Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A csitári hegyek alatt...
#68861

dokumentum

Négy felvidéki falu: Menyhe, Béd, Vicsapáti, Nyitraegerszeg egykor magyar ajkú falvak voltak. Idős emberek mondják el, hogyan hal ki a környéken a magyar nyelv.

Rendező: Kurucz Sándor

Az élet csak alapanyag
#68862

dokumentum

Portré Nora Ephronról, a csípős őszinteségéről és intelligens humoráról ismert forgatókönyvíró-rendezőről. Nemcsak feltárja a szakmai ambíció és a személyes lojalitás... több»

Rendező: Jacob Bernstein

Tyson és a cápák
#68863

dokumentum

Merüljünk le az óceán mélyére, ismerjük meg közelebbről a világ egyik legveszélyesebb ragadozóját, és fedezzük fel titkos életét! több»

Minden, amit a menyétfélék családjáról tudni kell
#68864

dokumentum

A menyétfélék családjának tagjaihoz gonosz jellemet és némiképp kellemetlen viselkedést társítunk. Egy zavaró vagy alattomos, kétszínű alakra gondolunk. De vajon rászolgáltak... több»

A Kormorán-zátony amfórái
#68865

dokumentum

A Földközi-tenger térségében ma már nagyítóval kell keresni azokat a helyeket, ahol az eredeti életközösségek érintetlen formájukban maradtak fenn. Ilyen különleges hely a Korzika... több»

Határtalan történet
#68866

dokumentum

A film egy erdélyi magyar család fordulatos életútját mutatja be, amely Ceausescu uralma idején kezdődik. A családtagok "göröngyös úton" elhagyják Kolozsvárt, mert egyszerűen... több»

#68867

krimi

Amikor az észak-dakotai Schafer városából rejtélyes módon eltűnik egy család, a gyanú egy farmon dolgozó szociopatára terelődik. Az 1931-es hírhedt Charles Bannon ügy igaz... több»

Betlehemes körút
#68868

dokumentum

Több mint egy évtizede jár országról-országra, templomról-templomra, házról-házra betlehemes műsorával a Kossuth-díjas Kaláka együttes. Ezúttal Nyugat-Bácska hagyományőrző... több»

Rendező: Cselényi László

#68869

dráma

Egy üzletasszony, egy szenvedélyes férfi és a vég kezdete...

A csillagos ég felettem
#68870

életrajzi

Krasznahorkai László Kossuth-díjas író életműve egy teljesen különálló bolygó az irodalomtörténet univerzumában, róla szól: A csillagos ég felettem című film.

Rendező: Keserű Judit

Szereplők: Krasznahorkai László

Vasile
#68871

NA Vasile  (2017)

dokumentum | életrajzi

A rövid dokumentumfilm egy máramarosi román paraszt életét mutatja be, aki fényképezőgépével igyekszik mindent megörökíteni. több»

Rendező: Sakari Suuronen

Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon
#68872

életrajzi | zenés

„A sugárzó tehetség nem húz falakat, hanem kinyitja és odaadja magát a közönségnek”… Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges... több»

Fitbox
#68873

NA Fitbox  (2000)

táncfilm

Mindenki tudja, milyen fontos a testmozgás. De aki már próbálta, azt is tudja, milyen nehéz otthon, egyedül elkezdeni. Most azonban végre elért Magyarországra is a megoldás, amelynek... több»

Szereplők: Béres Alexandra

A fekete kutya
#68874

dokumentum | történelmi

"A spanyol polgárháború évtizedekig olyasmi volt számomra, mint egy fekete-fehér Robert Capa-fotó. Mindegyre csak a kegyetlen Franco és a véreskezű fasiszták (sajnálatos) győzelme a... több»

Rendező: Forgács Péter

#68875

vígjáték

Philippe Bond humorista showműsora.

Rendező: Daniel Laurin

Szereplők: Philippe Bond

Córdoba eltemetett titkai
#68876

dokumentum

Fabio Amador régész-felfedező egy tudóscsoport társaságában egy egészen különleges helyre látogat: Córdoba utcái alá, ahol a meggyőződése szerint ősi titkok lapulnak. Vajon... több»

Konok kunok (Konok kunok)
#68877

dokumentum

A dokumentumfilm a Nagykunságban élő kunok gondolkodásmódját és hagyományőrzését mutatja be a jelenben. Ilyen pl. a birkapörkölt főzése és fogyasztása, ami régen is és ma is a... több»

Az egyelemű halmaz
#68878

dokumentum

Kétséget kizáróan az az általános élménye az embernek, hogy tanulja a matematikát. Lélektani modellje szerint tehát olyan szituációban van, ahol jobbára mások, hozzáértők... több»

Rendező: Nagy Endre

Néhány kérdés Dobai Péterhez
#68879

életrajzi

Grunwalsky Ferenc jeles költőinkről (Kálnoky László, Orbán Ottó) készített verses portréfilmjeinek egy újabb darabja, ezúttal a költő, novellista és filmforgatókönyvíró Dobai... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

Bab Berci kalandjai - Bab Berci és a tünkány vagy kicsoda
#68880

animáció

TV-ben (M2, csütörtök 01:33)

Bab Berci szelídgesztenyét gyűjt télire az erdőben, és közben azon szomorkodik, hogy náthás lett. Mindenért nagy orrát okolja. Ám a napja mégis jól végződik, mert fontos dologra,... több»

Rendező: Kovács Márton