Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63441

thriller | vígjáték

Egy közismert influencer, Abbie Rose otthonát egy csapat aktivista szállja meg, akik felhasználják popularitását, hogy egy kockázatos tervet valósítsanak meg, ami nagy nyereséggel jár. több»

Krisztus követségében járunk - Portré Farkas Attila atyáról
#63442

életrajzi

Farkas Attila atya, művészettörténész, a magyar katolikus egyház közismert személyisége. Szerteágazó munkásságából is kiemelkedik az Esztergomi Keresztény Múzeumban, valamint az... több»

Rendező: Koltay Gábor

Őfelsége szolgálatában
#63443

dokumentum

A Britannia-szerte ismert színésznő és egykori királyi alkalmazott, Penelope Keith a brit királyi otthonok színfalai mögé kalauzol minket. A legkülönlegesebb tisztségekkel... több»

Az utolsó pillanat
#63444

dokumentum

A csángók megmaradását lassan egész Európa ügyének tekinti. Mégis vannak egyházi és világi emberek, akik nem akarják elfogadni, hogy Moldvában magyarok küzdenek az anyanyelvük... több»

Rendező: Cselényi László

Pannon sivatag
#63445

dokumentum

A klímaváltozás ma már mindenki számára érzékelhetővé vált. A jelenségek és hatások fokozatosan egyértelművé válnak az emberek számára. De hogyan hat mindez Közép-Európa... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

#63446

dokumentum

A BP Ungerground második része a budapesti hip-hop kultúrát veszi górcső alá, és különleges képi megoldásokkal, archív felvételekkel és interjúkkal idézi meg, hogyan vert... több»

Dalma nővér
#63447

dokumentum

Dalma nővér (Kertész Erzsébet) az Isteni Megváltó Leányai Rend tagjaként a Rábaközből érkezett a Jászságba. A jászárokszállási Apácazárda lakójaként évtizedeken át... több»

Rendező: Gyenes Károly

#63448

romantikus | vígjáték

Paul Oroszországba utazik, hogy végre találkozhasson azzal a nővel, akivel hosszú időn keresztül levelezett. Megérkezve a kis faluba azonban hamar rájön, hogy a nő leveleit a testvére... több»

A 88-as felderítő
#63449

akció | rövidfilm

A közeli jövőben a nagyhatalmak kirobbantották a harmadik világháborút. Csak kevesen mertek szembeszállni az elnyomókkal. Ez a film az ő történetüket meséli el.

A Tiszántúl szépségei
#63450

dokumentum

A Tiszántúl változatos tájegységein közel 170 védett növényfaj található. A Hajdúság, a Nyírség, a Hortobágy, a Körösök vidéke és a beregszászi sík területein kora... több»

Szent Márton útjai
#63451

dokumentum

A római légionárius fia, a majdani Szent Márton a 4. században pannon földön, Savariában született, "másik hazájában", Franciaországban Tours püspökeként tisztelik mindmáig. Mint... több»

Rendező: Wonke Rezső

Gózon Francisco
#63452

életrajzi

Gózon Francisco egy magyar apától született venezuelai operatőr, aki Magyarországon tanulta a szakmát. Tizenöt éve él Budapesten, de minden évben Venezuelában is dolgozik. Itt van... több»

Falun
#63453

NA Falun  (2010)

animáció

A film a falusi élet kivonata: megjeleníti annak nyugalmát, lassított idő-érzékelését és egyszerűbb, földhözragadtabb, természetközelibb világszemléletét. A film egyetlen... több»

Rendező: Wonhaz Annamária

Szereplők: Sturcz Attila

Egy francia falu titkos lakói
#63454

dokumentum

Létezik valahol egy bájos kis falu Franciaországban, melynek lakói nemcsak emberek, hanem apró állatok is. Otthagyva a természetet, ezek a pici lények beköltöztek a falu házaiba,... több»

Bop
#63455

NA Bop  (2002)

játékfilm | krimi

A film 6 nap történetét meséli el. A cselekmény középpontjában egy rendszergazda áll, aki adatlopást fedez fel a cégnél, ahol dolgozik. A Trunlog Systems, egy high-tech... több»

Wass Albert útján - Levél Tündérországból
#63456

dokumentum

Wass Albert 2008-ban lett volna 100 esztendős, és éppen 10 éve, hogy meghalt, ezért 2008-ban Wass Albert centenáriumára emlékeztek, több műsorával a Duna Televízió is. Takaró Mihály... több»

Rendező: Tóth Tamás Antal

Kelj fel, Jancsi
#63457

dráma | játékfilm

Johnny egy kaliforniai kisvárosban él idős anyjával. Szerény hétköznapjaik szinte egyformán telnek: Johnny minden reggel elindul munkahelyére, ami igazából nem is létezik. Valójában... több»

Maradandó sérülések
#63458

dokumentum

Magyarországon a középosztály elvékonyodásával egyre szélesebb rétegek kerülnek közel az egzisztenciális leszakadáshoz. Persze nem csak a negyvenesek, ötvenesek veszélyeztetettek,... több»

Iránymutató függőónok - Portréfilm Turi Attila építészről
#63459

életrajzi

A portréfilmben az építész művészetéről mesél otthonában és a közösséget, az örökölt értékeket és a hagyományt tisztelő legjelentősebb alkotásai előtt. több»

Rendező: Gulyás János

Extázis tíztől hétig
#63460

rövidfilm | zenés

"Kossuth-díjat Palotai Zsoltnak!" - követelte a közönség 1997-ben a Szigeten, a Tilos Rádió sátra előtt. Palotai Zsolt a Tilos az Á-ban kezdte lemezlovas pályafutását, de mára... több»