Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Kotya útja
#69041

NA Kotya útja  (2002)

dokumentum

Kotya, a barnamedve, ketrecben lakott, egy ukrán falucska főterén. Kötélidegeit próbára tette a naponta bámészkodó gyerekcsapat, amelynek kamaszkorú tagjai már ízetlen... több»

Rendező: Sáfrány József

#69042

dokumentum

A valahol az Egyesült Államokban található "Area 51" a világ egyik legtitkosabb helye - olyannyira titkos, hogy hivatalosan nem is létezik. Így aztán nem csoda, hogy az eredetileg... több»

Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála
#69043

dokumentum

Aribert Heim gúnyneve Dr. Halál volt, és a Mauthausen koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzója volt. A dokumentumfilm megvizsgálja a férfit, akinek erőszakosságát még... több»

Az Orvos halála
#69044

Weisz doktor egész életében dolgozott. Mindig sok volt a beteg, így soha sem volt ideje arra, hogy magával is foglalkozzon egy kissé. Most végre eljött a megérdemelt pihenés ideje,... több»

Mediawave koncertek - Trevor Watts "Moiré Music Group"
#69045

zenés

A Mediawave'2002 Fesztivál vendége volt Trevor Watts, aki az egyik legjelentősebb brit szaxofonos. A London Jazz Compozers Orchestra - angol szupergroup - tagjaként 1994-ben már járt... több»

Rendező: Silló Sándor

#69046

dokumentum | rövidfilm

A film a haiti vudu szertartásokat vizsgálja, a felvételek mintegy negyedszázada készültek.

Rendező: Larry Gottheim

Átváltozás
#69047

dokumentum

A dokumentarista játékfilm cselekménye végig egy kétszintes villában játszódik, ahol három nemzedék él együtt, négyféle értékrendet, életfelfogást képviselve. A költő... több»

A Nap belülről süt
#69048

életrajzi

Esterházy Ottrubay Melinda élettörténete. Ottrubay Melinda prímabalerina assoluta a II. világháború előtt az egyik legnagyobb magyar balett-táncosnő volt. 1946-ban ment férjhez herceg... több»

Alaszkai nyár
#69049

dokumentum

A lenyűgöző HDR-technológiának köszönhetően az Alaszkai nyár feltárja előttünk az Egyesült Államok legészakibb államának vibráló természetét. Ez az utazás a Baranof-sziget... több»

Múltidéző lakodalom Magyarlapádon
#69050

dokumentum

Nagyenyed közelében található Magyarlapád, ahol a zömmel magyar ajkú lakosság még őrzi a népi hagyományokat. Ennek bizonyítéka a filmen látható kitűnő hangulatú,... több»

Rendező: Simon József

Toldi
#69051

NA Toldi  (2012)

dráma | játékfilm

1389 Magyar Királyság, Nagyszalonta. Toldi Miklós, Nagy Lajos király egykori kegyeltje öregen és visszavonultan él nagyszalontai birtokain. Az egykor legyőzhetetlen lovag... több»

Rendező: Pálfi György

Pásurj
#69052

NA Pásurj  (2002)

dokumentum

A Nagykanizsa melletti Csapi egy aprófalu Zalában, 164 ember él itt, töredékük roma. A falu egyetlen éke az a bentlakásos iskola, amelyet 1973-ban alapítottak azzal a céllal, hogy a... több»

Rendező: Keserű Judit

A bíró
#69053

NA A bíró  (1984)

játékfilm

A társaság a bíró születésnapját ünnepli. Minden ismerőse egyik folyamatban lévő ügyéről érdeklődik, melyben új nyomozást rendelt el. Ebben a helyzetben a bíró feleségének... több»

#69054

vígjáték

Miután kizárták a hadseregből, Philip "HAWK" Hawkins biztonsági őrként dolgozik szülővárosában, Santa Muerteben, de az új munkája szinte halálra untatja. Amikor végre kezd... több»

Igazi kacsamesék
#69055

Nem sok film készült idáig a kacsák csodálatos, kihívásokkal és meglepetésekkel teli életéről. Pedig a több mint 120 különböző fajta mindegyike - közelebbről megismerve - igazi... több»

#69056

vígjáték

Két bandatag egy házban ragad, amelyet képtelenek elhagyni.

Utazás kultúrák között
#69057

életrajzi

Hoppál Mihály, az Európai Folklór Intézet igazgatója, Sárospatak történelmi falai között kezdte, majd Debrecenben folytatta tanulmányait. Magyar nyelv és irodalom szakos tanárként,... több»

Rendező: Tari János

Utta Danella: Négy nő egy szerelem
#69058

dráma

Christine meglepődik, amikor aranylakodalmán megjelenik egy vendég. Kezdetben azt hiszi, az Anica nevű fiatal nő férje barátnője. A valóság azonban teljesen más: Anica egy prágai... több»

Gusztáv olvasna
#69059

animáció

1977. Gabrovo - az animációs kategória II. díja

Conquer
#69060

NA Conquer  (2018)

dráma

Egy elszánt férfi története, aki önmagát akarja legyőzni a boxringben. több»