Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Nyolclábú buckalakók
#68901

dokumentum

A Kiskunság homokbuckáinak szélsőséges éghajlati viszonyaihoz alkalmazkodnak az állatok és a növények. A pókok felgyorsult egyedfejlődéssel alkalmazkodnak a táj adottságaihoz és... több»

Rendező: Moldoványi Judit

VHK - Akik móresre tanították a halált
#68902

dokumentum | zenés

Az egyetlen nemzetközi karriert befutott közép-európai zenekar, a Vágtázó Halottkémek 1975-től tartó pályafutásáról készült dokumentumfilm. A magyar és nemzetközi szaksajtó... több»

Rabszolgavásár
#68903

dokumentum

A Rabszolgavásár dokumentumfilm-sorozatnak készült, melyben a történeteken és a sorsokon keresztül láthatunk bele a prostituáltak, azok futtatóinak és klienseinek, vagyis a... több»

Találkozások - Arany János - Kodály Zoltán
#68904

dokumentum

Arany Jánosnak a magyar zenetörténet adósa és lekötelezettje. Népdalgyűjteményében 150 dallamot kottázott le saját kezüleg: saját gyűjtésű népdalokat és szerzeményeket, társas... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A maffiaparadicsom - Kuba az 50-es években
#68905

dokumentum

Havannában virágzik a törvénytelen szerencsejáték, a prostitució, a kábítószer kereskedelem, a zsarolás és a pénzmosás, miközben a egyre nő a kubai emberek kihasználása és... több»

Nevelj Hollót!
#68906

A nagyváros házai közé beékelt öreg villában él Ana, az elárvult kislány nõvéreivel, nagynénjével és tehetetlen nagyanyjával, s nyüzsög körülötte a család, mégis... több»

#68907

vígjáték

Két bandatag egy házban ragad, amelyet képtelenek elhagyni.

Vándorjelek
#68908

életrajzi

Kiss Ferenc, a népi kultúra megszállott kutatója a falusi emberek hétköznapjaival foglalkozik. Elismert muzsikusként, táncházakban zenél, koncertezik, népdalokat és tárgyakat gyűjt a... több»

Rendező: Novák Eszter

Werther élete
#68909

rövidfilm

"Werther nem bírja elviselni sikerületlen szerelmi kalandját és ezért Lotte, illetve Albert szerepét ráruházza egy parasztlányra és egy parasztfiúra. Játékot visz az életbe, olyat,... több»

Rendező: Xantus János

#68910

dokumentum

Dokumentumfilm egy ausztráliai madárról, amely állítólag kihalt a 19. század végén.

Rendező: Robert Nugent

#68911

NA Max & Me  (2018)

animáció

A zsémbes öregember, Gunter megpróbál kijönni egy rémesen rossz kölyökkel, DJ-vel, akit a lengyel pap, Maximillian Kolbe életének példázataival igyekszik megnevelni.

Az utolsó mohikánok
#68912

dokumentum

Mónosokor az ország egyik legkisebb lélekszámú települése. A baranyai faluban már csak négyen élnek. A dokumentumfilm őket és düledező környezetüket mutatja be.

#68913

NA The Lost  (2020)

dráma

Történet a szerelemről, veszteségről és az elektromosságról. több»

Betyárok csillaga
#68914

dokumentum

A dél-alföldi parasztságot mindig is sokféle nyomorúság sújtotta. Az 1700-as évek első felében feketehimlő, 1831-ben a nagy kolerajárvány tizedelte meg, ehhez jött a mérhetetlen... több»

Falak
#68915

NA Falak  (1967)

dráma

Ambrus főmérnököt felfüggesztik állásából, mert egy exportra szánt cikk konstrukciós hibáira nyíltan felhívta a vásárló fél figyelmét. Közvetlen főnöke, Benkő párizsi... több»

#68916

krimi | vígjáték

A film története szerint egy átlagos srácot elcsábít egy gyönyörű misztikus nő. Hősünknek ezt követően arra kell ráébrednie, hogy egy rémálomszerű forgatókönyv részévé... több»

Rendező: David Pope

Szereplők: Justin Chatwin

Házi feladat
#68917

kísérleti film

Egy kisfiú írja a házi feladatát: "A mi házunkban soha nem történik semmi érdekes...", és közben nem veszi észre az orra előtt, az ablakon túl zajló eseményeket - betörés,... több»

#68918

dokumentum | rövidfilm

Netflix

A 16 éves Yuguo, aki rajong a kelet-európai romantikus költészetért, kínai otthonából elzarándokol a romániai Kárpátok lábához. több»

Rendező: Ilinca Calugareanu

Szereplők: Haoming Chen

Strauss: Térzene
#68919

táncfilm

A táncjáték a Monarchia, a századfordulós békebeli évek hangulatát idézi. A kisvárosi téren mindenki megjelenik: a korzózó polgárság, karikázó gyermekek nevelőnőkkel, a szende... több»

In Limbo
#68920

NA In Limbo  (2018)

thriller

Egy férfi menyasszonya öngyilkos lesz, aminek következtében örökre a purgatóriumba kerül, ám szerelme nem nyugszik bele a helyzetbe, és felkerekedik, hogy megmentse kedvesét. több»