzőművészet összefűzésével. A... több»

Rendező: Seres Tamás

Imma
#36528

NA Imma  (2016)

dokumentum | életrajzi

Imma néhány évvel ezelőtt megnyert egy valóságshow-t, de a színészi karrierje nem indult be, noha a lány nem adja fel a reményt. több»

Karácsonyi mesevilág
#36529

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

#36530

dokumentum | rövidfilm

1976-ban a guatemalai rezsim gátat tervezett építeni Rio Negro település közelében. A falu lakói tiltakoztak, erre válaszul a katonaság 1982-ben 177 nőt és gyereket mészárolt le. A... több»

Fortinbras
#36531

NA Fortinbras  (2016)

dráma | rövidfilm

Három iskolás jóbarát próbálja átvészelni a barátjuk öngyilkossága utáni helyzetet, miközben mindannyian saját démonaikkal küzdenek. több»

Away from Me
#36532

dráma | romantikus | rövidfilm | thriller

Brian feleségét elrabolják, és miközben a férfi próbálja az ellenőrzése alatt tartani a dolgot, rájön, hogy képtelen teljesíteni az emberrabló kívánságait.

#36533

rövidfilm | vígjáték

Egy férfi reggel az éjszakai parti maradványainak eltüntetésével foglalatoskodik.

A Place in Nowhere
#36534

animáció | dokumentum | dráma | rövidfilm

1975-ben egy angolai nő első gyermeke születését várja, azonban olyan események történnek körülötte, melyek örökre megváltoztatják az életét. több»

#36535

NA First Step  (2016)

dokumentum

Észak-Koreában 2004 óta évente megrendezik A Szabadság Hete elnevezésű eseményt, és a film azt dokumentálja, hogy a 12. ilyen rendezvénynek milyen hatása volt az újraegyesítési... több»

Rendező: Gyoo-min Kim

Trianon - Egy angol diplomata szemével
#36536

dokumentum

Sir Bryan Cartledge az angol királynőtől kapta egyik legfontosabb kitüntetését. Diplomata, történész, nagykövet volt Magyarországon is. Sokat írt rólunk, magyarokról. Egyik... több»

Őrangyalok – A magyar légiforgalmi irányítás száz éve
#36537

dokumentum

Centenáriumát ünnepli a hazai légiforgalmi irányítás: az első rádió-iránymérő állomás a bombázni induló Zeppelin léghajók navigálására jött létre Temesváron. A... több»

A Südheide – Erdők-mezők csodavilága
#36538

dokumentum

Németország területén találjuk a Südheide Természetvédelmi Területet, mely mozaikos élőhely-struktúrájával számos növény- és állatfaj egyedeinek kínál békés, biztonságos... több»

#36539

dráma | romantikus | rövidfilm

Vera és Matteo éppen szerelmes pillanatokat töltenek együtt, amikor a lány apja rájuk talál. Rátámad a fiúra, dulakodni kezdenek, míg végül Matteo leüti a férfit, majd elmenekül.

#36540

NA Duas Balas  (2015)

(2)

horror

Taviao, a katona egy zombiapokalipszis túlélőjeként próbálja menedzselni a mentési munkákat, és néhány menekültet egy általa biztonságosnak vélt helyre juttatni. Több mint... több»

Zombiapokalipszis...latinosan.