Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A Hold túlsó oldalán
#68881

dokumentum | életrajzi

1929. február 21-én született Zalaegerszegen. A kőszegi Hunyadi Mátyás Katonaiskolába járt, onnan vitték ki a német frontra. Az amerikai fogság után hazakerült Zalaegerszegre, majd... több»

Rendező: Jelenczki István

#68882

dokumentum | életrajzi

Miként lesz egy - a szülei által orvosnak szánt - argentin fiatalból a történelem első latin-amerikai pápája? És egy konzervatívnak, megosztónak és túlzottan tekintélyelvűnek... több»

Rockenbauer Pál öröksége
#68883

dokumentum

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok 2020. több»

Barátság tanúi – A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója
#68884

dokumentum

2019-ben ünnepeljük a modern kori Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóját. Eme barátság tanúin keresztül éles képet kaphatunk a két nép közötti... több»

#68885

NA Trip  (2022)

horror

Lánya öngyilkossága után egy gyászoló anyát meglátogat egy szokatlan terapeuta, aki egy hallucinogén drogot ajánl, amely lehetővé teszi a halottakkal való kapcsolatfelvételt.

Búcsú Kemenesaljától
#68886

dokumentum

Kemenesalja gyönyörű, lankás táj Magyarország nyugati határánál, melynek szépségét költők és írók méltatták. Századunk második felében azonban az itt élő emberek gyakran... több»

Rendező: Erdélyi János

#68887

dráma

Vajon mi történik akkor, ha az ember többet ad, mint amennyi van...?!

Nicky, a másik fiú
#68888

dokumentum

Közismert, hogy Horthy kisebbik fia inkább szenvedélyeinek élt, mint a politikának. Élvezte az életet, fontos szereplője volt a pesti társasági elitnek. Szerette a sportot, a versenyeket... több»

Rendező: Borsody István

Ferike
#68889

NA Ferike  (2000)

dráma | rövidfilm

Ferike magányosan bolyong a budapesti éjszakában. Nem érti az őt körülvevő világot, az őt körülvevő világ nem érti őt. Folyamatosan "rákényszerül", hogy szájba vagy... több»

Az Idő festője
#68890

életrajzi

"A Párizsban élő, 78 éves Csernus Tibor korunk egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert élő festőművésze. Kevés képi- és hangdokumentum őrzi színes, természetes és szuggesztív... több»

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Csernus Tibor

A csodálatos szarvasbőgés
#68891

dokumentum

A szeptemberi szarvasbőgés a magyar erdők egyik legszebb ünnepe. A fajfenntartási ösztön parancsának engedelmeskedve, a szarvasbikák harcba szállnak a nőstények kegyeiért, hogy... több»

Detours
#68892

NA Detours  (2016)

dráma | krimi | thriller

Daniel a nagybátyja segítségével jelentős összeget sikkaszt el, majd bujdosásra kényszerül. A férfin azonban várakozás közben egyre jobban eluralkodik a paranoia.

Kerítésen kívül
#68893

életrajzi

Az idén 88. születésnapját ünneplő népzenekutató hosszú és eredményes életpályájának emlékeit és eredményeit idézi fel a portréfilmben. Hatvan év után visszatér első... több»

Rendező: Csorba Judit

Ata filmje
#68894

NA Ata filmje  (2005)

dokumentum | életrajzi

Ata Kandó, a hollandiai Bergenben élő, 92 éves világhírű, magyar származású fotóművész a 30-as években Párizsban fotóműtermet nyit. A háború alatt, férjével, a szintén fotós... több»

Rendező: Molnár József

Szereplők: Ata Kandó

Neti Sanyi
#68895

NA Neti Sanyi  (2000)

életrajzi

A Fodor Sámuelnek keresztelt, de mindenki által csak Neti Sanyiként ismert muzsikus 1922-ben született Gyaluban, egy cigányzenész család egyetlen gyerekeként. Ma már valóban - sajnos - o... több»

Rendező: Szomjas György

Így indult az élet
#68896

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

Állati operatőrök
#68897

dokumentum

Vadállatokra szerelt speciális kamerák segítségével leshetünk be a vadvilágba. több»

Papagáj
#68898

NA Papagáj  (2000)

dráma | rövidfilm

Pepin bácsi felhúz három nadrágot. Estére már Bohumil is hármat hord.

Rendező: Nemes Gyula

Szereplők: Mihók Barna, Nemes Gyula

A Bakony szikláin, hegymászás mindenkinek
#68899

dokumentum

A Bakony egy igazán magyaros középhegységünk. Lankás vonulatai vad szurdokvölgyeket rejtenek - egy felfedezésre váró zárkózott szépség. Ám azt kevesen tudják, hogy e... több»

Domokos Géza, az intézményépítő
#68900

dokumentum

Domokos Géza az erdélyi magyar irodalom és politika egyik meghatározó személyisége. Újságírás, szerkesztés, könyvkiadás és politika-fért bele az igen sűrű nyolc évtizedbe. A... több»

Rendező: Kántor László

Szereplők: Domokos Géza