Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Hüllők: szörnyek a múltból
#68881

dokumentum

A hüllők afféle pikkelyes, ősi jegyeket magukon viselő szörnyetegek egy letűnt korból – melyeket minél behatóbban vizsgálnak, annál rendkívülibbnek tűnnek a tudósok számára... több»

Holdfogyatkozás
#68882

játékfilm

Furio Bordon színdarabja alapján készült a tv-játék, amely Darvas Iván jutalomjátéka. Az idős férfi otthonától búcsúzik. Úgy érzi zavarja fia családját, ezért egy idősek... több»

Jázmintea díszes tasakban
#68883

vígjáték

Váratlan halála előtt Ada volt a család feje, ő azonban később sem hagyja magára gyermekeit és unokáit. Ada szelleme továbbra is családjával marad, és megvédi őket minden közelgő... több»

#68884

dokumentum | életrajzi | háborús | történelmi

A második világháború alatt Angel Sans Briz spanyol diplomata több ezer magyar zsidó életét mentette meg a Holokauszt borzalmaitól. Az 5500 túlélő egyike volt Jaime Vándor, aki... több»

Ines de la Fressange, a divat múzsája
#68885

dokumentum

Portréfilm a divat nagyasszonyáról, egy vérbeli modellről. Ines de la Fressange a nyolcvanas évek elején tűnt fel az ELLE címlapján, különös, rendhagyó szépségével azonnal... több»

Nagycsütörtök - dokumentum,film az erdélyi Helikonról
#68886

dokumentum

Kemény János báró 1926 nyarán hívta meg első alkalommal marosvécsi otthonába azokat a romániai magyar írókat, akikből később a helikoni munkaközösség kialakult. Ennek története... több»

Kenuval Velencében
#68887

dokumentum

A nagysikerű "Európa kék szalagja a Duna" című sorozatban szereplő vizitúrázók az idén az olasz Adrián, pontosabban Velence csodálatos lagunái között hajóznak.

Rendező: Fogas János

Zámbó Jimmy koncert
#68888

zenés

Zámbó Jimmy 1998-as koncertje a Budapest Sportcsarnokban. több»

Palócföld a Szentendrei Skanzenban
#68889

dokumentum

Észak-Magyarország Ipoly és a Bodrog közötti, folyók által szabdalt hegyvidéki területének, közkeletű nevén a Palócföldnek 19-20. századi paraszti kultúráját, népi... több»

Az Orvos halála
#68890

Weisz doktor egész életében dolgozott. Mindig sok volt a beteg, így soha sem volt ideje arra, hogy magával is foglalkozzon egy kissé. Most végre eljött a megérdemelt pihenés ideje,... több»

Ménfőcsanaki napszámosok
#68891

dokumentum

A Pannonhalmi apátság vonzáskörzetében három falu összeolvadásából jött létre Ménfőcsanak, "Kicsiben a haza" - mondják a film készítői a szép természeti környezetben fekvő... több»

Rendező: Pomezanski György

Bartók-est
#68892

NA Bartók-est  (1984)

A kékszakállú herceg vára; A fából faragott királyfi; A csodálatos mandarin. Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg

Rendező: Ruszt József

Natúra - túra
#68893

dokumentum

A Natura 2000 hálózat az utóbbi évtized egyik legfontosabb természetvédelmi programja, amely Magyarország Uniós csatlakozása óta a hazai természetvédőknek és gazdálkodóknak,... több»

Rendező: Kocsis Tibor

VHK - Akik móresre tanították a halált
#68894

dokumentum | zenés

Az egyetlen nemzetközi karriert befutott közép-európai zenekar, a Vágtázó Halottkémek 1975-től tartó pályafutásáról készült dokumentumfilm. A magyar és nemzetközi szaksajtó... több»

#68895

NA NEIL  (2017)

(1)

animáció | rövidfilm

Neil próbálja megoldani a problémáit, melyeket zömmel ő maga kreált magának. több»

Rendező: Martin Posta

Portré az ifjúságról
#68896

életrajzi

A magyar ifjúságról, a 15-29 éves korosztályról ad töredékes, ellentmondásos, de izgalmas, érdekes képet az a riportfilm, amely Augusztusban készült egy ifjúsági táborban.

Rendező: Jankovich Oszkár

Találkozás a végtelennel
#68897

dokumentum | életrajzi

"Ilyen elme azért itt, ebben a kis duna-medencei térségben, akit magyar anya szült, azért nem sok akad. Ahogy Eötvös József mondta, barbárságunknak a jele, hogy ez az ember nem volt... több»

A maffiaparadicsom - Kuba az 50-es években
#68898

dokumentum

Havannában virágzik a törvénytelen szerencsejáték, a prostitució, a kábítószer kereskedelem, a zsarolás és a pénzmosás, miközben a egyre nő a kubai emberek kihasználása és... több»

Üldözés és megmaradás
#68899

dokumentum

A Magyarországon "talált" háborús bűnösök száma vetekedett a Nyugat-Európában felleltekével. A "háborús bűnösök" között igen sok egyházi személy volt. Filmünkben nem a híres... több»

Gusztáv olvasna
#68900

animáció

1977. Gabrovo - az animációs kategória II. díja