Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Katie új arca
#66501

dokumentum

Katie a legfiatalabb páciens, aki valaha teljesen új arcot kapott. Milyen nehézségei vannak egy ilyen sebészeti beavatkozásnak? És miként éli meg egy ember a külső megjelenése ennyire... több»

Baranyai ballada Koós Zoltánról
#66502

dokumentum

Koós Zoltánról, az agronómusról emlékezik egy baranyai falu Görcsöny és Siklósbodony népe, a rokonok, barátok és a polgármester. Az életrajzból a XX. század második felének... több»

Rendező: Tényi István

Paszport
#66503

NA Paszport  (2000)

játékfilm

Kelet-Magyarországon, egy kis nyírségi faluban Jóska hazafelé tart a kocsmából. Mari, Jóska vénlány nővére, öccse tudta nélkül, de az ő nevében szerelmesleveleket küldözget az... több»

Déja vu
#66504

NA Déja vu  (2005)

animáció

Élet, halál és magány allegóriája egy többgenerációs panellakás rekurzív terében.

Rendező: Klingl Béla

Józan babák
#66505

dokumentum

Magyarországon nincs olyan egészségügyi- és szociális szolgáltatás, amely arra szakosodott, hogy gyermekvárás közben vagy szülés utáni szerhasználó nőkkel foglalkozik. Nincs... több»

#66506

animáció | családi

Már egy éve, hogy Mic Mic és Oscar visszatértek hihetetlen kalandjukból. És most, miután Keselyű ördögi tervével szabotálni akarja a Grizzly kölyök kiszállítását az amerikai... több»

Rendező: Vasiliy Rovenskiy

Szereplők: Christine Galyean

Téltemetés
#66507

dráma | rövidfilm

Főhősünk, a népi hagyományokon és hiedelmeken felnőtt Jezabel kétes üzelmeket folytató cégnél vállal munkát. Az internetes céget két játékos kedvű zseni vezeti, akik sakkozva... több»

Utazás az idők kezdetére
#66508

dokumentum

Ez a kítűnő dokumentumfilm azoknak a tudósoknak a munkájára épül, akiknek sikerült új és hatalmas ablakot nyitni a világegyetemre. Csúcstechnológiával készült teleszkópjaikkal... több»

A bűvös erdő
#66509

családi

Az év utolsó napján a királynő egy kosár aranyat ígér annak, aki hóvirágot hoz neki. Bármennyire valószínűtlen is a szeszélyes kérés, az árva kislányt gonosz mostohája... több»

Élhetnének...
#66510

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

#66511

dokumentum

A rövidfilm a szudáni életet mutatja be a háborúval a háttérben.

A kivégzés
#66512

játékfilm | rövidfilm

Orsi és Örsi, az örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceaușescu-diktátorpár kivégzését, miközben nevelőszüleik házassága romokban. Egyedül nagyapjukkal tudtak... több»

Zojka szalonja
#66513

játékfilm

Zojka, azaz Zoja Gyenyiszovna a huszadik század huszas éveinek Moszkvájában varrodát nyit, hogy talpon maradhasson a történelem változó díszletei közepette. A varroda cégére és a... több»

Rendező: Félix László

A Titanic kincsei
#66514

dokumentum

A Titanic roncsainak 1985-ös megtalálása számos régi kérdést megválaszolt – és aktuálissá tett egy újat: Mi legyen a sorsa az utasok személyes tárgyainak? Kit, kiket illetnek ezek... több»

Óriáscsecsemő
#66515

Pécsi Nemzeti Színház

Rendező: Szikora János

Gyermekfilmek - Július 21
#66516

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»

Új test, új stílus
#66517

Mary Alice Stephenson, a híres ruhatervező segít két, jelentős fogyókúrán átesett nőnek, hogy visszaszerezzék az önbizalmukat. több»

Szereplők: Mary Alice Stephenson

#66518

dokumentum

Hét történet a halálos bűnökről és az erényekről.

Rendező: Majda Sirca

Mécsfény
#66519

NA Mécsfény  (1986)

játékfilm

A Mécsfény című tévéfilm a Magyar Színkör előadása nyomán készült, s Arany János és Petőfi Sándor levelezésének anyagát dolgozza fel.

Növények és emberek
#66520

dokumentum

A fák és erdők a vízhez hasonlóan kulcsfontosságú szerepet játszanak a Föld életében. A dokumentumfilm a világ körül járva mutatja be, hogyan hasznosítja és használja ki az ember... több»