Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Így készült: A nagymester
#63381

dokumentum

Az "Így készült: A nagymester" című werkfilm bemutatja Wong Kar-Wai rendező, a Kínai Nemzeti Kultúra szerves részét képező Kung-fu iskolák megismerésével eltöltött közel... több»

Rendező: Wong Kar-Wai

I Believe in Freedom
#63382

dokumentum

Marlene és Nick Boyd, két misszionárius az Egyesült Államokból, akik annak szentelték életüket, hogy felvegyék harcot az emberkereskedelemmel szemben Tete és Mozambik között. Ez a... több»

Rendező: Daniel Waghorne

Szereplők: Marlene Boyd, Nick Boyd

Időmérés
#63383

NA Időmérés  (1988)

Az idő "mérése" egy fehér vászon hajtogatásával történik, fekete háttér előtt. A vászon nemcsak az összehajtás/átformálás tárgya, hanem kivetített képe, kép és képhordozó... több»

Rendező: Maurer Dóra

Mikor síel az oroszlán?
#63384

kaland

Az öttagú Kovács család Sopronban él. Apa igazgatóhelyettes az áruházban, anya tanárnő, Szabolcs gimnazista, Lili 8 éves, Dani, a középső fiú 15 éves. Őt éppen most csapták ki... több»

A Négyszögletű Kerek Erdő - Maminti, a kicsi zöld tündér
#63385

animáció

Maminti, a kicsi, zöld tündér kalandjait láthatjuk a Lázár Ervin azonos című művéből készült animációs mesefilmben. több»

Rendező: Horváth Mária

Szereplők: Csákányi Eszter

Örkényi diófák egy katalán birtokon
#63386

életrajzi

Barcelonában él és a Dán Királyság ottani konzulátusán irodavezetőként dolgozik Hegyeshalmy Johanna. Anyai felmenői közt tisztelheti a Pálóczi Horváth családot, akiknek nevéhez... több»

Rendező: Törköly Róbert

Szereplők: Hegyeshalmy Johanna

Álom és szereIem: Inga Lindström: Lobogó tüzek
#63387

romantikus

Sofia beleszeret Björnbe, és hozzáköltözik Akelsundba. A falu lakóinak rokonszenvét nem nyeri el életstílusa miatt, és azért, mert saját kezűleg készített termékeket árul.... több»

#63388

NA Anna  (2016)

romantikus | rövidfilm | thriller

A filmben egy megtört fiatalember emlékszik vissza arra az időszakra, amikor valami borzalmas dolgot követett el. Megismerhetjük az odáig vezető eseményeket, és magát a cselekedetet is,... több»

Szemétdomb
#63389

NA Szemétdomb  (2001)

kísérleti film

Craig Shields (eredeti nevén Bogár László) története apró balszerencsék sorozatával indul, s hamarosan egy arcnélküli hatalommal folytatott zűrzavaros küzdelemmé válik. Ebben a... több»

Ablak
#63390

NA Ablak  (1998)

animáció

Hommage a 20. századi francia festőóriásnak, Joan Mirónak.

Rendező: Varga Csaba

Exploding Heads
#63391

misztikus | thriller | vígjáték

Két kiöregedőnek számító fotómodell egy teljesen átlagos napja rémálommá változik, amikor egy maszkos pszichopata öt kihívás teljesítésére kényszeríti őket. A legnagyobb... több»

Világzene
#63392

NA Világzene  (2001)

dokumentum

A világzene a nemzetközi zenei életben kb. 20 éve létező fogalom. A műfaj születése óta vitákat kavar, főképp azóta, hogy az utóbbi évtizedben egyre nagyobb reneszánszát éli. A... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

#63393

dokumentum

Dokumentumfilm Martin Eigenler huskytenyésztőről és kutyáiról.

#63394

játékfilm

Egy ismeretlen országban elrabolnak egy orvost. A férfi egy táborba kerül, ahol a fogvatartottakon kísérletet hajtanak végre; beoltásukat követően a legtöbben életüket vesztik. Az... több»

Egy vasúti raktár romantikus története
#63395

dokumentum

Mátraballa. Solymár József író innen indult, ebből a hagyománytisztelő Mátra-vidéki faluból, ahol szülei, családjának tagjai több generáción keresztül vasutasként dolgoztak. Az... több»

#63396

animáció | családi

Bob mester ezúttal Télapónak öltözik, hogy megörvendeztesse a gyerekeket a karácsonyi ünnepségen. több»

Keresztút
#63397

NA Keresztút  (1998)

dokumentum

Fülöp Viktor a magyarországi balettművészet egyik legkiemelkedőbb egyénisége volt. Végigtáncolta a klasszikus balettirodalom legreprezentánsabb figuráit, a komikus nőszereptől... több»

Rendező: Dér András

#63398

NA Zona Norte  (2016)

dokumentum

A film egy emberi jogi aktivista nő és a riói utcagyerekekkel folytatott munkáját mutatja be.

Rendező: Monika Treut

Szereplők: Yvonne Bezerra de Mello

Napút (Napút)
#63399

dokumentum

Tudunk-e élni szeretteink halálával, s tudunk-e élni egyáltalán szülötteink életével? Aki gyermeket szül, nevel, szeret, nem felejtheti ugyanezt a szeretetet, ugyanezeket az... több»

Törőcsik Mari Cannes-ban
#63400

dokumentum

A félévszázados jubileumát ünneplő Cannes-i Filmfesztivál díszvendége volt 1997 tavaszán Törőcsik Mari. Az utazás, az egymást követő rendezvényeken való részvétel számtalan... több»

Rendező: Maár Gyula