Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Etus néni
#66481

NA Etus néni  (1997)

dokumentum

1905 áprilisa, Józsefváros. Egy leánykát szalajtanak a gólya néniért, az anya vajúdik. A csecsemő keresztlevelébe a József Attila nevet vezetik be. Etus néni az emlékezés folyamát... több»

Rendező: Cselényi László

Kelj fel, Laci! (Kelj fel, Laci!)
#66482

zenés

Horváth László, alias Vasile Croat képzőművész, filmes és zenész 2005 áprilisában minden fizikai előzmény nélkül lebénult. Azóta kerekesszékhez kötötten él. Az A 38 hajón a... több»

#66483

dráma | rövidfilm

A szerelem újra bekopogtat Joo-Won életébe, de a férfi nem tudja, hogy ez igazi szerelem-e, vagy csak vonzalom.

Rendező: Sergio Zaciu

Szereplők: Monica Cho, William Jeon

Lappföld, az utolsó vadon
#66484

road movie

A finnországi lappok sarkkörön túli életére kevés fény és kevés figyelem vetül. Pedig ez az egzotikus világ legalább annyi legendát rejt, mint a déli félteke forró vidékei. Az... több»

Rendező: Bodzsoni István

Testvérem, József, testvérem Klára
#66485

dokumentum

Csonka József cigány missziós lelkész. Feleségével, Klárával 1999-ben költöztek a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiba, tulajdonképpen haza, hisz Klára itt nevelkedett az oláh cigány... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Bach passiói
#66486

dokumentum

A passiót, Krisztus szenvedésének történetét a nagyhéten felolvassák a négy evangélista írása szerint. A 4. század óta énekelték, először csak recitálva, latin nyelven, majd a... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Megyünk
#66487

NA Megyünk  (2007)

road movie | rövidfilm

Két barát elindul a tengerpartra egy kisteherautóval, a bealtatózott Nagyival a raktérben.Road movie egy kicsit másképp.

Ráadás...
#66488

NA Ráadás...  (1997)

zenés

Elhangzik: Liszt-Verdi: Rigoletto parafrázis; Liszt-Schumann: Ajánlás; Liszt: Erdőzsongás.

Rendező: Veszprémi András

Szereplők: Bogányi Gergely

60 éve történt
#66489

dokumentum

Kárpátalja bekebelezésének szándékát 1944. november 19-én jelentették be Munkácson, egy pártkongresszuson. A pártkongresszuson megalakított Kárpáton Túli Ukrajna Néptanácsa... több»

Rendező: Ordódy György

Egy megtagadott hazafi
#66490

dokumentum

Moldován Gergelyt, a kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem román származású egykori tanárát majd rektorát nemcsak az 1920-as történelmi változás után, de még napjainkban sem... több»

Rendező: Sas Péter

Nők a hinta körül
#66491

dokumentum

Székelyföldi tanyáján második házasságából származó kisgyerekeivel él János. Az ötvenéves férfi, feleségének halála után asszonyt keres. A 21 éves Ildikó munkásból vált... több»

Az ezernevű lány
#66492

családi

Kopárszív örök szótlanságra ítélte a Néma Lányt. Az erdőben megjelenik a Madarászfiú, majd odamegy az Ezeréves és a Százéves ember is. Magukkal viszik a Néma Lányt, akinek... több»

Görögország
#66493

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Görögörszág szárazföldi részeit mutatja be. Az ország szellemi és kulturális központja, Athén mellett megismerkedhetünk Szaloniki, Olympia, Delphi... több»

Rendező: Molnár Z. Tamás

A megpróbáltatások erejével
#66494

dokumentum

Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepelte az Ontarioi Független Magyar Református Egyház. A pezsgő magyar közösségi élet lelke egy kis család: Szabó Sándor püspök úr,... több»

Sövér Elek - Emlékképek
#66495

dokumentum

2007 nyarán a III. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábornak a Gyergyóalfalu melletti Vadárvácska erdei szállás adott otthont. A Bucsin-tető alatti környezet méltó helyszínt... több»

Rendező: Szirti László

Térmetszés
#66496

játékfilm

Két fiatalember, egy országos szociológiai felmérés keretében, felkeres egy buszsofőrt, hogy válaszoljon a kérdőívben szereplő kérdésekre. A tárgyszerű, hidegen kopogó kérdések... több»

Az utolsó Üllői úti császár
#66497

életrajzi

Portréfilm Albert Flóriánról az utolsó igazán karizmatikus labdarugóról az Üllői úton.   több»

Jocó
#66498

NA Jocó  (2003)

rövidfilm | vígjáték

Jocó rendőr. Egy pestkörnyéki faluban él, a városba jár be dolgozni. Be nem áll a szája, imád beszélni: többnyire arról, hogy mi történt vele élete másik színterén.

Brooklyn
#66499

NA Brooklyn  (2009)

játékfilm

Zoltánt egy napsütéses tavaszi napon gyanús viselkedése miatt veszi üldözőbe egy éppen gyilkossági ügyben eljáró nyomozó. Még nem tudja miért is követi a férfit, de... több»

Volt egyszer egy háború
#66500

dokumentum

1967-ben, a hatnapos háborúban Izrael nemcsak hadászatból, hanem hazaszeretetből is vizsgázott. Izrael állam megalakulása óta először jutottak el a zsidók, szent helyükhöz, a... több»

Rendező: Balogh Júlia