Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Gyilkos üzlet
#63361

dokumentum

Ahogy a társadalom agresszívabbá válik, úgy tolódik el a hobbiállatok tartása is az egyre veszélyesebb fajok felé. Mérgeskígyókat, madárpókokat tartanak otthon, csupa olyan... több»

Rendező: Törköly Róbert

A mértékletesség nyomában
#63362

dokumentum

Film az Esztergomi Királyi Palota Vitéz János termében feltárt, a szakemberek egy része által Botticellinek tulajdonított freskóról. Alapos, apró részletekre kiterjedő... több»

Stradivarius - Edvin Marton
#63363

zenés

Hazánk egyik legismertebb és legtehetségesebb hegedűvirtuóza új stúdióalbummal jelentkezett 2006-ban. A "Stradivarius" címmel megjelenő nagylemez zenei világára továbbra is a popzene... több»

Rendező: Medgyesi Zoltán

Szereplők: Edvin Marton

A Seuso-kincsek rejtélye
#63364

dokumentum

A késő római kori, felbecsülhetetlen értékű ezüstlelet története nem ismeretlen a tévénézők számára. Igazi kultúrtörténeti krimit kínál Dézsy Zoltán 1996-ban készült... több»

Rendező: Dézsy Zoltán

Levelek
#63365

NA Levelek  (2005)

animáció | rövidfilm

Egy pár életét ismerhetjük meg, akiket elszakított egymástól a sors. Szívszorító történet a terveikről, gondolataikról. több»

Rendező: Cakó Ferenc

#63366

dokumentum

A szervezett bűnözés elleni törvény elfogadásával a jakuzabandák és tagjaik száma csökkenni kezdett. Egy oszakai jakuzafőnök szerint mindez az emberi jogok megsértése.

Jövök, ha tudok
#63367

rövidfilm

A 34. Budapesti Függetlenfilm Szemle fődíjas alkotása. Mit csinál egy magányos férfi nap mint nap otthon, míg felesége a távolban "gürcöl" a mindennapiért." Falusi életkép"... több»

Budapesti Búcsú 2009. - "Cseh romantikusok"
#63368

zenés

"Keringő a Hősök terén" - hangverseny a zeneirodalom legszebb keringőiből. Dohnányi, Ravel, Josef és Johann Strauss, Siebelius, Csajkovszkij, Lanner, Prokofjev, Lanner művei.Vezényel:... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Fischer Iván

Virtuóz varázs
#63369

zenés

A Rajkók szokásos jubileumi koncertje ezúttal parádés gálaestté alakult a Művészetek Palotájában. A világon egyedülálló együttes, saját muzsikusaival, - zenekar és tánckar - 55... több»

#63371

dokumentum

A dokumentumfilm az ontariói közösségek kapcsolatrendszerét mutatja be.

Kolostorlakók
#63372

dokumentum

A lírai dokumentumfilm a Kaukázus különös légkörű kolostoraiba visz el minket. A grúziai kolostorok lakói beszélnek életükről, álmaikról, kísértéseikről, és arról hogy minél... több»

Rendező: Mészáros Péter

Dada
#63373

NA Dada  (1987)

játékfilm

Bolygó-Kiss Erzsébetnek törvénytelen lánya születik az "ifiúrtól", aki jóvá akarja tenni hibáját. Elvinné Erzsébetet Pestre dadának, azt persze titkolja, hogy régi szeretőjének... több»

#63374

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

Mombasa a meg nem értett város
#63375

dokumentum

A Kenyát bemutató film felidézi a nagy magyar utazók gróf Teleki Sámuel és Széchenyi Zsigmond expedícióit és bemutatja az ország mai életét is.Természetesen ma is élnek magyar... több»

Rendező: Elek Sándor

Ízőrzők: Orfű
#63376

dokumentum

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati hátánál, Pécstől 15 km-re elhelyezkedő üdülőfalu, mely vizeiről, malmairól, Kemencés Udvaráról híres, és nem... több»

Rendező: Móczár István

Tornádóvadászok
#63377

dokumentum

Két merész, mindenre elszánt fiatal teljes gőzzel veti bele magát a legnagyobb viharokba. A tornádók az elsődleges célpontjaik. Nagy álmuk: egy tornádó közepéből filmezni.

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#63378

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Rom-Mánia
#63379

NA Rom-Mánia  (2003)

játékfilm | vígjáték

Egy volt cipészinas Európa legstabilabb diktatúráját hozta létre, és huszonöt éven át fenn is tudta tartani. Ma már a román emberek is inkább nevetnek, mint sírnak a Ceaucescu... több»

Túlélni a túlélhetetlent
#63380

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»