Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Portugália
#69061

NA Portugália  (2007)

dokumentum

A mediterránium atlantikuma, és az atlantikum mediterráneuma. Filmünkből kiderül, mitől is atlanti, ez a Magyarországon mediterránnak képzelt ország. Talán nem is gondolnánk, hogy... több»

Rendező: Pálfy Borbála

Vasárnapi szülők
#69062

játékfilm

A tizenéves Juli egy szigorú nevelőintézet lakója. Mint minden korabeli lány, ő is rettenetesen vágyik a szabadságra és a szeretetre.

#69063

NA Blank  (2022)

dráma | sci-fi | thriller

Egy kétségbeesett író feliratkozik egy teljesen mesterséges intelligenciával működtetett elvonulásra, hogy orvosolja írói válságát, rövidesen azonban egy váratlan szoftverhiba lép... több»

A Mazowsze állami népi énekegyüttes karácsonyi koncertje
#69064

zenés

A legendás Mazowsze Állami Népi Együttes immár hat évtizede képviseli a gazdag lengyel nemzeti hagyomány értékeit. Lengyelország egyik legismertebb népi együttese a világ számtalan... több»

Rendező: Nagy Katalin

#69065

NA Tigristej  (2007)

dokumentum

Gimnázium nyílt a teljesen szegregált, színcigány lakosságú Alsószentmártonban.

Kiképzés - Military Wellness
#69066

táncfilm

Magyarország 2003:- hatmillió túlsúlyos ember, ebből 2.5 millió elhízott- egymillió cukorbeteg, kétmillió magas vérnyomással küzdEzek a betegségek 20 vagy akár 30 évvel is... több»

Eldorádó
#69067

NA Eldorádó  (2009)

animáció | rövidfilm

„Valaha rég / Egy drága-szép / Lovag nagy útra szállott.  Ment, mendegélt, / Száz útra tért, / Kereste Eldorádót." (Edgar Allen Poe: Eldorádó)

10 éves jubileumi koncert
#69068

zenés

A Művészetek Palotájában ifj. Sánta Ferenc születésnapja alkalmából rendezett hangversenyen ünnepelték a cigányzene rajongói a Kossuth-díjas prímást.

Rendező: Faller István

Fesztivál Stage Pass - HURTS
#69069

dokumentum | zenés

A Hurts a nagysikerű Volt Fesztiválos koncertje után 2016-ban Zamárdiban lépett fel a Strand Fesztiválon. A szintipop zenét játszó manchesteri duó dalait a magyar rádiók is... több»

#69070

NA Kezdetek  (2021)

dráma

Max

Egy középkorú házaspár letelepedik egy elszigetelt házban, egy alig megközelíthető hegygerincen. Ana egészségi állapota vezetett ehhez az életmódváltáshoz, és a házaspár... több»

Mi van ma?
#69071

NA Mi van ma?  (2003)

dokumentum

Mióta ünnepeljük az Anyák napját? Rövid történeti áttekintés.

Rendező: Tóth Béla

Holnapelőtt
#69072

játékfilm | rövidfilm

Super8-as utazás egy lánnyal, keresztül a városon. Egy nyári nap története, amely egyszerre része egy lezáruló és egy kezdődő életnek.

Önmagának szóló ének
#69073

életrajzi

A film a kortárs magyar szobrászat talán legtehetségesebb mesterének, a 80 éves Varga Imrének portréja. Végigjárja az izgalmas életutat a második világháború egykori... több»

Rendező: Dettre Gábor

Kun-szállás foglalás
#69074

dokumentum

Széles mosolyú, nagy bajuszú, kedves és vendégszerető kunok várják a megrögzötteket és a kételkedőket egy varázslatos időutazásra Kunszállásra szeptember 11. és 13. között.... több»

Jávorszarvas a verandán
#69075

dokumentum

Az alaszkai Anchorage a világ egyetlen nagyvárosa, ahol éjszaka farkasok járják az utcákat, medvék turkálnak a kukákban és jávorszarvasok szaggatják le a szárítóköteleket. Hogyan... több»

Szabó István - Tálentum sorozat
#69076

dokumentum

2003. tavaszán a Potsdami Filmmúzeumban Szabó István életmű-kiállítás nyílt, mely a 45 éves pálya gazdag képi és tárgyi gyűjteménye. A kiállításról forgatott film levetítése... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Szabó István

A gyöngyök titkos élete(Az igazgyöngyök titkos élete)
#69077

dokumentum

A déltengeri gyöngyök a legritkább és legdrágább igazgyöngyök közé tartoznak, melyek méregdrágán cserélnek gazdát New York, London és Párizs előkelő ékszerüzleteiben - idáig... több»

Trikolór
#69078

NA Trikolór  (2003)

életrajzi

Beszélgetés Francia művészeti érdemrenddel kitüntetett magyar művészekkel: Szabó István rendezővel, Szinetár Miklóssal az Operaház igazgatójával és Bozsik Yvette táncművésszel.... több»

Rendező: Sipos István

Tolcsvay László: Magyar Mise
#69079

zenés

Közreműködik: Tolcsvay László, Sasvári Sándor, Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Dohnányi zenekar, Amadinda együttes, Födő Sándor rockzenekara, Hegedős együttes, Rotunda... több»

Európa messze van
#69080

dokumentum

Az 1956-os forradalom során a Köztársaság téren, Budapesten halálosan megsebesült egy francia fotóriporter, Jean-Pierre Pedrazzini. A Paris-Match tudósítójának tragikus sorsa archív... több»

Rendező: Ledniczky Márton