Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Csillagászat
#66521

dokumentum

A műsorban az MTA debreceni és budapesti Csillagászati Intézetébe látogatunk el, s a magyarországi csillagászati kutatásokat tekintjük át. Hogyan folyik a Kárpát-medencében a... több»

Áradat után
#66522

dokumentum

A rendező felkeresi anyja Fukusima közeli szülővárosát, hogy feltárja az atomenergia bűvöletében élő múltat és a katasztrófa utáni jövőt. Történetek, amelyeket nem láthatunk a... több»

Rendező: Kyoko Miyake

From Hans to Frozen: A Disney Documentary
#66523

dokumentum

Egy egész estés film a Disney egyik legsikeresebb animációs filmjéről, a Jégvarázsról. több»

Rendező: Bradley Bjornstad

Fekete lyuk-fehér lyuk
#66524

animáció

Fekete-fehér animációs filmvers a környező világ, a tágan és szűken értelmezett környezet viszonylagosságáról.

Rendező: Orosz István

Habsburg nádorok
#66525

dokumentum

Magyarország utolsó két nádora sokat tett a reformkori változások sikeréért, mégsem tudjuk róluk, kicsodák és mit köszönhetünk nekik. Sorsukat követve egy furcsa, krimibe illő... több»

#66526

dokumentum

A tény, miszerint az ember tehetetlen a természet erőivel szemben, leginkább a hegyvidéken mutatkozik meg. Az Alpok töretlen vonzerejét is a négy elem, a levegő, a föld, a tűz és a... több»

Ausztrália természeti világa 1. - Egy szigetvilág arcképei
#66527

dokumentum

A bevándorló európaiaknak bizony ellenségesnek tűnhetett ez a vad vidék. Egyrészt a végtelen, száraz lapály, ahol a folyók hamar belevesznek a sivatagba, másrészt az északi vidék,... több»

Rendező: John Vandenbeld

Kolozsvár - Nápoly és vissza
#66528

életrajzi

Portréfilm az 1924-ben Kolozsvárott született nemzetközi hírű filozófusról, Tordai Zádorról. "A totalitárius rendszer megfojtotta az emberekben a lelket - akkor szűnt meg számomra... több»

Rendező: Fischer István

Szereplők: Tordai Zádor

#66529

NA Ginette  (2017)

dokumentum

A film Ginette útját mutatja be szülőföljétől, Tunéziából egészen Marseille-ig, ahol végre újra otthonra talált. A nő történetét naplójának bejegyzéseiből és különböző... több»

Rendező: Nathan J. Minsberg

Szereplők: Ginette Yana

Piroska és a farkas
#66530

családi

Fanny meteorológusként dolgozó anyjával él az erdőben. Apja rég elhagyta őket, de a lány soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer újra láthatja őt. Egy nap, mikor elindul, hogy... több»

Matyó örökség
#66531

dokumentum

A magyar népművészet egyik fellegvárában, Mezőkövesden a harmadik évezred elején is hangsúlyosan jelen lévő és megőrzött hagyományokat mutatja be a film.

Rendező: Pap Pál

Miniatűr vadászok
#66532

dokumentum

A természetfilmek tele vannak nagy, erős és híres ragadozókkal, igazságtalanul elvéve a rivaldafényt apróbb társaiktól. A film most ezt a mulasztást pótolja, olyan miniatűr... több»

The Iron Hammer
#66533

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

#66534

NA 010  (2016)

rövidfilm

A 010-hacker csoport tagjai egy különleges képeségekkel rendelkező személyt keresnek. Egyelőre nem tudják biztosra ki az illető. Még egymásra is gyanakodnak. Egy dologban viszont... több»

Rendező: Mile Tibor

Szereplők: Kata Fodor, Mile Tibor

Ragályi Elemér
#66535

életrajzi

A Kossuth-díjas operatőr életpályájával, ars poeticájával és számos nagy sikert aratott filmjével ismertet meg a portréfilm.

A Mándy-hagyaték
#66536

rövidfilm

A film a háború utáni magyar próza egyik legjelentősebb alakjának, Mándy Ivánnak nem a szellemi, hanem a tárgyi hagyatékát mutatja be. Köztudott, hogy Mándyt milyen bensőséges... több»

Vonalra várva
#66537

játékfilm

Botár Imre fiatal, megyei újságiró vivódása egy bányaszerencsétlenség kapcsán. Mit válasszon? A cinkossággal egyenlő hallgatást vagy a lelkiismeretfurdalás nélküli életet... több»

Rendező: Gaál Albert

Szereplők: Sinkó László

Tékás
#66538

NA Tékás  (2001)

rövidfilm

Ha meg akarsz nézni egy filmet, legegyszerűbb, ha betérsz egy videotékába, és kiveszel egyet. Hogy hogyan jut filmhez néhány kuncsaft, egy amazon, egy pizzás, egy esztéta, maga Jézus... több»

Biztosítás
#66539

játékfilm

Barna biztosítási csalásból él, megrendelésre totálkáros autókat "gyárt". Törzshelye egy kétes hírű bár, ahol a szőrös szívű, mégis buzgó keresztény csapos a közvetítő a... több»

Nemzeti Dokumentumfilm
#66540

"Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy szembeszállunk a... több»