Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Haláltánc
#63381

NA Haláltánc  (1991)

Helge Leiberg berlini festő kiállítást készít elő az átalakítás előtt álló s ezért teljesen üres Vámház körúti nagycsarnokban. Miközben a kamera nyomon követi munkája... több»

Rendező: Königer Miklós

Eszterlánc
#63382

NA Eszterlánc  (1985)

játékfilm

Eszter tizenkét esztendős kiskamasz, szülei elváltak, tanárnő édesanyjával él együtt, aki igyekszik egyenrangú társként enyhíteni a koravén kislány lelki szenvedéseit. Eszter... több»

#63383

családi

Tapsikáné elhatározza, hogy öreg korára bevonul az illabereki vadaskertbe. Ahhoz azonban, hogy megvásárolhassa jól védett "ketrecét", pénzre van szüksége. Elhatározza, hogy megválik... több»

A hattyú koronája - Találkozás Szabó Magdával
#63384

életrajzi

A hattyú koronája nem lexikon-portré. Nem egymást követő események formázzák az arcot, hanem a felidézett élmény, a gondolat. Az életút egy-egy állomása – Debrecen és Bécs... több»

Damascus Cover
#63385

thriller

Egy kém a szerelem és a túlélés bizonytalan terepére téved, miközben egy bevetésen dolgozik Szerbiában.  több»

KórusÉlet – Út a születésnapi koncertig
#63386

dokumentum

Felvezető dokumentumfilm a Magyar Rádió Gyermekkórusának 65. jubileumi koncertje elé. A kisfilm bemutatja a több évtizedes múltra visszatekintő kórus történetét, megszólaltat... több»

Újévi Operettgála '91
#63387

dokumentum

Az Interoperett látványos újévi operetthangversenye, ismert slágerekkel és előadókkal. több»

Ciprián mester
#63388

vígjáték

A híres csodadoktor története áll Lőrincz Miklós egyfelvonásosának középpontjában, akihez valósággal özönlenek a betegek, mígnem beállít hozzá egy néma asszony, aki gyereket... több»

#63389

dráma | sci-fi

A film egy újságíró történetét követi nyomon, aki a Dél-afrikai Köztársaságban vizsgálja egy 5 hónapig tomboló vihar különös következményeit. Miután kollégiával interjúkat... több»

Circom Citizen Heroes - EU Protect
#63390

dokumentum

A hétköznapi hősök köztünk élnek, sokszor láthatatlanul segítik életünket. Hogy jobban megismerjük őket, az Európai Regionális Televíziók Szövetsége (CIRCOM) az EU Protects... több»

Lejáratás és bomlasztás - A hálózat örök
#63391

dokumentum

A kommunista állambiztonság eddig kevésbé ismert módszerét mutatja be két, egymástól politikailag távol álló megfigyelt esetén keresztül a dokumentumfilm. A pártállami... több»

#63392

NA 6:45  (2020)

thriller

Mi lenne, ha életed egyik legjobb napja hirtelen a legrosszabb rémálommá válna? És mi lenne, ha kénytelen lennél újra és újra átélni ugyanazt a napot? több»

Kígyók bolygója
#63393

dokumentum

Azt gondoltad, mindent tudsz a kígyókról? Vizsgáld felül álláspontodat! A film a legnagyobb és legveszélyesebb hüllőket mutatja be az anakondától a kockás pitonig. több»

The Olive Sisters
#63394

Kik vagyunk valójában, és miért fontos a család az ember életében? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Amanda Hampson nagy sikerű regényének filmadaptációja.

#63395

horror

Amikor a Pine Hills nyári tábor vezetői előkészítik a tábort a következő szezonra, hirtelen megjelenik egy bajba jutott fiatal nő, aki azt állítja, egy titokzatos lény minden... több»

Globális logisztika
#63396

dokumentum

Az ismeretterjesztő sorozat azt igyekszik bemutatni, hogyan jutnak el a világ különböző pontjairól hozzánk mindennapjaink olyan természetesnek vett eszközei, mint a közel-keleti... több»

Ötödik alosztály – Vörösterror az Országházban
#63397

dokumentum

1919. március 21-én, a Tanácsköztársaság kikiáltása után a Forradalmi Kormányzótanács hozzálátott a diktatúra karhatalmi alakulatainak felállításához. Ugyanezen időszakban... több»

Diktátorok kézikönyve
#63398

dokumentum

Észak-Koreát ma a legdiktatórikusabb, legjobban ellenőrzött országként tartják számon világszerte. Az elnyomó rendszer alapjait az 1948-ban hatalomra jutott Kim Ir Szen vetette meg, aki... több»

#63399

NA Party  (2016)

animáció | rövidfilm

A kisfilm egy összejövetelről szól, amely a szokásos módon indul, ám egyre inkább elfajul.

Rendező: Dani Bárány

#63400

NA Sri Asih  (2022)

akció | dráma | kaland

Alana elszakadt a szüleitől, és egy gazdag nő fogadta örökbe. Felnőttkorában rájön az igazságra származásával kapcsolatban. több»