Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
In memoriam Csorba Győző
#69081

dokumentum

Csorba Győző egész életében Pécsett élt, ebben a városban teremtette meg kiemelkedő jelentőségű költői életművét. Műfordítóként is maradandót alkotott: Janus Pannonius,... több»

Rendező: Kismányoky Károly

Szereplők: Csorba Győző

Madzag
#69082

NA Madzag  (2004)

kísérleti film

Két férfi, két utazó. Egy madzag, a végtelenbe vesző tér és a törékeny, groteszk, emberi pillanat. Mindennapi irigységünk absztrakciója. Játék a végtelennel.

A Kísértet
#69083

dráma

Simon, a dán művészeti élet királya. Sikeres és gazdag, csodálatos felesége és fiatal szeretője van. Váratlanul felbukkan az életében a fia, akiről nem tudott. Casper világhírű... több»

Rendező: Charlotte Sieling

Ciklus
#69084

NA Ciklus  (2008)

játékfilm | kísérleti film

Egy körkörösen mozgó történet, ami kezdődhetne bármikor, amikor felébred a vágy valami elérhetetlen iránt, amitől két világ határát jelző, ablaküveg vékonyságú, törékeny,... több»

Rendező: Komenczi Norbert

#69085

játékfilm

A II. világháború utáni Budapesten egy András nevű fiú megpróbál élelmiszert szerezni a családjának. András vidékre megy, hogy ruháért cserébe édesanyjának és magának... több»

Semleges hely
#69086

dráma | rövidfilm

Jól öltözött fiatal férfi hazaindul jól öltözött munkahelyéről, jól öltözött családjához. A kijáratnál azonban várja egy nő, akivel szemlátomást semmi kedve találkozni.... több»

Nagyszombati körmenetek régen és most
#69087

dokumentum

Archív filmanyagok segítségével próbálunk történeti áttekintést adni a húsvéti körmenetekről, bepillantani a jelen szokásaiba és megismerni a "Feltámadási körmenet" bibliai... több»

Fától az erdőt
#69088

dokumentum

Bármikor az erdőben járunk, bármikor az erdőről beszélünk, bármikor az erdővel kapcsolatos ügyekben döntünk, ez mindig legyen a szemünk előtt: a jövőnkről, gyermekeink, unokáink... több»

Nyugodjak békében
#69089

dokumentum

Baranya megye kis falujában, Csebényben él özv. Racskó Józsefné. A 76 éves parasztasszony tragédiáktól sem mentes sorsa tárul fel előttünk. Racskó Józsefné 1982-ben meghalt.

Rendező: ifj. Schiffer Pál

Szereplők: Racskó Józsefné

Santa Lucia fényei
#69091

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör legfontosabb üzenete: várakozás a lélekmelegítő fény, a mindent besugárzó szeretet eljövetelére. A fény szentje az őskeresztény mártír Santa Lucia, aki... több»

Rendező: Lukács Gabriella

Ízlésdiktatúra
#69092

dokumentum

Gyukics G. Gábor, többkötetes magyar költő évekig élt az Egyesült Államokban. A jelenkori magyar költészet legnagyobbjainak műveit adta ki angol nyelven. Amerikai költőtársaival... több»

Zsinagógát vegyenek!
#69093

dokumentum | történelmi

Privatizáció, ír kocsma, jelzálog, árverés. Ki gondolná, hogy a kőszegi zsinagógáról van szó?A kisváros közepén álló műemlék zsinagóga omladozik, a falai áznak. A hivatal... több»

Terrorizált Moszkvicsok
#69094

dokumentum

A budapestiek számára elképzelhetetlen miként lehet együtt élni a terrorizmussal, pedig nem egy város létezik a világon, ahol ez a mindennapok része. Az orosz főváros lakói is évek... több»

Rendező: Erdélyi Péter

#69095

dokumentum

Bár sokan vannak, akik úgy vélekednek, hogy ha Antall Józsefről beszélünk, akkor elsősorban a miniszterelnökség időszakáról kell szólnunk, hiszen abban a három évben olyan... több»

Rendező: Dér András

Kelj fel és járj!
#69096

dráma | játékfilm

A film egy utazás története, Budapestről, határmenti falucskába. A különös megbízatás főhősünk életében az illúzió és a valóság furcsa találkozását eredményezi. Grecsó... több»

#69097

dokumentum

Mocsáry István őrnagy repülőgépét 1942. augusztus 14-én lőtte le a szovjet légvédelem Urivnál. Mivel ezen a területen hónapokig folytak a harcok, ezért a gépben maradt... több»

Rendező: Szuchy Zsuzsanna

Kíváncsiság
#69098

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A Magyar Táncművészeti Főiskola
#69099

dokumentum

Filmünk a magyarországi és határon túli professzionális táncosképzésről szól. Emlékezve múltjára, megmutatva jelenét, rátekintve a jövőjére. Megszólaltatunk táncosokat, akik... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Mázli (Mázli)
#69100

sci-fi | vígjáték

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött... több»