Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Parasztrondó
#68841

dokumentum

A film egyéni sorsokon keresztül mutatja be a paraszti élet változásait a rendszerváltás után egy nyugat-magyarországi kis településen. Kárpótlás a kommunista rendszerben elvett... több»

Rendező: Dér András

Birodalmi helytartók
#68842

dokumentum

A szerzők több éves kutatás alapján a filmkamera és archív dokumentumok segítségével mutatják be kik töltötték be Magyarországon Rákosi Mátyás országlása idején a birodalmi... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Szereplők: Kun Miklós

A fogadalom
#68843

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Columbo – Titkos ügyek
#68844

krimi

Két halott. Egy biztosítási ügynök azt állítja, hogy az áldozatoknak köze van egy hat évvel ezelőtti bankrabláshoz, amikor 4 millió dollárt vittek el a bankból. A rablók mind... több»

Trump of Cards
#68845

rövidfilm | vígjáték

Egy ötperces paródia, amelynek célkeresztjében Donald Trump áll. több»

Rendező: Jordan Liebowitz

Szereplők: Jeff Richards

Jelenetek egy házasságból
#68846

Marianne és Johan 10 éve látszólag boldog házasságban él. Olyannyira, hogy egy újságírónõ, mint ideális házaspárral kíván interjút készíteni velük. Egy baráti házaspár... több»

Who Shot The Sheriff?
#68847

krimi | misztikus | thriller

Wesley Haynes-t, egy korábban elítélt kábítószer-kereskedőt, azzal vádolják, hogy megölte a seriffet és annak helyettesét. Mégis, a ballisztikus bizonyítékok azt mutatják, hogy... több»

Rendező: John Andrews

Szereplők: Buju Banton

A Monarchia ízei
#68848

A monarchia ízei című új hétrészes sorozatunkban az osztrák-magyar monarchia történelmi nagyvárosaiban barangolunk, ahol a legfontosabb látnivalókon kívül, a hely szellemét és a... több»

Rendező: Horváth Tamás

#68849

játékfilm

Bundert semmi más nem érdekli, mint a bélyegek és a sakk, ezért a többi gyerek nem sokat foglalkozik vele. A lányok, akik sem a bélyegek, sem a sakk iránt nem lelkesednek elkerülik... több»

A kalaposmester
#68850

dokumentum

"A Balmazújvárosban élő Mihalkó Gyula az alföldi város ötödik, kalapkészítéssel foglalkozó nemzedékéhez tartozik.Filmünk végig követi a kalapkészítés fázisait a... több»

Rendező: Szádvári Lídia

Szereplők: Mihalkó Gyula

Igaz-e?
#68851

NA Igaz-e?  (1963)

rövidfilm

"Igaz-e, hogy a mi szerelmünk vég nélküli, határtalan, s gondolataim ma reggel oly kuszák, mint a hajam?"

Rendező: Rózsa János

#68852

NA Pimpa  (1982)

animáció

A történet főhőse Pimpa, egy kedves foltos kiskutya, aki nagy békességben éldegél egy kis házikóban gazdájával, Armandóval. Pimpa nagyon kíváncsi, minden érdekli, ezért mindenhol... több»

Áruló ezüstnitrát
#68853

dokumentum | történelmi

1956 őszén sokan vették elő a fényképezőgépüket és az utcán fotókat készítettek a forradalmárokról, a harcokról, a kenyérért sorban álló emberekről. Megörökítették az... több»

Claudius twistel - Márkus László
#68854

életrajzi

Színpadi pódium, szinkronstúdió, Filmgyári stúdió _ mindenütt jól érezte magát, otthonosan mozgott tecnikák és kollégák között egyaránt. Erről tanúskodik már ez az 1963.-ban... több»

Csendes hazatérés
#68855

dokumentum

A székelyföldi báró Apor Csaba 70 éves korában, 42 év kényszerlakhely után 1991-ben, végre visszatérhetett a családi birtokra. Sajnos gyerekei, időközben szétszóródtak a... több»

Rendező: Bálint Arthur

Az átnevelés poklában
#68856

dokumentum | történelmi

A második világháború után az erdélyi magyarok a falvaikba betelepített románok foglyaivá váltak. Egy fiatal magyarokból álló csapat fegyveres partizánakciót készített elő, a... több»

Rendező: Boros Zoltán

Restauráció
#68857

rövidfilm

Peternák Miklós 1981-ben filmet forgatott, melyet a Balázs Béla Stúdióban archiváltak. 1989-ben az akkori évek néhány eseményének fényében újra elővették, hiszen a régi kockák... több»

Rendező: Peternák Miklós

Elszakítva
#68858

NA Elszakítva  (2006)

dokumentum

Horváth László 1942. június 18-án született, Budapesten. A II. világháború az ő családját sem kímélte: édesapja a frontra került, elhunytnak hitték, majd édesanyja új életet... több»

Rendező: Jaksi Kornél

Avatar
#68859

NA Avatar  (2004)

kísérleti film

Amikor belépsz a virtuális valóságba, például Cybertownba, (www.cybertown.com), választanod kell egy háromdimenziós figurát, tárgyat, vagy bármilyen vizuálisan megjelenő objektumot,... több»

Rendező: Sárosi Anita

Gondolatok az 1956-os forradalomról
#68860

dokumentum

A felvétel az Olasz Kultúrintézetben, 2006. szeptember 28-29-én készült.

Rendező: Ordódy György