Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
#38141

dokumentum

1964-ben a Széchenyi házaspár fontos megbízatást kapott a kormánytól, kenyai vadászatra küldték őket, hogy pótolják a Nemzeti Múzeum 1956-ban részben megsemmisült tárlatának... több»

Rendező: János Lerner

Művészet és gasztronómia - A lascaux-i barlangrajzok és a környék ínyencségei
#38142

dokumentum

Amikor a cro-magnoni ember időszámításunk kezdete előtt 17 000 évvel lefestette az őt körülvevő állatokat, valójában a Művészet első ecsetvonásait húzta meg. Többféle festéket... több»

A Bakony szikláin, hegymászás mindenkinek
#38143

dokumentum

A Bakony egy igazán magyaros középhegységünk. Lankás vonulatai vad szurdokvölgyeket rejtenek - egy felfedezésre váró zárkózott szépség. Ám azt kevesen tudják, hogy e... több»

Extrém iskolák
#38144

dokumentum

A műsor a legkülönlegesebb iskolákat mutatja be szerte a világon kicsi és nagy nézői számára. A három részes sorozat 8 és 17 év közötti fiatalokat kísér végig egy átlagos... több»

#38145

dráma | rövidfilm

Két együtt ebédelő férfi egy komoly témát vitat meg...   több»

Dodók hősei
#38146

dokumentum

Történetek a világ minden tájáról nehéz helyzetben levő állatokról és bátor férfiakról és nőkről, akik mindent megtesznek, hogy segítsenek rajtuk. több»

Rózsa Miklós a filmzenekirály
#38147

dokumentum

A háború kitörése Kordáékkal együtt az Egyesült Államokba kényszeríti, ahol végül Rózsa megállapodva éli filmzeneszerzőként életét. Óriási karriert befutva 1945-ben kap... több»

#38148

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

Így látták ők – szemtanúk Hamvas Béláról
#38149

dokumentum

A filmben még élő (kivéve Dúl Antalt, aki idén februárban hunyt el) szemtanúk mesélnek Hamvas Béláról, olyanok, akik személyesen ismerték őt vagy mint családtag, vagy mint... több»

#38150

vígjáték

Madeát a bíróság közmunkára ítéli, akinek eltökélt szándéka, hogy Bam nénikéjével és Joe bácsikájával megpróbálja megmenteni a Moms Mabley ifjúsági központot a... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#38151

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

A föld nyeli el
#38152

dokumentum

A kárpátaljai Aknaszlatina, az egykori neves bányászváros, mára a pusztulás szélére került. Az immár évtizedek óta elhagyott sóbánya miatt szaporodó földbeomlások magát a... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

#38153

dráma | rövidfilm

Débora egy 11 éves siket lány, akire mindig a 18 éves bátyja vigyáz. több»

Keselyűk - A szörny szépsége
#38154

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna

#38155

akció

Egy káoszba fulladt világban egy fiú magatehetetlenül, a halál küszöbén találja magát, azonban egy váratlan pillanatban egy titokzatos lány érkezik a segítségére.

Utta Danella: Fickók és disznók
#38156

romantikus

Anna szülei gazdaságát gondozza, és rajong érte. Eddig nem gondolt házasságra. Szülei, Hans és Elisabeth nyugdíjba akarnak menni, és átadni lányuknak a vagyont. Anna csak ekkor kezd a... több»

#38157

dokumentum | rövidfilm

Egy idős férfi a kamerájával a hegyekben kutat, amiről egy rendező filmet készít.

Rendező: David Muñoz

#38158

dokumentum

A dokumentumfilm az Acadia Nemzeti Park fennállása második évszázadának kezdetén játszódik. Bemutatja, hogyan próbálják átmenteni a természeti kincseket a jövő nemzedékek számára. több»

Rendező: David Shaw

#38159

családi | dokumentum

A film felhívás mindenkihez, hogy fogadjuk el azokat az embereket, akik az arcukat érintő súlyos betegségekkel kénytelenek együtt élni.

A norvég fjordok csodálatos világa
#38160

dokumentum

A norvég fjordok Európa legdrámaibb tájképei közé tartoznak. Hideg, sötét vizeik azonban meglepően gazdag és színes élővilágnak adnak otthont: hatalmas hidegvízi korallzátonyok,... több»