Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68861

dráma

Graciela egy ideje arról álmodozik, hogy elköltözik a városból, hogy új életet kezdhessen, azonban minden megváltozik, amikor rájön, hogy az apjának kapcsolata van egy hajléktalan... több»

Leopárdok birodalma
#68862

dokumentum

A dél-afrikai Sabi Sands Vadrezervátum leopárdkirálynője több mint egy évtizeden át a Karula nevű híres nőstény volt. Mostanra azonban az ő ideje lejárt, s az utódai szeretnék az... több»

Aki megy, az meg is érkezik...
#68863

dokumentum

Az ősi sztyeppekultúra (melyet honfoglaló őseink is éltek) ma leginkább Mongóliában van jelen, ahol az évezredes változások során bizonyos tekintetben módosult, egyes elemeiben... több»

Rendező: Szegezdy János

Stílusom a lakásom
#68864

valóságshow

Üdvözöljük! Kérem, fáradjon be Észak-Amerika legfényűzőbb, legkáprázatosabb és minden bizonnyal legstílusosabb otthonaiba! Ezen egyedi tervezésű lakások a tulajdonosaik igényei... több»

Vihar lett úrrá a rejtett szívemen - Portréfilm Almásy Aladár festőművészről
#68865

életrajzi

A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat csak általa megnyíló, realitáson túli dimenzióiba vezető... több»

Rendező: Rohonyi Gábor

Halálos természet: Szuperkígyók
#68866

dokumentum

Vannak állatok, melyeknek félelmetes a hírük, de jobban megismerve őket kiderül róluk, hogy alaptalan a rettegésünk. A kígyókkal kapcsolatban sajnos nem ez a helyzet: ahogy a filmből... több»

Angyalok háza
#68867

játékfilm | krimi

Ahmet nyugalomra vágyó haditudósító, aki azért utazik Urfa városába, hogy elhagyatott házakat fényképezzen. Régi barátja, Ibrahim látja vendégül. Csakhogy a következő napon egy... több»

#68868

horror | thriller

Egy szadista sorozatosgyilkos, aki a bosszúért küzd, a közösségi médiát használja fel arra, hogy a fiatal felnőttek csoportját egy vad partira csábítsa, amit a semmi közepén rendeznek. több»

Kortanúk – Rendszerváltozás a hadseregben – Lőrincz Kálmán vezérezredes
#68869

dokumentum

Éppen harminc esztendeje, hogy az 1989-es rendszerváltás következményeként megkezdődött a haderő gyökeres átalakítása. A Magyar Néphadsereg nyugatra „tájolt”, jelentős támadó... több»

#68870

NA Egerszegi  (2000)

dokumentum

Egerszegi Krisztina. Egérke. Mindnyájunk kedvence és büszkesége. Egy nagyszerű úszónő. Egy félelmetes versenyző. Egy remek ember. Akiért egy ország szurkolt Szöulban, Barcelonában,... több»

A pásztorlovag
#68871

dokumentum

A Bakonytól körülölelt kis faluban, Szentgálon él Tamás Károlyné, Vilma néni. Ez a csodálatos asszony, aki egész életében birkapásztorként és háziasszonyként dolgozott, őrizte... több»

Oz birodalmában
#68872

animáció

Az ötéves Kate és kedvenc plüssnyuszija, Mim-Mim különleges utazásra repít el minket: Oz káprázatos birodalmáig meg se állunk!     több»

István, az egyetemes szent
#68873

dokumentum

Olyan ritka és a nagy 1054-es egyházszakadást követő évezred példa nélküli egyháztörténelmi pillanatának lehettünk tanúi, amikor a keleti egyház feje egy Róma által már... több»

Rendező: Cselényi László

Hegedűország.hu
#68874

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A huszadik század első évtizedei a magyar hegedűjáték igazi virágkorát jelentették. A század végén, Hubay és a magyar iskola kultuszának újjáéledésével aztán ismét felröppent... több»

A remény útjai
#68875

dokumentum

A film egy rendhagyó művész, rendhagyó alkotásának folyamatát követi végig, Vígh Tamás Vásárhely Pál és a Tisza szabályozásának emlékművét. 1967-ben tervezte meg, de akkor,... több»

Rendező: Dénes Gábor

Marslakó a Tündér utcából - Temesi Ferenc portré
#68876

életrajzi

A szülővárosról, a gyermek- és ifjúkorról őrzött boldog és fájdalmas emlékeket az édesanya halála után végérvényesen felnőtté vált író a szegedi szülői házban eleveníti... több»

Rendező: Mispál Attila

Magyar néptáncörökség
#68877

táncfilm

Előadók: Csillagszemű Gyermektáncegyüttes; Timár Kamara TáncegyüttesElhangzik: Honfoglalóinkra emlékezve; Pünkösdölő; Szlavóniai karikázó; Hajdútánc emlékek; Katonakísérő

Rendező: Kázsmér Kálmán

Náci Olimpia
#68878

dokumentum

 A náci jántékok – avagy 1936. Berlin, amikor is a Harmadik Birodalom és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az akkor még kicsi, elitista sporteseményt globális tömegkommunikációs... több»

#68879

Wadi Rum, avagy a Hold völgye, egy végeláthatatlan, homokkő-falakkal szabdalt táj a jordán sivatagban. Két izraeli csapat a fejébe veszi, hogy beduin vezetőjük segítségével alapít... több»

Banovich nyolc van! (Tálentum)
#68880

A dokumentumfilm a neves filmrendező, Banovich Tamás nyolcvanadik születésnapja kapcsán készült, s a művész életművét foglalja össze.

Rendező: Sipos András