Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Sao Paulo
#68821

NA Sao Paulo  (2003)

dokumentum

Sao Paulo, a brazil metropolisz több arcát mutatja egyszerre: rohamosan fejlődő, 21. századi oldala mellett megtalálható itt a nyomor és a szegénység is. A polgármester éppen ezért a... több»

A peresztrojka története
#68822

dokumentum

A peresztojka kiváltó okait, lefolyását bemutató dokumentumfilm. több»

#68823

NA Gambit  (2020)

(3)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Én, József Attila itt vagyok
#68824

életrajzi

83 éve halt meg József Attila. Kortársak, barátok emlékeznek a költőre, művészek idézik legszebb verseit. több»

Belegyökereztek Debrecenbe
#68825

dokumentum

id. Tankó Béla (1876-1946) filozófiai író, egyetemi tanár, Kolozsvárott végzett teológiát, 1914-ben a Debreceni Egyetem tanára lett, 1937-ben az egyetem rektora. if. Tankó Béla... több»

#68826

NA Fauna  (2021)

horror | krimi

Egy egymástól elidegenedett testvérpár meglátogatja egy elszegényedett és kihalt mexikói faluban élő szüleit.

Alagsor
#68827

NA Alagsor  (2001)

dokumentum | életrajzi

Laci harmincezerért tud érettségi bizonyítványt, Krisztián pályacsúcsot dönt videojátékon, Imi takarítónő anyját pumpolja. Barátok, legalábbis ezt mondják. Néha lemennek a... több»

Rendező: Almási Tamás

#68828

dokumentum | horror

Steve De Roover egyre jobban elmerül a horrorfilmek világában, hogy bemutathassa azok eredetét.

#68829

Egy dokumentumfilm a magyar zeneszerző és karmester, Fischer Iván művészetéről, melyben bepillantást nyerhetünk a Budapesti Fesztiválzenekar rendkívül sikeres európai és ázsiai... több»

Rendező: Sólyom András

Apáink pere
#68830

dokumentum | történelmi

1956. október 23. után Miskolcon a 2. munkástanács (Kiss József mérnök, Földvári Rudolf, az uralkodó párt megyei első titkára, Zombori Sándor alezredes, Észak-Magyarország... több»

Rendező: Zombori Katalin

Csendország
#68831

dokumentum | életrajzi

A Gyimesben élő tízéves Alfréd siketnéma. Kolozsváron jár a siketek intézetébe, az iskolai szünetekben hazajár. Kap egy fényképezőgépet és a csend országában elkezdi tanulni a... több»

Felvilágosodás
#68832

dokumentum

A 18. század végén, a politikai és gazdasági változásaik eredményeként Európa országaiban megerősödött a feltörekvő polgárság. Magyarországon ez egyben a nemesi ellenállás... több»

Rendező: Orbán Ágnes

A baglyok röpte
#68833

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmből nagyon sok érdekes és hasznos információt tudhatunk meg a baglyokról, különös tekintettel az elhagyatott pajták, istállók sarkaiban vagy templomtornyokban... több»

Ide hallgassatok pulyák…
#68834

dokumentum

Eredetileg a világ első olyan öregek otthonát akartuk bemutatni, melyet cigányok építettek a maguk számára. Ez egyrészt azért érdekes, mert mint ilyen az első, másrészt meg azért,... több»

Székely lelemény
#68835

dokumentum

A filmben Csíkcsomortán lakói mesélik el, milyen leleménnyel sikerült a Ceausescu rendszer utolsó két évében felépíteni a templomukat, amely 1991. június 6-ára készült el. A... több»

Czillei és a Hunyadiak
#68836

játékfilm

Hunyadi János halála után Czillei megpróbál leszámolni a két Hunyadi fiúval, Lászlóval és Mátyással...

Lagzi
#68837

NA Lagzi  (2001)

táncfilm

Egy falusi lagzi hangulata idéződik színpadra a Honvéd Táncszínház művészeinek előadásában. Foltin Jolán táncjátéka a menyasszony lelkében dúló viharokat tükrözi, melyek a... több»

A Földön is bál van _ Portréfilm Zelnik Józsefről
#68838

életrajzi

Az író, etnográfus, folklórkutató a Fiatalok Népművészeti Stúdiója létrehozójaként a hetvenes évek elejétől a népművészet kutatásának és a táncházmozgalom születésének... több»

Rendező: Dala István

Tinti kalandjai
#68839

animáció

Tinti, a kedves kis kentaur bejárja az egész világot és izgalmas kalandokba keveredik, ám mindig eredményesen és hibáiból tanulva keveredik ki belőlük.

Mirijam Róth meseíró
#68840

dokumentum

A harmincas években Szlovákiából települt Izraelbe Mirijam Róth magyar ajkú zsidóasszony. A magyar irodalmon nevelkedett, ennek hatása érződik héber nyelven írott mesekönyvein.... több»

Rendező: Mátis Lilla