Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69021

NA Boomerang  (2014)

dráma | fantasy

Jeremy Rollins, egy félénk és alulfejlett fiatal férfi kénytelen megtanulni, hogyan birkózzon meg élettel egy korrupt kisvárosban. több»

Az utolsó bástya
#69022

történelmi

Az utolsó bástya központi története a magyar történelem egyik legfényesebb korszakában, a sorsdöntő nándorfehérvári diadal idején játszódik. Az alkotók a vár hősi védőinek... több»

Rendező: Szász János

#69023

NA Time's Up  (2021)

horror

A tanároknak rendezett szilveszteri buli balul sül el, miután egy váratlan vendég érkezik.

Tandori
#69024

NA Tandori  (1996)

dokumentum

"Tandori Dezső vagyok. Író. Azért vagyok itt. És egyebekben fogalmam sincs." Aki az életrajzi tényekre kíváncsi, az sem fog csalódni ebben a filmben, amely azért persze jóval több,... több»

Veronika kettõs élete
#69025

Veronika Krakkóban él. Veronique Párizsban. Egy nap születtek és megtévesztésig hasonlítanak egymásra. De nem testvérek. Nem is tudnak a másik létezésérõl, mégis érzékelik... több»

#69026

dokumentum

Roman Polanski és Ryszard Horowitz Lengyelországba érkeznek, hogy megosszák velünk gyermek- és ifjúkoruk legszemélyesebb emlékeit. Krakkó utcáit járva felidézik a múltat, a... több»

The Dust Storm
#69027

dráma | musical | romantikus

Brennan üzleti úton van Nashville-be, amikor újra találkozik a lánnyal, aki korábban összetörte a szívét. A fiú szíve ismét lángra lobban, ezúttal azonban talán van esély egy... több»

Sülve-főve
#69028

szatíra

Két hússzállító munkás rájön, milyen előnyös, hogy egyikük rém sovány, a másikuk szörnyen kövér: a súlykülönbségen alapuló csel révén rengeteg húst lopnak ki a... több»

Diákszerelem
#69029

rövidfilm

Egy kis moziban elszakad a film. Az idős jegyszedő néni elmeséli a történet hátralévő részét, ám a nézők nem akarnak belenyugodni abba, hogy a film rosszul végződik.

Rendező: Szomjas György

Szereplők: Dajka Margit

The Sandman
#69030

NA The Sandman  (2016)

kaland

Egy varázsló mikor megpróbálja foglyul ejteni a Halált, hogy alkuként örök élete lehessen, véletlenül a Halál öccsét, Álmot kapja el. A varázsló a biztonságát féltve... több»

Kéz a kézben - Down-szindróma
#69031

dokumentum

Szeretet A szeretet a mindenem, Mindenünk a szeretet. De amit szeretünk az az érzelem. Szeretjük, hogy az élet szép. Az életet szeretjük, mert az élet is szeret minket. Az élet egy... több»

Olasz - magyar örökség
#69032

dokumentum

A dokumentumfilm Charles de Tolnay, azaz Tolnay Károly művészettörténész életútját követi végig. A neves művészeti szakember évekig volt a firenzei Casa Buonarroti Múzeum... több»

A komáromi hős
#69033

dokumentum

A dokumentumfilm Klapka György honvédtábornok életét dolgozza fel az 1848-49-es szabadságharcban betöltött szerepétől az emigrációban töltött éveken át a kiegyezés utáni... több»

Rendező: Simon Judit

Magyar filmek új köntösben
#69034

dokumentum

Péntekenként azokat a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzuk, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető... több»

A világ legnagyobb milleniumi pörköltje
#69035

dokumentum

2000 a Millennium éve volt Magyar-országon. A film kicsit ironikus formában ábrázolja Budapest XVIII. kerületének próbálkozásait, hogy valamiben elsők legyenek az országban, sőt az... több»

Rendező: Szobolits Béla

#69036

sci-fi

Ashton 27 éves, de nem épp úgy alakult az élete, ahogy azt korábban elképzelte. Bár az élet 2091-ben, New Yorkban meglehetősen kényelemes, azonban pénz, munka és barátnő nélkül... több»

Repülj, madár, repülj
#69037

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A magyar Táncházmozgalom – Történelem, politika és zene Simon Broughtonnal. Simon Broughton, a Songlines világzenei újság főszerkesztője, neves londoni újságíró mutatja be a magyar... több»

Megbélyegzetten – 1968
#69038

dokumentum

Mit ér az az ember, aki 1968-ban volt 14 éves és lázadó kamasz. László és barátai egy levélben fellázadtak a rendszer ellen, ami igazából gyerekcsíny volt, bár ők akkor komolyan... több»

Rendező: Varga Ágota

#69039

dráma

Egy nő – miközben megpróbálja megtalálni a helyét az életben – megtudja az igazságot az édesanyjáról, s megismeri a testvéreit is, akiket sosem látott. több»

Rendező: Teneale Bender

Szereplők: Teneale Bender

Ahogy az Isten elrendeli... - Olga filmje
#69040

dokumentum | életrajzi

A fekete-fehér dokumentumfilm egy kászonújfalui cigány közösség életét mutatja be egy fiatalasszony sorsán keresztül. A nagy család belső kapcsolatait, érzelmi változásait, az... több»

Rendező: Mohi Sándor