Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Isztambul vadvilága
#63401

dokumentum

Isztambul, az óriás metropolisz két kontinensen született: Ázsiában és Európában. A világ minden részéből érkeznek ide utazók, kalandvágyók és bevándorlók. Európa legnagyobb... több»

Kovács András Ferenc: Ex ponto
#63402

életrajzi

Kovács András Ferenc költészetének kulisszatitkaiba pillanthatunk be a Költői percek sorozat negyedik részében. Elhangzik Ex ponto című költeménye, saját előadásában.

Rendező: Mérei Anna

#63403

történelmi

A dokumentumdráma az amerikai álom széthullását elemzi.

A tuaregek földjén
#63404

dokumentum

A film egy legtöbbünk számára ismeretlen földre, Dél-Algériába, azon belül is az Ahaggar-hegységbe vezeti el nézőit. Az algír szahara őslakói a kékruhás tuaregek, akik... több»

Salzburg – A fehér arany városa
#63405

dokumentum

Salzburgot az egész világ Mozart városaként ismeri. Évszázadokon át a Keleti-Alpok régiójának egyik legjelentősebb kulturális központja. Barokk pompája és gazdagsága milliókat... több»

Rendező: Gernot Stadler

Magyar Nemzet Színháza
#63406

dokumentum

A Magyar Nemzeti Színház története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza, az áhított épület alapkövét 1835-ben rakták le a Grassalkovich telken. A magyar színjátszás... több»

Három kövér
#63407

családi

Ma már senki sem tudja, hogyan kerítette hatalmába a várost a három kövér: Possessio, Injuris és Violentus. És talán semmi sem változnék, ha nem akadna egy bátor ember: Prospero, a... több»

#63408

rövidfilm | sci-fi

A történet azt mutatja be, hogyan hat az erőszak a fekete queerek és transzneműek életére. több»

Ott vagy még?
#63409

rövidfilm

Egy lány elköltözött otthonról, anélkül, hogy előzetesen megbeszélte volna. Aztán a munkahelyi telefonját "kihallgatva" megtudhatunk róla mást is, de nemcsak róla, másról is...

Sobri - Betyárfilm
#63410

Sobri Jóska, vagy mint a dunántúli nép többnyire nevezte, Zsubri, a magyar betyár-romantika egyik híres alakja, legendás bakonyi betyár volt az 1830-as években. Az életéről készült... több»

#63411

dokumentum

A dokumentumfilm a 2010-ben a Time magazin év emberének választott Mark Zuckerberg páratlan sikerének titkát kutatja, hogy hogyan lett a mindössze 27 éves fiatalember a 100 millió... több»

Tokaj
#63412

NA Tokaj  (2002)

dokumentum

Tokaj hegyalja, a borok királyának hazája világszerte ismert történelmi borvidék. A terület művelése a 16. században kezdődött, a 19. század végén pusztító filixéra vész... több»

Rendező: Seres Tamás

A nagy Georges
#63413

háborús

1944 nyarán Georges Guingouin, a kommunista párt fiatal katonai aktivistája egy csaknem húszezer főből álló partizán-egységet vezetett a franciaországi Limousinban. Egy nap... több»

#63414

animáció

Marie ugyanolyan méretűvé válik, mint a játék diótörője, aki valójában egy elvarázsolt herceg. El kell utazniuk a varázslatos Virágok Földjére, hogy megmentsék a világot a... több»

Rendező: Georgi Gitis

W. A. Mozart: Kis éji zene Kv 525
#63415

zenés

A koncertfelvétel a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében készült.Közreműködik a Nicolaus Esterházy Simfonia. Vezényel: Drahos Béla.

Rendező: Apró Attila

#63416

horror | sci-fi

Egy fegyverkereskedő zűrös életével ismerkedhetünk meg - hogyan terjed és növekszik hatalma, s lesz egyre nagyobb és nagyobb birodalma.

Endlings
#63417

NA Endlings  (2012)

dráma

A nem túl távoli jövőben négy árva gyerek rájön, hogy nem ők az egyedüliek, akik az utolsó élő elefánt után kutatnak.

A kis Dali
#63418

NA A kis Dali  (1996)

dokumentum

Kádár Melinda újságíró beszélget Molnos Zoltán szürrealista képzőművész-grafikussal arról, hogy egy hangyára hogyan lehet vitézkötést festeni.

Rendező: Szabó Károly

Darvas Iván emlékei...
#63419

dokumentum

Darvas Iván kiváló színészi pályáját jó időre kettétörte az 1956-os forradalom. A művész erről beszél nézőinknek őszintén, igazul.

Rendező: Ordódy György

#63420

dokumentum | dráma | életrajzi

A film egy olasz fiú történetét dolgozza fel, aki egy indiai börtönből próbál kiszabadulni.

Rendező: Adriano Sforzi