Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Christus Maximus
#63421

szatíra

Szigorúan csak szellemi nagykorúaknak ajánlott teleshop-rémálom. Műfaját tekintve vallási marketing-groteszk, formailag áldokumentumfilm, mely egyaránt képes kiváltani a közönség... több»

Volt egyszer egy egyetem...
#63422

dokumentum

A Kolozsvári Bolyai Egyetemről vallanak Kovács András filmrendezőnek tanárok, diákok, akiknek sorsát valamilyen módon befolyásolta a Bolyai Egyetem léte vagy nem léte.

Rendező: Kovács András

Nyárfalevél
#63423

animáció

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény napszámos, aki egyedül nevelte két árva gyermekét, Jánost és Krisztinkát. Ahogy a gyerekek felcseperedtek, meghalt az apjuk is.... több»

Rendező: Szabó Emese

#63424

dokumentum

A film olyan emberek mindennapjait mutatja be, akik szinte istenként tisztelik a dél-koreai elnököt.

Rendező: Jae-hwan Kim

#63425

romantikus | vígjáték

Josh és furcsa barátai észrevehetetlenek a középiskolában, egészen addig, amíg összeütközésbe nem keverednek az iskola kosárlabdasztárjával.

Farkasember
#63426

NA Farkasember  (2008)

dráma | rövidfilm

Napsütötte nyári történet egy kisfiúról, aki olyan felfedezést tesz a folyóparti bozótban, ami megváltoztatja életét.

Lélekvándorlás
#63427

játékfilm

Egy színésznő, Bánsági Ildikó premierre készül. Reggel újra elalszik és visszaálmodja az esti előadás jeleneteit. Az első jelenetben Schratt Katalint játssza, Ferenc József... több»

Török dzsámiból, keresztény templom (Török dzsámiból, keresztény templom)
#63428

dokumentum

Szigetvár főterén áll egy barokk templom, amely eredetileg török dzsáminak épült. A kupola mennyezetfreskói a Szigeti veszedelem eseményeinek sorát örökítik meg. Különös... több»

Ritmusok
#63429

NA Ritmusok  (2004)

kísérleti film

Ebben a filmben arra teszünk kísérletet, hogy különböző ritmusok segítségével mondjunk el klasszikus, narratív történeteket, csak lábakon keresztül. Az anyag öt kicsi fejezetből... több»

Szereplők: Susmán Krisztián

A fény szobrásza _ Bohus Zoltán szobrászművész
#63430

életrajzi

A portréfilm a művész életútja mellett azt is feltárja, hogy az arányok és a fény segítségével hogyan válik az üveg mint anyag az alkotó szándékának megfelelő gondolat... több»

Rendező: Sulyok Gabriella

Ízőrzők: Rácalmás
#63431

dokumentum

A Duna jobb partján, mellékágak és öblök találkozásánál, költői szépségű környezetben fekszik Rácalmás, "a vizek hazája". Nem csoda, hogy jelentős hagyománya van a folyami... több»

Rendező: Móczár István

Zongorabolygó avagy egy különleges zenei világ
#63432

zenés

Szentpéteri Csilla és zenésztársai számtalan nagysikerű koncertet adtak a Művészetek Palotájától a Kongresszusi Központig, Bécstől Brüsszelig. A különleges koncertfilm modern,... több»

Rendező: Koós György

Szereplők: Szentpéteri Csilla

Turfáni képeslapok
#63433

dokumentum

Közép-Ázsia a Takla-Makán sivatag északi csücske. Itt haladt át a Selyemút, Kína ujgur tartományának fővárosától, Urumcsi/Ürümcsitől nem messze. Ez a Turfán-medence, 150... több»

#63434

dokumentum

Ármin 14 éves. Jobb napokon punk, a rosszabbakon náci, de leginkább zavarodott kamasz és tehetséges gitáros. Édesapja, Dénes József Dönci, a hetvenes évek underground kultúrájának... több»

Rendező: Török Marcell

K7
#63435

NA K7  (2008)

szkeccsfilm

Gergely Dorka: A világ legszebb szalonja 11'Hegedüs 2 László: Mozzzart 5'Kollár Klemencz Gergő: 27.emlet 4'Komenczi Norbert: Ciklus (munkacím: 69-es csatorna) 7'Zomborácz Virág:... több»

#63436

horror | rövidfilm

Junk úgy dönt, hogy igénybe veszi egy titkos escortcég szolgáltatásait.

Rendező: Justin Staley

A királyok szigete
#63437

dokumentum

Kho Panganról, azaz a Királyok szigetéről szól az útifilm, amelyből ízelítőt kapunk az egzotikus thaiföldi vallási, étkezési, esküvői szokásokról és a lenyűgöző természeti... több»

Rendező: Pintér András

Mátyás király ígérete
#63438

családi

Az Áldás utcai Általános Iskola 3. d osztályos tanulói Mátyás király vadászatáról készítettek animációs filmet. A király egy vadászat alkalmával lelövi Ágast és Bogast, a... több»

A katona
#63439

NA A katona  (1999)

rövidfilm

A film központi figurája egy vidéki fiatalember, aki a húszas években albérletről albérletre vándorol a fővárosban. Az első történetben egy olyan családot ismerünk meg, amelyik... több»

Mammama mesél
#63440

családi

Benedek Elek meséi nyomán televízióra alkalmazta és elmondja: Pécsi Ildikó. több»

Szereplők: Pécsi Ildikó