Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Bioevolúció
#66461

dokumentum

Az utóbbi tíz évben Olaszországban 153%-kal nőtt a biotermékek piaca. Ez sok termelőt arra késztetett, hogy ők is áttérjenek a biotermelésre. De vajon a "bio" tényleg a minőség... több»

Labirintus (Labirintus)
#66462

A film a föld alatt játszódik egy elhagyott iparterületen, szereplői a társulat táncosai, akik az ott vagy ehhez hasonló helyen dolgozók lelkületét jelenítik meg.

Csolnoki rabtábor (Csolnoki rabtábor)
#66463

dokumentum

Miután a Recsken működő kényszermunkatábort megszüntették, 1952-56 között a csolnoki szénbányában közel 2000 politikai elítéltet foglalkoztató rabtábor működött. A rabok a... több»

Mediawave koncertek 2005. - Kevin MacKenzie's Vital Signs
#66464

zenés

A gitáros Kevin Mackenzie, a skót zenei élet megkerülhetetlen figurája, az újvonalas skót jazz egyik élharcosa első magyarországi fellépésére egy ethno-jazz szupercsapat élén... több»

Rendező: Silló Sándor

A baba
#66465

NA A baba  (2003)

dráma | rövidfilm

Budapest utcáin egy kislány az édesanyjával sietve megy el egy kirakat előtt. Ott megpillantja álmai babáját, amire oly régóta vágyott. Ahogy jobban megnézi, megdöbbenve veszi észre... több»

Rendező: V. Nagy Attila

Szereplők: Nagy Anna, Miskolczy Szonja

#66466

dokumentum

A Titokzatos Nepál című ismeretterjesztő film a világ egyik legelzártabb és legtitokzatosabb országát mutatja be. Nepálban még mindig általánosak a földutak, az önellátó... több»

Rendező: Robert Lang

Egy mandzsu nyárközépi szertartás
#66467

dokumentum

Jilin város mellett 2002-ben felvett egész napos szertartás, 8-10 sámán közreműködésével.

Altamira
#66468

NA Altamira  (1997)

dráma

A második évezred alkonyán különös csapatok járták a nagyvárosok utcáit. Firkászoknak nevezték őket. Elhagyatott falakra festett, nehezen értelmezhető jeleikkel önmagukat... több»

Ökosan a parlagfű ellen
#66469

dokumentum

Legalább 2 millió ember, a lakosság 20%-a szenved allergiában - az első számú allergén a parlagfű pollene. Miért terjedt el ennyire? Kinek kell irtani? Milyen törvényi előírások... több»

Rendező: Kovács László

A vártemplom papja
#66470

dokumentum

Fülöp G. Dénes különleges ember volt. Alsófalván, egy eldugott székely faluban született, 1931-ben. Volt teológushallgató, rab a Duna-deltában, segédmunkás a cukorgyárban és... több»

Rendező: Farkas György

Hanna
#66471

NA Hanna  (2007)

dráma | rövidfilm

Bálint kettős életet él kettős szerelemben, de ugyanazzal a nővel. A játék új tétet kap egy régi barát, Alex megjelenésével.

Farkas Ferenc
#66472

életrajzi

Ez volt az utolsó portréfilm, amely Farkas Ferencről készült. A közelmúltban elhunyt zeneszerző meglepő őszinteséggel engedte közel önmagához a nézőket. Számos zenemű teszi... több»

Rendező: Bartalus Ilona

Sóhajtenger - Kuba
#66473

rövidfilm

A diaporáma hagyományait követve Vancsó Zoltán öt perces filmet készített fekete-fehér kubai fotóiból.

Rendező: Vancsó Zoltán

#66474

akció

A film története szerint egy visszavonult tolvajt  sikerül visszacsábítani egy utolsó nagy balhé kedvéért. A megrendelő az új drogbáró, aki szeretné megmenteni fia életét... több»

Rendező: Ron Pucillo

A remény hal meg utoljára
#66475

dokumentum

Borszék fürdővárost 2002-ben törölték a Hargita megyei fürdőtelepek listájáról. Ezzel gyakorlatilag az értelmétől fosztották meg. A borvíztöltődét 92%-ban privatizálták,... több»

Rendező: Szabó Károly

Kerékbe törve
#66476

dokumentum

A sérültek legtöbbje korábban a járóktól elzártan élt, manapság már együtt velük, mégis megdöbbentő közönytől övezve. E közöny, sőt sokszor erőszakos eltaposás mögött... több»

Rendező: Vincze Zoltán

Szereplők: Bukszár Gábor, Nagy Éva

M. S. mester
#66477

dokumentum

A történeti Magyarország legszebb fennmaradt festményei a késő-gótika korából M. S. mester táblaképei. A táblák az évszázadok során szétszóródtak, a Magyar Nemzeti Galériában,... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Tízezer lépés Erdélyben
#66478

zenés

A negyvenhárom éve alakult Omega 2005-ben végre eljutott Erdély magyar lakta részeire. A május 21-én tartott marosvásárhelyi koncerten rajongók tízezrei várták nagy szeretettel a... több»

Barátságos baktériumok
#66479

dokumentum

A baktériumok nagy része nem okoz betegségeket a közhiedelmekkel ellentétben. Számos közömbös, de számos jótékony, sőt az ember számára hasznos baktérium létezik.

Molto Vivace - La Danse du Chien
#66480

zenés

Sodró rock and roll, misztikus vudu-blues, katartikus elszállások, letaglózó hangulatváltások és feszes funkyk - a Danse du chien eredeti és változatos zenéje az egyik legizgalmasabb... több»