Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Szeretettel
#63501

NA Szeretettel  (2002)

dokumentum

A New-Yorkban élő Pakh család 10 éve segíti a kárpátaljaiakat. A kilencvenharmadik évében járó Pakh Sándor megtapasztalta, hogy "a lágerban a csepp is sok." Talán ezért is fordítja... több»

Rendező: Szabó Gabriella

David Attenborough: sivatagok tengerei
#63502

dokumentum

A lenyűgözően szép dokumentumfilm az Arab-félsziget két oldalán fekvő tengerek élővilágát mutatja be. A Vörös tenger vibrálóan színes faunája és a Perzsa-öböl látszólag... több»

Uram, Irgalmazz nékünk!
#63503

dokumentum | életrajzi

Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató 1926-ban született Erdélyben, a mezőségi Válaszúton, szórványvidéken. Megszállottan kutatta és kutatja a Kárpátoktól keletre szakadt... több»

Rendező: Tanos Miklós

Szereplők: Kallós Zoltán

Családban marad
#63504

vígjáték

Egy különc New York-i család tagjainak rá kell döbbenniük arra, hogy mindezidáig rossz elképzeléseik voltak a szerelemről, a kapcsolatokról meg úgy általában az életről. Három... több»

#63505

NA Penance  (2017)

dráma | horror | krimi

San Diego városát egy sorozatgyilkos tartja rettegésben, akit csak Inferno Killer néven ismernek. A gyilkos kegyetlenül megkínozza áldozatait, méghozzá az áldozat bűneinek megfelelően... több»

A nagy migráció
#63506

dokumentum

Ben Fogle a tanzániai Serengeti-fennsíkra utazik és a Masai Marára. Ezek az ikonikus célállomások adnak otthont a Föld egyik legrendkívülibb természeti látványosságának, a nagy... több»

A propos Fábri
#63507

dokumentum

Portré-töredék Fábri Zoltánról, a magyar filmművészet egyik legnagyobb alakjáról.

Rendező: Vayer Tamás

Az örvény
#63508

NA Az örvény  (1996)

dokumentum

"Megtörtént, holott nem követtem el. / És nem történt meg, holott elkövettem" (Pilinszky János)1944 kora tavaszára, mikorra a nácik uralta Európából a zsidókat már kipusztították,... több»

Rendező: Forgács Péter

Magic Tree House
#63509

fantasy

A film története szerint két gyerek egy fán található kunyhóra lel, amely varázslatos módon képes utazni téren és időn át. több»

#63510

NA The Trouble  (2020)

vígjáték

Egy lecsúszott korábbi gyermekszínész, Billy Mack keserédes története, aki egy kutyával osztja meg mindennapjait. több»

Fény a rácsokon I.
#63511

dokumentum

Bár keveset tudunk róla, de az 1956-os forradalom a határon túl élő magyarokban is reményt gyújtott az emberibb, szabadabb élet megvalósulására. Erről vall a dokumentumfilm első... több»

Rendező: Szakács Sára

#63512

dráma

A film története szerint egy New York-i tinédzser élete egycsapásra megváltozik a szeptember 11-i terrortámadást követően. Az iraki háborún való elmélkedés egyfajta spirituális... több»

Rendező: Sean Stone

#63513

rövidfilm

2020 tavasza, Finnország a koronavírus-járvány idején. Hét finn filmrendező egy-egy rövidfilmet készített, bemutatva azt, az emberek hogyan élték meg a COVID-19 világjárvány okozta... több»

#63514

akció

Egy csapat főiskolás egy iskolai projekten dolgozik, azonban véletlenül jóval nagyobb eredményt érnek el, mint amire számítottak.

Páros-tánc
#63515

dokumentum

Stúdióbeszélgetés egy néptáncos párral.

Rendező: Vaszi György

#63516

akció | családi | dráma | zenés

Egy fiatal nashville-i nő álmait egy régi családi ellenség kezdi fenyegetni.

Tandori
#63517

NA Tandori  (1996)

dokumentum

"Tandori Dezső vagyok. Író. Azért vagyok itt. És egyebekben fogalmam sincs." Aki az életrajzi tényekre kíváncsi, az sem fog csalódni ebben a filmben, amely azért persze jóval több,... több»

Let's Kill Ward's Wife
#63518

vígjáték

Ward felesége egy könnyűvérű szuka. Mindenki tudja róla, beleértve férjét is. Ward és barátai megpróbálnak megoldást találni a helyzetre, azonban egy véletlen baleset egészen új... több»

#63519

dráma

Vérfagyasztó, dokumentarista stílusú film egy szexuális zaklatóról és annak áldozatáról. több»

#63520

romantikus | thriller

Egy férjezett nőt korábbi kalandja kísérti, amikor megszállott fiatal szeretője beszivárog élete minden szegletébe. Amíg politikus férje és tizenéves lány távol vannak, a New... több»